EuroGames 2022 in Nijmegen

17-03-2019 | Nijmegen zal in 2022 gaststad zijn voor de EuroGames. Het bidbook dat de organisatie begin dit jaar had ingeleverd heeft The European Gay and Lesbian Sport Federation, licentiehouder van het evenement, voldoende overtuigd zo bleek zondag. Sporters kunnen op 28, 29 en 30 juli 2022 meedoen aan diverse sporten: zwemmen, voetbal, volleybal, hockey, badminton, atletiek (hardlopen), tennis, bridge en jeu des boules. Mogelijk komen er nog meer sporten bij. De verwachting is dat meer dan 1500 sporters zullen deelnemen aan het grootste Europese lhbt-sportevenement.

De provincie en gemeente Nijmegen stellen samen 221.000 euro uit beschikbaar om de EuroGames mogelijk te maken. Volgens de Nijmeegse wethouder Grete Visser is het "fantastisch nieuws" dat het evenement naar de stad komt. "Sociale inclusie in de sport is belangrijk in deze regenboogstad. Met de EuroGames kunnen we dit laten zien," aldus de wethouder zondag tegen Omroep Gelderland. Nijmegen kiest bij de EuroGames voor de slogan ‘Love to move’. Dit omdat “sporten verbindt en sport is voor iedereen," zo meldt de organisatie.

De EuroGames worden jaarlijks in een Europese stad georganiseerd, met uitzondering van de jaren waarin de mondiale Gay Games plaatsvinden. Sinds de komst van de World Outgames in 2006, wordt ook daar rekening mee gehouden bij bepalen van al dan niet toewijzing in een bepaald jaar aan een stad. Maar sinds enkele jaren lijken de World Outgames, welke ontstonden toen een ruzie tussen gaststad Montréal en de Gay Games zo uit de hand liep dat de spelen werden verplaatst, ter ziele. De laatste World OutGames waren in 2013 in Antwerpen. De laatste Gay Games vonden afgelopen jaar plaats in Parijs. De elfde editie van de Gay Games zullen in 2022 in Hong Kong plaatsvinden zodat de Europese tegenhanger, de EuroGames, plaats kunnen vinden in een Europese stad en zondag werd dus bekend dat dat in Nijmegen is. De eerstvolgende EuroGames vinden plaats in Rome, daarna volgen Düsseldorf (2020) en Malmö/Kopenhagen (2021).

Deel dit artikel:  

Reacties:

Peter | 17-03-2019

Gefeliciteerd.


Vraag | 17-03-2019

Als er iets met zwemmen is, mag dat dan in Speedo's? En als het met fietsen is, moet dat in een extra ruimzittende broek? Wegens de diverse gevoeligheden in de maatschappij? De SPG fractieleider heeft immers nu al laten weten dat hij van zulke dingen zijn hele gedoogsteun in de nieuwe Eerste Kamer laat afhangen. Ook mede om de grondwet niet te laten verbeteren natuurlijk.


Marc | 18-03-2019

Als er nu een paar voetballers uit de kast zouden komen, zijn dit soort evenementen niet meer nodig.


Mark | 18-03-2019

Sociale inclusie in sport is belangrijk in Nijmegen, aldus de wethouder. Wat doet men verder dan? Als ik sport, bijv. hardlopen ben ik totaal niet bezig met mijn sociale voorkeur en of ik nu samen met een man of vrouw sport heeft ook niets met mijn voorkeur te maken, tenzij het een voorkeur voor mensen is: aardig of niet. Ik word langzaam een beetje beroerd van het feit dat overal, maar dan ook echt overal een sexuele voorkeur een rol moet spelen....


Nimweeg | 18-03-2019

Ooh, dat is niet fijn voor de bewoners van Nijmegen.
Want deze Gay Games zorgen er voor dat Nijmegen in 2022 een doelwit vormt voor islamitische moslimaanslagen...


Duh | 19-03-2019

Als er nou iets op zijn retour is dan zijn het wel terroristische aanslagen. Met die twin towers was nog knap. Ook omdat ze doodleuk eerst in het zelfde land vlieglessen hadden gedaan en zo. En niet opgevallen. Totale gruwel maar ook nog Hollywood.

Daarna is het toch allemaal niks meer. Het heeft ook in zeker zin zijn doel bereikt. We weten allemaal meer van de moslim cultuur. Zelfs een totale getikte white power racist weet in elk geval beter waar hij over praat. Voor de rest is er enkel maar meer gezeur en gezeik van gekomen. Je mag niet meer vliegen met een literfles. Er is een enorme invasie in privelevens gekomen. Vooral via mobieltjes. Het zijn ongemakken. Maar het heeft niks veranderd. Het heeft niks verbeterd voor de omstandigheden van extremisten, noch moslim, noch white power. Het zijn druppels op hete platen geworden. Het enige verschil is dat ik met een literfles Chanel nummer 5 niet meer aan boord van een vliegtuig mag.

Het schiet niet op. Alles wat je nu nog ziet, en gaat zien van terrorisme is natte naneuk werk. Dunnetjes overdoen. Het punt is immers al gemaakt. We weten meer van moslims als ooit tevoren en kunnen er ook meer van begrijpen. Of afwijzen. Meer gaat er niet veranderen. De rest zijn losse gekken. Die dreiging zal nog wel even blijven. Want gekken heb je overal.

Het houdt op. Mooie uitspraak van de PM van Nieuw Zeeland vandaag. Ze heeft gezworen de naam van de dader daar nooit te noemen. Want het blijft te doen om die 15 minutes of fame van Andy Warhol. Meer niet.

Terrorisme is een huisvrouwenhobby geworden. Creatief zijn met kurk.

Ik ben er niet bang voor.


Peter @ Duh | 19-03-2019

Noem het maar creatief met kurk Bekijk dit eens:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_terroristische_aanslagen#2019
Staan ook de zaken voor 2019
De je koop maar verder in het zand.


@ Peter | 19-03-2019

Weer een sukkel die zijn “kennis” van een niet wetenschappelijke bron zoals wikipedia heeft, waar iedereen maar wat onzin in kan schrijven.


@ Duh | 19-03-2019

Wat heeft jouw onzinnig gezwets te maken met dit onderwerp? Niets... precies.
Daarbij, iedereen geeft zonder problemen (of nadenken) zijn privacy op om maar zoveel mogelijk apps te kunnen gebruiken op zijn android telefoon....


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homoseksualiteit in Azië. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Amerikaanse haat-poster die 23 mei naar Amsterdam komt. | klik hier

Gay op TV

20:30 | Grey's Anatomy

20:30 | Eastenders

21:00 | Holby City

23:35 | How To Get Away With Murder

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

| Matt Pacifici (ex-voetballer)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven