Advertorial | Een HIV thuistest als onderdeel van je gezondheidscontrole

08-03-2019 | Periodieke gezondheidscontroles zoals het monitoren van bloeddruk, het in de gaten houden van cholesterol, screenings op kanker en controles op andere aandoeningen zijn heel normaal. Veel van deze controles zijn thuis mogelijk, zonder een bezoek aan een huisarts of ziekenhuis. HIV is vaak nog geen onderdeel van een standaard gezondheidscontrole, terwijl vroege diagnose juist erg belangrijk is.

Waarom regelmatig testen op HIV?
HIV is een aandoening waarbij de symptomen niet direct opvallen. Het is dus goed mogelijk dat je HIV-positief bent zonder dat je dit weet. Late diagnose is een groot probleem voor de behandeling van HIV, het is dus belangrijk dat je er op tijd bij bent. Om deze redenen is het aan te raden om regelmatig een HIV zelftest uit te voeren, als onderdeel van een gezondheidscontrole.

HIV testen in alle comfort & privacy
HIV heeft altijd nog een bepaald imago, waardoor er voor veel mensen een mate van schaamte heerst om zich te laten testen. Thuistesten bieden hiervoor de uitkomst. Het is niet meer noodzakelijk om een afspraak te regelen bij een arts of ziekenhuis, maar je test direct in de privacy en comfort van je eigen huis.

Is een HIV thuistest accuraat?
De INSTI® HIV zelftest is de enige CE gecertificeerde HIV zelftest in Nederland. Je krijgt een betrouwbaar resultaat (positief of negatief) binnen 60 seconden, waarbij de nauwkeurigheid groter is dan 99%. Deze zelftest detecteert HIV-infecties twee weken eerder dan andere zelftesten in de markt. Ook is de test eenvoudig in gebruik, volg hiervoor de bijgeleverde instructies in de kit:
1. Je neemt een bloedmonster met de bijgeleverde prikpen
2. Je voegt het bloedsample toe in het flesje, samen met de andere oplossingen
3. Wacht vervolgens 60 seconden op de uitslag

Resultaten van de HIV test
Er zijn twee mogelijke resultaten uit de HIV thuistest: positief of negatief. Bij een negatief resultaat zijn er geen antilichamen tegen HIV in het lichaam aanwezig. Twijfel je of de infectie in de afgelopen 3 maanden heeft plaatsgevonden? Dan is het aan te raden om de test na een paar maanden nogmaals uit te voeren. HIV is namelijk pas drie maanden na de overdracht meetbaar in het bloed. Laat de test een positief resultaat zien? Dan is het belangrijk om onmiddellijk contact op te nemen met een arts, voor een geschikte behandeling.

Klik hier voor meer informatie over INSTI® HIV zelftest!

Tags: hiv
Deel dit artikel:  

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Gay Woordenboek Quiz

Taal is een wonderlijk ding. En zeker 'onze eigen homotaal' kent een aantal vreemde woorden en begrippen. Doe nu de Gay Woordenboek Quiz en test je 'homowoordenschat'!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homoseksualiteit in Azië. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Nashville-verklaring en de extremisten die hem ondertekenden. | klik hier

Gay op TV

20:10 | Bones

20:25 | De Luizenmoeder

21:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

| Matt Pacifici (ex-voetballer)

| Anthony Bowens (worstelaar)

| Jake Borelli (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

GaySite.nl Onderzoek

Slik jij PrEP?

Nee

Ja

Wat is dat?

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven