Priester had geheime homorelatie

06-12-2018 | Het Belgische bisdom Hasselt heeft deze week een priester met onmiddellijke ingang uit zijn functie ontheven. Onlangs bleek dat de 53-jarige geestelijke uit Kortessem al jaren een dubbelleven leidde. Zijn partner bleek de heimelijke relatie met de priester bij het bisdom te hebben gemeld.

Ruim drie jaar geleden ontmoetten de twee elkaar op een datingsite en de priester deed zich voor als Stef, werkzaam in de thuiszorg. De mannen kregen een relatie maar de vriend van de geestelijke wist niets van zijn werkzaamheden bij de kerk. Toen de moeder van de priester overleed en op de rouwkaart opeens een heel andere achternaam stond vermeld kreeg de vriend argwaan. Al snel bleek de pastor een dubbelleven te leiden waarna de vriend naar het bisdom stapte. De twee werden afzonderlijk gehoord waarna het bisdom besloot de pastor te ontslaan.

In de Belgische media laat de bedrogen vriend weten dat hij na zijn ontdekking geheel is ingestort. "Ik heb nooit door gehad dat hij een priester was en ik voel mij bedrogen," aldus de man. De kerk waar de priester werkzaam was is inmiddels op zoek naar een nieuwe voorganger.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Joop | 06-12-2018

Nou nou, het lijkt wel goede tijden slechte tijden!


Marc | 07-12-2018

Heerlijk. Hypocrisie ten top.


Jacob Van Klinke | 07-12-2018

Lekker vriendje dan, om naar het bisdom te stappen. Beetje puberaal.


Tim | 07-12-2018

Had dat vriendje dan eerst met die priester moeten praten, alvorens het wereldkundig te maken door naar het bisdom te stappen? Misschien was dat wel slimmer geweest. Die priester heeft het al moeilijk genoeg door een dubbelleven te leiden, je kan als vriendje natuurlijk ook eerst proberen om de boel onderling uit te praten. Als je echt van elkaar houdt. Maar nee, we stappen meteen naar het bisdom! Dan voel je al vooraf op je boerenklompen dat het alleen nog fout kan aflopen. Eigenlijk zijn er hier dus alleen maar verliezers. Zo zie maar weer, geestelijken zijn net mensen, en mensen hebben behoeftes!


qw | 07-12-2018

Puberaal vriendje. Verkeerde reactie van bisdom. Priester moet actie tegen bisdom overwegen. Onrectmatig ontslag. Veel miserie op komst. Allemaal volstrekt nutteloos. Win-win ware geweeest dat vriendje met priester sprak. Ze hadden diezelfde avond nog lekker kunnen vrijen en vriendje had priester kunnen troosten bij overlijden moeder.


Joop | 07-12-2018

Niet om het een of ander, in dit geval gaat het dan om een priester in Belgi√ę, maar even kijkend naar Nederland, toch een land waar je gewoon homo kunt en mag zijn, lopen er tienduizenden mannen rond die thuis een vrouw hebben maar stiekem de mannenliefde bedrijven. Hypocrisie van eigen bodem.


BertJan | 07-12-2018

Ik zal nooit kunnen begrijpen waarom sommige mensen het zo vreselijk vinden als twee volwassenen van elkaar houden. Eerlijk waar, ik snap het niet.


@BertJan | 07-12-2018

Wat ik niet snap is dat voor mensen het zo problematisch kan zijn dat volwassen mensen sex hebben zonder heel erg van elkaar te houden ????.


@qw | 07-12-2018

Als zo een ontslag bij het provinciaal waterleiding bedrijf was geweest, dan hadden de kaarten anders gelegen. En de publieke verontwaardiging ook. Als ik bij de slager op mijn beurt sta te wachten voor twee kopteletjes, en het bisdom komt binnen, gaan die dan ook automatisch voor? Nee toch? Maar in het recht en tot de grondwet aan toe, wel. Tot in 2018, en in 2019 vrijwel zeker ook.


Recht | 07-12-2018

Al heeft het hele bisdom zojuist vanmiddag al je kinderen verkracht, dan worden ze nog vrijgesteld van vervolging. Dus zo een ontslag als hierboven, dat is nog helemaal niks natuurlijk. Dat kan helemaal straffeloos. Uit-ter-aard.


MeaCulpa | 08-12-2018

Het bisdom staat boven de wet. Worden immers aangestuurd, geadviseerd, benoemd, heilig verklaard en gefinancierd door het Vaticaan. Ouwejongens krentenbrood die zichzelf bedruipt met oneindig klatergoud. Zo gaat het immers al eeuwen. En het pleps volgt slaafs.


Priester | 09-12-2018

Priester had geheime gay relatie... oh, wat uitzonderlijk. Dat dat kan in de kerk. Oeps. Sorry. Zo is het toch altijd. Officieel mag het niet. Maar, 9 van de 10 priesters zijn gewoon van de poot, hoor. Ik ken er een paar.


Jaja | 10-12-2018

Dat wipt zich allemaal maar de rampetamp met diplomatieke status en die jezus maar hangen aan dat kruis, die niet eens meer kan krabben als hij ergens jeuk heeft.


Jos en Timothy | 18-12-2018

Relatie s van priesters moeten steeds anoniem gaan , maar eens het uit is waarom hem dan verklikken , nu is de man zijn job kwijt ( nochtans was het liefde en seks tussen 2 volwassenen ) ik snap niet waarom de priester moet afgezet worden


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven