Paus vindt homoseksualiteit een 'modegril'

03-12-2018 | Paus Franciscus is bezorgd over, wat hij zelf omschrijft als, "de ernstige kwestie rond homoseksualiteit binnen de Rooms-Katholieke Kerk". De kerkelijkleider doet zijn opmerkelijke uitspraken in het boek 'The Strength of Vocation' (De kracht van de roeping - red.) dat deze week verschijnt. Italiaanse en Duitse media publiceerden afgelopen weekend een voorpublicatie van het boek en dit leverde flink wat discussie op binnen de katholieke kerk wereldwijd.  

Volgens Franciscus is het "geen geheim" dat er binnen de katholieke kerk homoseksuele priesters zijn maar hij maakt zich hier wel "grote zorgen om". Een bisschop die eens tegen hem zei dat dat niet zo erg is omdat homoseksualiteit slechts een vorm van genegenheid is, zit er volgens de paus echter naast. "In het gewijde priesterlijke leven is er voor dit soort genegenheid geen plaats." Geestelijken waarvan bekend is dat ze homoseksueel zijn, wordt door de paus aangeraden om "smetteloos verantwoordelijk" te zijn. "We moeten hen aandringen om celibaat te leven. Eigenlijk is het beter dat ze hun ambt verlaten in de plaats van een dubbel leven te leiden." De Paus stelt zelfs dat er geen plaats is voor homoseksuele priesters binnen de kerk en roept op om personen met "homoseksuele neigingen" niet te wijden tot het priesterambt. Paus Franciscus maakt zich volgens de schrijver van het boek grote zorgen over homoseksuelen in de rooms-katholieke kerk. "Het lijkt er zelfs op dat homoseksualiteit in sommige samenlevingen in de mode is, en deze mentaliteit beïnvloedt de kerk op tot op zekere hoogte," aldus de paus in het boek dat deze week in tien talen verschijnt.

Hoewel de paus enkele jaren geleden nog een veel zachtere toon aannam als het over homoseksualiteit ging, zijn de uitspraken toch niet zo verrassend. De kerk beschouwt homoseksualiteit nog altijd als "zondig" en een decreet uit 2016 benadrukte nog eens het belang dat priesters aan hun celibaat gebonden zijn en dat homoseksuelen geen geestelijk ambt mogen uitoefenen.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Nico | 03-12-2018

De man is mentaal zwaar in de war door zijn geloof in een sprookjesboek. En die sufferd is hoofd van een criminele organisatie die op grote schaal minderjarige kinderen (heeft) misbruikt en tot in de hoogste regionen dit misbruik heeft afgedekt danwel nog steeds afdekt. Lachwekkend eigenlijk zo'n uitspraak.


No Religie | 03-12-2018

En Sinterklaas is een kindervriend, dat is veel angstiger dan zwarte Piet,met al dat pedo gedoe uit Rome.We moeten iets heel anders verzinnen,om dit kinderfeest weer leuk te maken.


Peter | 03-12-2018

Ik dank mijn jongeheer op mijn blote knietjes dat ik nooit opgevoed ben ik een religieus gezin. De idioterie bij de gristen gekkies, het wanstaltige gedrag bij de griezelkerk van Rome, geen geloof waar ik van een hoog gebouw gedonderd moet worden.
Zo goed als alle geloven zijn anti homo.... waar zijn ze bang voor want binnen het geloof wordt wat af gesodomieterd.


J.D. | 03-12-2018

De ouwe gek is nu echt seniel.


Blij | 03-12-2018

Blij dat ik in mijn eigen stoel zit. Die is ook niet gepikt van de Romeinen. Ik moest twee uur aanschuiven bij de kassa. Maar hij zit beter dan de heilige stoel. Zelfs om te rukken op mezelf. Wereldstoel.


WillemJ | 03-12-2018

Ach Ja, hij moet gewoon even de picture op de gays richten, omdat overal ultra recht opkomt en hij zal proberen homo's te laten vernietigen om zijn eigen pedo kerk te redden.

De vuilak met zijn smerige kerk, heeft in 1945 nazi kopstukken helpen ontsnappen naar Zuid Amerika, en het Vaticaan kreeg daarvoor betalingen in juwelen welke waren afgepakt van vergast Joden.
Deze troep word hopelijk binnenkort eens goed opgeruimd door een bepaalde groep ander geloofs fanaten, die de katholieken (lees christenen) haten.

Gij die haat zaait zal haat oosten.


Zum Kotzen | 03-12-2018

Zum Kotzen deze vieze smerige pedo kliek welke tien duizenden kinderen hebben aangerand en verkracht, sommige kinderen zijn zo verkracht dat ze levenslang darm problemen hebben overgehouden. ( kapot gemaakt) Ze mogen van mij voor de leeuwen gegooid worden.


@WillemJ | 03-12-2018

De negers in Amerika mochten altijd nog achterin de bus zitten. Homo's zaten altijd voorin om afgevoerd te worden. En daarna was het een grapje. Uit een voetbal programma. En waren allen die toch nog achterin mochten zitten mensen waar we wel eens respect voor mochten hebben. En dan daar maar samen mee op moesten trekken. Een dooie homo is toch minder waard. Het is maar een homo weet je? Huilie huilie, aandacht trekken maar maatschappelijk geen functie.


Simon | 04-12-2018

Daar gaan weer: was het geloof maar een modeverschijnsel. Een priester mag geen homo zijn binnen de kerk, maar kinderen seksueel misbruiken werd wel tientallen jaren stilzweigend gedoogt! Over hypocrisie gesproken!
Dus die jurk vindt dat homoseksualiteit in sommige samenlevingen een modeverschijnsel is. Popiejopie gaat voorbij aan het feit dat homoseksualiteit al zo oud is als de mens op deze aardkloot rondbanjert. Ongeveer een miljoen jaar. Dus hoezo modeverschijnsel?! Is hij wel eens in een dierentuin geweest? Ook in de dierenwereld komt homoseksualiteit veelvuldig voor. Is dat ook een modeverschijnsel? Zo zien we maar weer dat de denkwijze van deze rooms-katholieken nooit ten positieve zal veranderen. Blijven aardsconservatief. Het heteroseksuele modelgezinnetje (man, vrouw, kind) is immers heilig in die kringen. Andere samenlevingsvormen anno 2018 worden gezien als modeverschijnsel. Hypocriet en achterbaks.


Peter | 04-12-2018

Ik reageer al jaren hier op diverse berichten. Maar wat is er eigenlijk veranderd. Niets. Dus kan je de afweging maken, wil ik hier nog wel energie in steken. Ik ben 63. Heb van alles al meegemaakt. De jaren dat Jos Brink, Albert Mol enz. op tv lieten zien wie ze waren. De jaren waar ik zoveel mensen hun uitvaart heb meegemaakt door AIDS. De jaren waarin homoseksualiteit toch meer en meer geaccepteerd werd. Maar ook de jaren waar dat weer negatief werd beinvloed door de moslims. Nederland is Nederland niet meer uit mijn jeugd, pubertijd en vroege volwassenheid. Vroeger was echt niet alles beter, maar tegenwoordig is het maar droef. Ik heb bedacht.... schijt aan iedereen. Ik leef mijn leven met mijn man en de rest kan de pleuris krijgen..... ZO. dus.


Teller | 04-12-2018

Hoeveel homo's heeft die kerk al niet letterlijk in de historie op hun mode GRILL gelegd? Met veel vuur eronder? Ik denk dat ondertussen elke homo eerst drie pastoors of bisschoppen mag doodschieten, dat we daarna ongeveer gelijk staan en misschien wederzijdse vredesbesprekingen kunnen beginnen. Op gelijke voet.


OogOmOog | 05-12-2018

Aantal priesters met homo, bi of pedo gevoelens wordt geschat op >50%. Laat 't Opperhoofd 1st dat in kaart brengen alvorens homoseksualiteit als modegril te duiden. Men zou Franciscus moeten grillen gelijk 'n BBQ worst. Deden de papen vroeger ook met homo's op de brandstapel. Vierendelen: ook prima! Zit niets anders op dan met gelijke munt terug te betalen.


Paus | 06-12-2018

Hij heeft wel een flinke centenbak op die foto.


qw | 07-12-2018

Homosexualiteit is zo oud als de wereld. Binnen het tijdsbestek van het universum is monotheisme een modegril.


BertJan | 07-12-2018

Nou ja zeg, hallo. Het pausdom (met nadruk op dom) is ook maar een verlenging van het Romeinse rijkje. In honderdduizenden jaren zijn er altijd homo's geweest, terwijl het pausdom (nadruk op dom) tweeduizend jaar bestaat/flink achteruitgaat. Religies vereren...zichzelf. Een vieze bedoening is het. En behalve zijn mama en één hoertje, ging Jezus vooral met... mannen om. Zoiets stemt tot nadenken. De roomse toestand is hoogst onzindelijk. In jurken rondlopen, theoretisch niets met seks hebben maar zich fanatiek met iedere seks die anderen hebben bemoeien, kinderen molesteren. Van vieze mode gesproken. Viespeuken. "Mode" zegt ie?


Wedden Dat | 08-12-2018

Ik weet zeker dat er ook al homo dinosauri√ęrs waren en homo mammoeten. Er zal vast binnenkort wel bewijs worden opgegraven. Uit smeltende gletsjers of toendra's en ijskappen. En dan weten we het helemaal zeker. Dat we hier al veel langer waren dan de katholieken. En dat we ook het langste gaan blijven.


Reageer

Naam:
Reactie:

Homogeschiedenis Quiz

Wat weet jij eigenlijk over 'onze' historie? Wie stonden er op de barricaden en hoe zat het ook alweer met het COC? Doe nu de Homogeschiedenis Quiz!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij deze zomer bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over single zijn versus een relatie hebben. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de heren van Veronica Inside en hun homofobe opmerkingen en gedrag. | klik hier

Gay op TV

14:00 | Million Dollar Listing: NY

22:00 | MVS

23:00 | The Graham Norton Show

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven