Amsterdam klaar voor COC Songfestival

04-12-2018 | Op zaterdag 8 december is De Duif in Amsterdam, de kerk waar Jos Brink ooit preekte, het decor voor de grote finale van het COC Songfestival. Tijdens dit evenement strijden de liedjes van de COC-verenigingen van Zeeland, Groningen & Drenthe, Eindhoven, Amsterdam, Kennemerland, Leiden, Limburg, Midden-Nederland, Nijmegen, Noordoost Brabant, Rotterdam Rijnmond en de organisaties DWH Delft en LHBT Emmen voor de winst van het 24ste COC Songfestival. De vorige editie in Groningen werd gewonnen door Dana Petlan met haar lied 'De Tijd' namens COC Amsterdam. Daarom is de finale dit jaar in de hoofdstad. Naast de dertien liedjes zullen ook Reindier, Galakoor Amsterdam, DirQ en House of Today optredens verzorgen tijdens de finale. De avond zal worden gepresenteerd door Luna Lunettes, Merel Moistra en Niki Today.

Een vakjury bestaande uit oud-winnaar Dana Petlan, presentator en Mister Gay 2011 Thom Goderie, singer songwriter Astrid Akse, The Voice of Holland finalist Sjors van der Panne en zangeres Astrid Nijgh zullen de liedjes beoordelen en het beste liedje belonen met 'douze points'. De punten van de vakjury en de regiojury bepalen uiteindelijk de winnaar van het festival.

De Haarlemse gelegenheidsformatie De Reizigers (foto) vertegenwoordigt dit jaar COC Kennemerland op het COC Songfestival. Het nummer 'Geen Woorden Voor' is gecomponeerd door Fons Stam en Eric J. Coolen en wordt gezongen door Jos Ahlers.

De Utrechtse stadsbeiaardier Malgosia Fiebig speelt op de dag van de van het COC songfestival vanaf de Domtoren het lied '1730 (in de schaduw van de Dom)’. Het lied over de Utrechtse sodomieprocessen van Kees v/d Berg & Ingeborg Hornsveld is de inzending namens COC Midden-Nederland en beschrijft de grootscheepse vervolging van homoseksuelen in 1730-1731 in de stad Utrecht. Vlak voor het leid in Amsterdam tijdens de finale te horen is zal het in heel Utrecht vanaf de Domtoren te horen zijn.

Ga voor de online kaartverkoop en meer informatie naar cocsongfestival.nl.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Tja | 04-12-2018

De vorige voorzitster kon niet zingen.
De nieuwe ook niet, zo lijkt het.
Het zal wel een zwanenzang festival zijn.

Ik voel mij als homo eigenlijk gewoon bespot. Door het COC. Zeker als ze wel tijd hebben voor zulke activiteiten als boven.
Het is net alsof ze dat bij het COC doen om alle homos nog eens goed uit te lachen.


Ruud | 05-12-2018

Belachelijk Belachelijk, weer jezelf in een hokje zetten terwijl we er juist uit hokjes en kasten moeten.
Het gewone songfestival is één grote gay show waarom dan een COC song festival, doe toch normaal.

het COC heeft niets maar dan ook niets gedaan aan de toenemende agressie tegen over anders geaarde mensen, maar zich wel druk maken voor dit soort absurde dingen bewijst maar weer eens COC functioneert van geen kant.


Zum Kotzen | 05-12-2018

Moet je die infantiele groep op die foto zien, ga iets aan de sterk stijgende discriminatie doen.


@Kotzen | 05-12-2018

Ik wou het niet schrijven, want het zijn vast aardige lieve mensen die meedoen. En één foto zegt ook niet alles. Er stond er nog eentje hier op de site over dat festival.

Met excuus aan het portretrecht van de gefotografeerden en mijn oppervlakkige mening. Maar wat een jostiband wordt daar niet neergezet. Bejaarde sexuele rolstoelers die een liedje mogen komen zingen. Wat hebben de negers een mazzel dat ze er geen negers tussen gecast hebben. Wat een ministeck-show. Wat een proviciale braderie. Wat een onbekeken kook-programma. Wat een vertoning.

Maar wel persberichten uitsturen over hoe kritisch dat zelfde COC andere landen volgt.

(Met excuses aan alle groepen die ik zojuist beledigd heb.)

Wat een kneuzenparade. Ik ga mezelf geen homo meer noemen in het openbaar. Dat zou tegenwoordig maar rare associaties oproepen.

Ik ga ook niet terug de kast in. Ik heb geen kast. En ook geen vrienden of kennissen bij het COC.


Moi | 06-12-2018

Wat een nare, zure mensen hier. En ze staan waarschijnlijk allemaal elke dag op de baricades om voor LHBTI-rechten te vechten.
Oh nee, ze zitten achter hun toetsenbord vuil te spuien.


@Moi | 06-12-2018

Nee hoor schat"" ik zit als jaren als vrijwilliger achter de gay noodtelefoon waar tientallen gays met zelfmoord neigingen bellen omdat ze of mishandeld zijn of weg geziekt worden door een moslim buurman, of op de één of andere manier kapot gemaakt worden. Of depri worden van hun eigen stront vervelende soortgenoten zoals jij.

Vrijwilliger 62 jaar !


@Moi | 06-12-2018

Best wel mooi dat jij het nog probeert op te nemen voor al de niemands die nog over zijn. Vooral in lege zalen is de middenweg simpel te vinden.

Wel je eigen applaus meenemen op een mp3 he? Wie weet is dat al genoeg. Om een COC songfestival te winnen.


@@moi | 06-12-2018

Nou nou. Ik heb wel een zenuw geraakt. Misschien moet je af en toe even uit je bubbel stappen en genieten van het leven.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homoseksualiteit in Azië. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Amerikaanse haat-poster die 23 mei naar Amsterdam komt. | klik hier

Gay op TV

16:50 | Neighbours

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

21:00 | Empire

23:30 | How To Get Away With Murder

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

| Matt Pacifici (ex-voetballer)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven