Pride Amsterdam was mogelijk doelwit aanslag

10-11-2018 | De grachtenparade tijdens Pride Amsterdam is mogelijk doelwit geweest van een terroristische aanslag. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws, gebaseerd op meerdere bronnen. Volgens deze bronnen zouden minimaal vier terroristen tijdens de botenparade van 4 augustus j.l. een aanslag hebben willen plegen. Twee mannen zouden met bomvesten, en twee andere met kalasjnikovs, zo veel mogelijk slachtoffers hebben willen maken in het centrum van Amsterdam. De aanslag zou uiteindelijk niet hebben plaatsgevonden omdat tijdens het prideweekend niet de benodigde wapens voorhanden waren, aldus RTL Nieuws.

De hoofdverdachte zou de 34-jarige Hardi N. zijn die eind september werd opgepakt met zes andere vermeende terroristen. Deze arrestaties in Weert en Arnhem maakten deel uit van een grote infiltratieactie van de politie in een actieve terreurcel in Nederland. Hardi N is van Iraakse afkomst en komt uit Arnhem. Hij is een bekende van de politie en eerder veroordeeld voor het voorbereiden van een terroristisch misdrijf. Hij werd eind november 2014 ook al gearresteerd op verdenking van uitreizen naar Syrië om zich daar aan te sluiten bij terreurgroep Jabhat al-Nusra. Ook zou hij jihadstrijders hebben gefinancierd. Vorig jaar kreeg hij in hoger beroep 3 maanden gevangenisstraf en 21 maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van 3 jaar. Die proeftijd is dus nog niet verlopen. Dit voedt de speculaties dat de 34-jarige daarom door een maandenlange undercoveractie in de gaten werd gehouden, en waardoor hij ruim een maand geleden weer kon worden aangehouden.

Woordvoerders van Pride Amsterdam, gemeente Amsterdam en het Openbaar Ministerie (OM) hebben geen commentaar op de bevindingen van RTL Nieuws. Een woordvoerder van het OM benadrukt op de site van RTL dat de voorbereidingen van de groep uiteindelijk niet dusdanig ver zijn gekomen dat er sprake was van een concreet doelwit. "Het Openbaar Ministerie heeft eerder aangegeven dat door de inzet van veel bijzondere opsporingsmiddelen een gedetailleerd zicht is verkregen op de voorbereidingen door de verdachten. Voordat het tot een concreet doel kwam, is door politie en OM ingegrepen."

Deel dit artikel:  

Reacties:

Ruud | 10-11-2018

Volgen Klaver van Groen Links waar zoveel links nichten op stemden waren er geen IS aanhangers binnen gekomen, Nee beste man die wonen al tussen ons en hebben hun vizier op de gays en joden. Z wonen door heel Nederland.

Gewoon lekker naar Klaver luisteren totdat de eerst aanslag een feit.


OK | 10-11-2018

Was het op het allerlaatste moment pas gestopt, dan hadden er waarschijnlijk wat gays uit moslim landen boos geworden. Nu zal het waarschijnlijk er eerder toe leiden dat Remke Halsema de pride gaat inkorten.

Staatsgevaarlijk. En de openbare orde, weet je. Buigen en zwijgen. Vooral veel zwijgen.


OhOh | 10-11-2018

Een woordvoerder van het OM benadrukt op de site van RTL dat de voorbereidingen van de groep uiteindelijk niet dusdanig ver zijn gekomen dat er sprake was van een concreet doelwit.

Dus de pride was geen doelwit, althans dat weten ze dus helemaal niet. Hoop speculeren en angst zaaien bah


Joost | 10-11-2018

Natuurlijk ontkent het OM. Ze kunnen moeilijk zeggen dat ze een aanslag van verre hebben zien aankomen..


Rotzooi | 10-11-2018

RTL: ja hoor, topjournalisten. Hele betrouwbare bron. Helemaal niet rechts, goedkoop en sensatiebelust. Waar stond RTL toch ook alweer voor? Oh ja: Rotzooi, Trash en Lamlendig.


Nico | 10-11-2018

Heeft allemaal niks met de islam te maken hoor. Slaap rustig verder.


Joop | 11-11-2018

En het wordt straks nog erger, als diverse jihadjes straks hun straf hebben uitgezeten. Ze mogen dan gewoon weer vrij rond lopen en mensen neersteken en knallen. Geweldig toch dat we zo omgaan met criminelen? In de landen van herkomst zouden ze al lang aan een boom gehangen hebben.


WillemJ | 11-11-2018

Niet huilie Huilie doen, dat komt ervan als je op die Groene Troep stemt die er nog honderd duizend wil binnen halen, vergeet niet dat dat soort 5 kinderen krijgen welke allemaal ge√Įndoctrineerd worden met homo haat door hun ouders 1e generatie.
En mogen gaan stemmen in de toekomst, om de boel nog verder te gaan overnemen, trouwens dat ze op die pride loeren was al bekend en dat er ooit een grote aanslag gaat komen ook.


Cees | 11-11-2018

Je mag hopen dat het allemaal niet heel serieus is (alleen al de onzin dat de Pride eind augustus plaatsvind), net al trouwens de meeste reacties hierboven. Wat een tokkies zijn jullie zeg!


Richard | 12-11-2018

Ja, met Tokkie Willem J voorop! :-)


Ruud@Richard | 12-11-2018

Nou die WillenJ heeft wel degelijk gelijk, jullie zullen nog wel eens anders lullen als dat Tokkie Richard en Cees. Jullie zijn zeker Groen Links die juist voor deze gevaarlijk situatie heeft zorg gedragen. In Berlijn en London grootste gays city's durven gays al niet meer op straat en in Rotterdam worden gays steeds banger.

Want de groepen Syrische beulen welke gays van de flats afgooide zitten hier dames Tolkies.


Ach | 12-11-2018

De laatste jaren was die hele pride toch al een opgeblazen verhaal. Zowel van de zwaaiende politici, lonkende bedrijven, als van de organisators. Had eigenlijk niks meer met homo zijn te maken. Beetje opgeblazen allemaal. Als je dan als terrorist dat nog eens een keer wilt opblazen, lekker origineel bedacht.


Vreemd ? | 16-11-2018

As-Soennah haalt toch weer prediker in huis die vrouwengeweld predikte

UpdateDe As-Soennah moskee in Den Haag, die deze week nog betwiste dat zij aanzet tot geweld tegen vrouwen, haalt vandaag tóch weer een prediker in huis die geweld tegen vrouwen goedkeurt.

Nog even en ze roepen op om homo's te gaan stenigen, want vrouwen haat en homo haat liggen zeer dicht bij elkaar.


Hagenees | 18-11-2018

As soennah nie me√Ęh werrek, wat dan nog wel?


Pride@Ruud | 18-11-2018

Ik luister niet naar Jesse Klager, dan krijg ik kromme tenen.


Reageer

Naam:
Reactie:

Homogeschiedenis Quiz

Wat weet jij eigenlijk over 'onze' historie? Wie stonden er op de barricaden en hoe zat het ook alweer met het COC? Doe nu de Homogeschiedenis Quiz!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij deze zomer bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over single zijn versus een relatie hebben. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de heren van Veronica Inside en hun homofobe opmerkingen en gedrag. | klik hier

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven