Nijmegen wil EuroGames 2022

07-11-2018 | Nijmegen gaat zich kandidaat stellen als gaststad voor de EuroGames in 2022. Volgens Omroep Gelderland blijkt uit een haalbaarheidsonderzoek dat voldoende sportverenigingen, de provincie Gelderland alsmede de gemeente Nijmegen achter het plan staan om het grootste Europese lhbt-sportevenement naar Nijmegen te halen. Voor 1 januari 2019 moet de stad een zogenoemd 'bidbook' inleveren bij de European Gay and Lesbian Sport Federation, licentiehouder van het evenement. Het is niet bekend of er meerdere steden in de race zijn voor de EuroGames van 2022.

De provincie zal hoogstwaarschijnlijk 100.000 euro bijdragen aan de Nijmeegse EuroGames. De gemeente zelf schat in dat ze nog eens 80.000 tot 125.000 euro subsidiegeld moet bijleggen maar ziet het evenement als een ideale manier om te laten zien dat Nijmegen een lhbt-vriendelijke stad is. Het evenement duurt een weekend en zal naar schatting enkele duizenden sporters naar de stad trekken. Op het programma staan onder meer voetbal, zwemmen, atletiek, hockey, ballroomdancing, badminton, (beach)volleyball, wielrennen en tennis. Het doel van de EuroGames is sporten toegankelijker te maken voor alle bevolkingsgroepen en de diversiteit binnen verenigingen te bevorderen.

De EuroGames worden jaarlijks in een Europese stad georganiseerd, met uitzondering van de jaren waarin de mondiale Gay Games plaatsvinden. Sinds de komst van de World Outgames in 2006, wordt ook daar rekening mee gehouden bij bepalen van al dan niet toewijzing in een bepaald jaar aan een stad. Maar sinds enkele jaren lijken de World Outgames, welke ontstonden toen een ruzie tussen gaststad Montréal en de Gay Games zo uit de hand liep dat de spelen werden verplaatst, ter ziele. De laatste World OutGames waren in 2013 in Antwerpen. De laatste Gay Games vonden dit jaar plaats in Parijs. De elfde editie van de Gay Games zullen in 2022 in Hong Kong plaatsvinden zodat de Europese tegenhanger, de EuroGames, plaats kunnen vinden in een Europese stad en Nijmegen hoopt dat zijn worden aangewezen als gaststad. De eerstvolgende EuroGames vinden plaats in Rome (foto), daarna volgen Düsseldorf (2020) en Malmö/Kopenhagen (2021).

Deel dit artikel:  

Reacties:

Vraag | 07-11-2018

Kan er dan ook geld ingezameld worden voor het homokinderkankerfonds?


Reageer

Naam:
Reactie:

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over single zijn versus een relatie hebben. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Matthew Shepard, de jonge Amerikaan die door een hate crime om het leven kwam. | klik hier

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn nieuwe bijdrage over de de noodzaak van Coming Out Day.

Recent uit de kast!

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

De GaydarTest

Beschik jij over een zogenaamde 'gaydar'? Doe deze Gaydar FunTest en je komt er snel achter!

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven