Nijmegen wil EuroGames 2022

07-11-2018 | Nijmegen gaat zich kandidaat stellen als gaststad voor de EuroGames in 2022. Volgens Omroep Gelderland blijkt uit een haalbaarheidsonderzoek dat voldoende sportverenigingen, de provincie Gelderland alsmede de gemeente Nijmegen achter het plan staan om het grootste Europese lhbt-sportevenement naar Nijmegen te halen. Voor 1 januari 2019 moet de stad een zogenoemd 'bidbook' inleveren bij de European Gay and Lesbian Sport Federation, licentiehouder van het evenement. Het is niet bekend of er meerdere steden in de race zijn voor de EuroGames van 2022.

De provincie zal hoogstwaarschijnlijk 100.000 euro bijdragen aan de Nijmeegse EuroGames. De gemeente zelf schat in dat ze nog eens 80.000 tot 125.000 euro subsidiegeld moet bijleggen maar ziet het evenement als een ideale manier om te laten zien dat Nijmegen een lhbt-vriendelijke stad is. Het evenement duurt een weekend en zal naar schatting enkele duizenden sporters naar de stad trekken. Op het programma staan onder meer voetbal, zwemmen, atletiek, hockey, ballroomdancing, badminton, (beach)volleyball, wielrennen en tennis. Het doel van de EuroGames is sporten toegankelijker te maken voor alle bevolkingsgroepen en de diversiteit binnen verenigingen te bevorderen.

De EuroGames worden jaarlijks in een Europese stad georganiseerd, met uitzondering van de jaren waarin de mondiale Gay Games plaatsvinden. Sinds de komst van de World Outgames in 2006, wordt ook daar rekening mee gehouden bij bepalen van al dan niet toewijzing in een bepaald jaar aan een stad. Maar sinds enkele jaren lijken de World Outgames, welke ontstonden toen een ruzie tussen gaststad Montréal en de Gay Games zo uit de hand liep dat de spelen werden verplaatst, ter ziele. De laatste World OutGames waren in 2013 in Antwerpen. De laatste Gay Games vonden dit jaar plaats in Parijs. De elfde editie van de Gay Games zullen in 2022 in Hong Kong plaatsvinden zodat de Europese tegenhanger, de EuroGames, plaats kunnen vinden in een Europese stad en Nijmegen hoopt dat zijn worden aangewezen als gaststad. De eerstvolgende EuroGames vinden plaats in Rome (foto), daarna volgen Düsseldorf (2020) en Malmö/Kopenhagen (2021).

Deel dit artikel:  

Reacties:

Vraag | 07-11-2018

Kan er dan ook geld ingezameld worden voor het homokinderkankerfonds?


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Gay Woordenboek Quiz

Taal is een wonderlijk ding. En zeker 'onze eigen homotaal' kent een aantal vreemde woorden en begrippen. Doe nu de Gay Woordenboek Quiz en test je 'homowoordenschat'!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homoseksualiteit in Azië. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Amerikaanse haat-poster die 23 mei naar Amsterdam komt. | klik hier

Gay op TV

17:35 | Neighbours

18:10 | The Real O'Neals

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Grey's Anatomy

20:30 | Eastenders

21:00 | Holby City

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

| Matt Pacifici (ex-voetballer)

| Anthony Bowens (worstelaar)

Volg GaySite.nl ook via

GaySite.nl Onderzoek

Slik jij PrEP?

Ja

Wat is dat?

Nee

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven