Nieuwe directeur Aidsfonds-Soa Aids Nederland

27-11-2018 | Mark Vermeulen is de nieuwe directeur van Aidsfonds - Soa Aids Nederland. Dat heeft de Raad van Toezicht van de stichting dinsdag bekend gemaakt. Mark Vermeulen (39 jaar) brengt 10 jaar ervaring met zich mee, hij komt uit de eigen organisatie. Als leider wil hij een nieuwe impuls geven aan de aids- en soa-bestrijding in Nederland en in de wereld. Hij is de eerste directeur die zelf openlijk leeft met hiv.

Mark Vermeulen (foto) leeft sinds 2007 met hiv en is daar heel open over, juist om het stigma rond hiv tegen te gaan. Het drijft hem in zijn motivatie om mensen met hiv in Nederland en in de wereld te ondersteunen en samen met hen een einde te maken aan de aidsepidemie. Mark Vermeulen: "Het hangt er maar van af waar je geboren bent of je toegang hebt tot levensreddende medicijnen. In Nederland kan ik prima leven met hiv, maar dat geldt niet voor iedereen. Zeker op andere plekken in de wereld is dat niet het geval. Ik wil aan die ongelijkheid een einde te maken. Daarnaast is een laatste belangrijke inspanning nodig in Nederland. Het is onacceptabel dat nog steeds meer dan 700 mensen ieder jaar een hiv-diagnose krijgen en dat honderdduizend mensen in ons land jaarlijks een soa oplopen. Dat kan en moet drastisch verminderen. Het is mijn doel om van Nederland het eerste land te maken met nul nieuwe hiv-infecties."

In zijn nieuwe functie als directeur is Mark Vermeulen verantwoordelijk voor de  toekomstige koers van Aidsfonds - Soa Aids Nederland. Samen met de mensen die het meest geraakt worden door soa's en hiv, de Nederlandse overheid, artsen, zorgprofessionals en andere maatschappelijke organisaties, wil hij toewerken naar nul nieuwe hiv-infecties in Nederland; een betekenisvolle bijdrage aan het einde van aids in de wereld en een drastische vermindering van de vijf belangrijkste soa's.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Frankrijk | 27-11-2018

In Frankrijk kun je nu op recept condooms krijgen en dus gratis. Om HIV terug te dringen. Ook mooi. Bij ons werkt dat niet meteen want onze dokters denken nog dat je hem enkel hebt om mee te plassen. Dus om zo een recept te krijgen moet je dan eerst je dokter gaan uitleggen wat je er nog meer mee kan. Zeker in deze tijd. Met zelfs een Rutte die er enkel normaal mee plast. En op alle andere dingen doe es normaal joh roept.

Aids de wereld uit, daar is het Aidsfonds voor opgericht. Het vervelende is dat de gemiddelde "normale" burger dat ziet als een initiatief van homo's om wat goed te maken met de wereld. Een HIV besmetting wordt niet gezien als stomme pech, maar als gevolg van gewetenloos gedrag. Waardoor iedereen die gewoon stomme pech had nog steeds scheef wordt aangekeken. Gevalletje eigen schuld. Met een undetectable naar bed? Beter toch maar niet want je weet nooit.

Het is onzin dat, enkel omdat je homo bent, je de plicht hebt om HIV definitief de wereld uit te krijgen. En je je homobroeders moet verketteren en verraden die maar gewoon domme pech hadden.

Het fonds is opgericht door de eersten die de lul waren. Om die ziekte de wereld uit te helpen. Maar zeker niet om onderling zelf uiteen te vallen. En dat is wel gebeurd. Lees sommige commentaren maar gewoon hier op deze site. Hoe sommigen onder ons over anderen onder ons oordelen.

Ook het Aidsfonds heeft daar flinke steken laten vallen. Ik herken het al jaren niet meer als een club die voor homo's opkomt. Die wel dat kantoor, die leren draaistoel, en dat behang betaald hebben. Met hun laatste snik.


Onderzoek | 27-11-2018

Als je kijkt hoe onderzoek naar auto-imuun ziektes een heel scala aan nieuwe inzichten heeft opgeleverd. Wat een vooruitgang er niet is geboekt op medisch terrein. Veel leentjebuur bij nog dieper Aids onderzoek gespeeld. Maar ik moet lezen in de krant, dat je in Frankrijk condooms van het ziekenfonds kunt krijgen. Wie weer straks bij ons ook. Want je blijft vies natuurlijk. Dus ik kan me de discussie al inbeelden.

Jongens, dan word ik boos door tranen heen. Smijt er dan maar een bom op. Een hele grote. Ik zie ze namelijk allemaal nog voor me, die er niet meer zijn.


Smoeltje | 28-11-2018

Dat smoeltje staat me niet aan.


Peter | 28-11-2018

Ik ben al heel lang geleden gestopt als donateur toen ik er achter kwam dat ze bewust miljoenen op de bank lieten staan en (nog steeds) zeer luxe werken aan 1 van de duurste grachten in Amsterdam, de Keizersgracht.


Ach | 28-11-2018

Al het geld kun je pikken. Maar de gedachte niet.


Pluchezitters | 29-11-2018

Inderdaad één nogal tamelijk voldane blik! Alsof ie 't helemaal gemaakt heeft. Keizersgracht zal wel kloppen. Mark bevindt zich voor zo'n typische voordeur v/e mega duur grachtenpand. Zo-eentje waarin onze GL coryfee par excellence residentie houdt. Naar Betondorp zal 't Aidsfonds niet verhuizen. Inzage in de boeken aangaande kosten van huisvesting en salaris+emolumenten v/d Directeur zal verhelderend werken. Wie aan deze Stichting doneert, is rijp voor Den Dolder of Vught. Femke heeft onderwijl haar koters v/e gekleurde school overgebracht naar één blanke.Haar moederhart sprak kennelijk(maar niet heus!).


Reageer

Naam:
Reactie:

Homogeschiedenis Quiz

Wat weet jij eigenlijk over 'onze' historie? Wie stonden er op de barricaden en hoe zat het ook alweer met het COC? Doe nu de Homogeschiedenis Quiz!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij deze zomer bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over single zijn versus een relatie hebben. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de heren van Veronica Inside en hun homofobe opmerkingen en gedrag. | klik hier

Gay op TV

14:00 | Million Dollar Listing: NY

22:00 | MVS

23:00 | The Graham Norton Show

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven