"Marokko veilig voor homo's"

08-11-2018 | Tijdens een fel immigratiedebat donderdagmiddag in de Duitse Bondsdag zijn een aantal landen als 'veilig' aangemerkt. Dit heeft tot gevolg dat vluchtelingen uit deze landen geen asiel kunnen aanvragen in Duitsland. Volgens homo-organisaties kunnen ook lhbt's die hun vaderland zijn ontvlucht, nu zonder pardon worden teruggestuurd. In het rijtje "veilige landen van herkomst" staan nu onder meer Algerije, Marokko, Tunesië en Georgië. Duitse homo-organisaties wijzen er op dat in deze landen homoseksuelen ernstig worden gediscrimineerd en vervolgd. In Marokko bijvoorbeeld is homoseksualiteit nog altijd bij wet verboden en kunnen homo's rekenen op een celstraf van maximaal drie jaar.

Duitse homo-organisaties maken zich na het debat van donderdag ernstige zorgen over de positie van lhbt-vluchtelingen die in Duitsland asiel aanvragen. Homoactivisten zouden, volgens activisten in Duitsland, regelrecht de gevangenis in worden gestuurd als ze terug moeten naar hun thuisland. Staatssecretaris Stephan Mayer (CSU) liet donderdag in het debat weten dat in landen als Algerije, Marokko, Tunesië en Georgië geen sprake is van systematische vervolging. "Homoseksuelen worden niet onmenselijk of onwaardig behandeld in deze landen. Ook worden zij niet structureel vervolgd," aldus de staatssecretaris. Hij liet wel weten dat individuele lhbt-asielzoekers de kans hebben om in beroep te gaan tegen hun uitzetting. De Duitse homo-organisatie LSVD heeft geschokt gereageerd op het debat en het wetsvoorstel van staatssecretaris Mayer en vreest dat veel lhbt slachtoffer zullen worden en in hun vaderland in de cel zullen belanden.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Nico | 08-11-2018

Geloof is liefde mensen. Echt waar hoor !


Toori | 08-11-2018

Alle Noord-Afrikaanse homo's naar Europa halen graag.
Maar eerst alle hetero Naffers terugschoppen naar Afrika.


Hellhole | 08-11-2018

Blijf weg v/h Afrikaanse continent, Z-A uitgezonderd, of ga ondergronds.


Nichtalseenpaard | 08-11-2018

Zolang hun koning, die volgens de vele geruchten een nicht als een paard is, ipv uit de kast te komen een schijhuwelijk aangaat en kinderen fokt, zal het nog lang zo blijven, en wel ten kosten van de mannen en vrouwen die wƩl de moed hebben hun nek uit te steken.


Jan2 | 09-11-2018

Die koning is biseksueel, maar daar heeft niemand het over. Ik zal nooit naar Marokko gaan met vakantie, al was het het laatste land mop aarde. Begin dat land en hun rif bewoners meer en meer te haten.


Alah huh Akbar | 09-11-2018

@vakantietip: zet de uitspraak er ook bij! ;-)


Joop | 09-11-2018

Het zou me een goed plan zijn dat Nederland dit volgt. Al die veilige landers weg hier. De kranten staan er vol van, Algerijn opgepakt voor verkrachting, spugen, stelen roven van dit soort lui...Inmiddels spreekt men er al over om criminele asielzoekers van straat te houden. Wat is dat toch een soft gedoe in Nederland. Pak die lui aan, stuur ze weg, oprotten met dat tuig.
En geef de mensen die echt in nood zijn een plek, minder tuig betekent een betere opvang voor hen die dat echt nodig hebben. Duitsland, goed gedaan, zullen ook wel iets moeten doen na de grootste fout van Merkel.


Donut | 09-11-2018

Alles kan en mag in de Maghreb maar wel niet-openbaar. Uit de kast komen is zowat de grootste doodzonde. Tanger heeft 'n bloeiende gay scene. Men trouwt en neukt vrolijk verder met kerels.Geen haan die er naar kraait. Uit de kast komen vindt men iets schreeuwerigs Amerikaans.Met je seksualiteit loop je niet te koop, is de opvatting.


@donut | 10-11-2018

kan zijn Donut. maar er staat toch gevangenis straf op de homodaad in die landen.....
en je weet niet ....


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Gay Woordenboek Quiz

Taal is een wonderlijk ding. En zeker 'onze eigen homotaal' kent een aantal vreemde woorden en begrippen. Doe nu de Gay Woordenboek Quiz en test je 'homowoordenschat'!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homoseksualiteit in Azië. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Amerikaanse haat-poster die 23 mei naar Amsterdam komt. | klik hier

Gay op TV

17:35 | Neighbours

18:10 | The Real O'Neals

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Grey's Anatomy

20:30 | Eastenders

21:00 | Holby City

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

| Matt Pacifici (ex-voetballer)

| Anthony Bowens (worstelaar)

Volg GaySite.nl ook via

GaySite.nl Onderzoek

Slik jij PrEP?

Wat is dat?

Ja

Nee

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven