Kerstkaarten voor eenzame lhbt's

08-11-2018 | Het initiatief 'The Rainbow Cards Project' probeert de feestdagen van eenzame lhbt's iets minder eenzaam te maken door hen in december een kerstkaart te sturen. Het idee komt van de Britse Elena Roberts-Wright die zich twee jaar geleden, direct na haar coming out, erg eenzaam voelde. Ze deelde haar eenzame kerstdagen op social media en kreeg contact met veel lhbt's die door familie en vrienden waren verstoten nadat ze uit de kast waren gekomen. Dit bracht haar op het idee hen een kerstkaart te sturen zodat de kerstperiode iets minder eenzaam zou worden. In 2016 verstuurde ze 30 kaarten, een jaar later waren dat er al ruim 2000! Haar project blijkt een zeer groot succes want steeds meer mensen sluiten zich aan bij het initiatief. De verwachting is dat de komende kerstperiode aanzienlijk meer kaarten verzonden gaan worden, maar inmiddels ontbreken haar de financiële middelen om The Rainbow Cards Project uit te bereiden.  

Elena Roberts-Wright doet op haar website dan ook een oproep haar initiatief te steunen en geld te doneren. Ook roept ze vrijwilligers op om haar te helpen zodat de komende feestdagen nog meer eenzame lhbt's een kerstkaartje in de bus krijgen!

Deel dit artikel:  

Reacties:

Zum Kotzen | 09-11-2018

Lijkt het niet veel beter lijsten te gaan maken en er 1 te gaan uitnodigen, 800.000
gays in Nederland daar kunnen toch wel een paar eenzame gays bij aan tafel komen zitten of zijn die allemaal uitgekotst omdat ze misschien te oud voor de scene zijn.
Meestal wanneer er oudere homo's een gaybar binnen komen omdat ze eenzaam zijn worden ze door hun eigen soort weggekeken met opmerkingen, Is er een bejaarden tour vanavond.? Toch ??? Heb ik vaak gezien. In en In triest en zeer discriminerend .


Reageer

Naam:
Reactie:

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over single zijn versus een relatie hebben. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Matthew Shepard, de jonge Amerikaan die door een hate crime om het leven kwam. | klik hier

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn nieuwe bijdrage over de de noodzaak van Coming Out Day.

Recent uit de kast!

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

De GaydarTest

Beschik jij over een zogenaamde 'gaydar'? Doe deze Gaydar FunTest en je komt er snel achter!

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven