De Roze Polder | Hufters Inside

30-11-2018 | Ze zijn meestal met zijn drieën en nodigen dan een geestverwant uit waarvan ze zeker weten dat die kritiekloos zal meelachen of bereid is te fungeren als boksbal. Kritische, moedige of fatsoenlijke mensen mogen nooit aanschuiven. Immers, de mannen zijn veel te bang dat iemand hun reactionaire zeepbel zal doorprikken.

Ik heb het natuurlijk over de mestvaalt van de Nederlandse televisie: Veronica Inside.

Tijdens dit programma doet iedereen net alsof het over voetbal gaat, maar dat is natuurlijk een doorzichtige leugen. Het voetbal is een goedkoop alibi voor wangedrag. Veronica Inside is een podium waarop de mens in al zijn lelijkheid wordt tentoongesteld. Misschien moet ik zelfs zeggen: een podium waarop de hufterigheid wordt gevierd.

Ja, ja, ja, ik weet het: ik moet het niet te serieus nemen. Het zijn gewoon bange, witte, middelbare mannen die op het niveau van een voetbalkantine met elkaar zitten te ouwehoeren. Mannen die in hun corduroybroek schijten voor alle onvermijdelijke maatschappelijke veranderingen die ze op zich af zien komen. Incompetente stuurlui aan wal. Lekker laten blaten en wegzappen.

Overigens, ik heb de mannen een keer live zien optreden tijdens een gala. Zelden zo'n pijnlijke afgang gezien. Achthonderd man zat in doodse stilte te wachten tot ze eindelijk het podium weer zouden verlaten. En de mannen maar proberen leuk, leuker, leukst te zijn.

Goed, terug naar de mestvaalt, want ik kan deze stakkers nu niet meer negeren. Ze zijn nu namelijk met hun takken aan ons gekomen. En met 'ons' bedoel ik Bowi Jong en Daan Verhoeven, twee voetbalfans die toevallig ook homo zijn. Hun bezoeken aan de stadions van Nederland worden voortdurend verstoord door zogenaamde fans voor wie het doodnormaal is alles en iedereen uit te schelden voor 'kankerhomo'.

Bowi en Daan vinden dat het wel een tandje minder mag en hebben een brief geschreven aan de KNVB. En terecht. Als we wedstrijden stil leggen bij walgelijke excessen als apengeluiden en antisemitische spreekkoren, waarom dan niet bij 'kankerhomo', 'vuile flikker' of 'aidslijder, sterf!'?

En omdat de mannetjes van VI het niet konden laten daar weer homofoob en denigrerend op te reageren, ging er ook een brief naar hen. Dat homofobe gedrag zit er diep in bij de heren, want dit is de zoveelste keer dat ze over de schreef gaan.

Volgens Johan Derksen hoeft hij zich nergens voor te schamen. "Ik laat me toch niet gek maken door twee hysterische jonge homootjes?," reageerde hij. Nee, Johan, je hoeft je niet gek te laten maken, er word je alleen gevraagd even je vastgeroeste brein in beweging te zetten. Meer niet. En misschien zou je tegelijkertijd kunnen kijken of er nog ergens een greintje fatsoen rondzwerft in je doorgerookte ziel.

Want daar draait het om: fatsoen. Anti-homo spreekkoren horen niet bij het voetbal, dus waarom dan de boodschappers die dit aan de kaak stellen aanpakken en niet de daders? Dat is niet grappig. Dat is niet stoer. Dat is simpelweg onfatsoenlijk. En dan ergens verderop in het programma Bowi en Daan alsnog op een slappe manier gelijk geven. Dat is onfatsoenlijk en laf.

Veronica Inside is een vergaarbak voor laffe mannetjes. Te laf om fatsoen te tonen. Te laf om scheldende hooligans aan te pakken. Te laf om hun inkomen op het spel te zetten.
Eigenlijk kunnen de mannen van VI nog een hoop leren van Bowi en Daan: moed. Want Bowi en Daan zijn dan wel homo's, het zijn zeker geen mietjes. Terwijl de mannen van VI precies het omgekeerde zijn: geen homo's, maar wel mietjes.

De Roze Polder is een periodieke column op GaySite.nl door Jos en gaat over alles wat hem bezig houdt.

 

GaySite.nl berichtte ook:
29-11-2018 | Veronica Inside en Johan Derksen in opspraak

Deel dit artikel:  

Homogeschiedenis Quiz

Wat weet jij eigenlijk over 'onze' historie? Wie stonden er op de barricaden en hoe zat het ook alweer met het COC? Doe nu de Homogeschiedenis Quiz!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij deze zomer bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over single zijn versus een relatie hebben. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de heren van Veronica Inside en hun homofobe opmerkingen en gedrag. | klik hier

Gay op TV

14:00 | Million Dollar Listing: NY

22:00 | MVS

23:00 | The Graham Norton Show

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven