Homofobe tekst op jas Diesel

10-11-2018 | Het populaire kledingmerk Diesel is de afgelopen week in opspraak geraakt nadat de recent gelanceerde collectie 'Ha(u)te Couture' door Amerikaanse homoactivisten op internet fel wordt bekritiseerd. Het jeansmerk bracht 77 nieuwe items op de markt waaronder jassen, truien en shirts. Op deze kledingstukken staan scheldwoorden zoals 'Imposter' en 'Slut' met de bedoeling de groeiende haatcultuur een halt toe te roepen. Op het zogenoemde 'Faggot jacket' (foto), dat z'n 400 euro kost, staat een groot aantal keren het woord 'faggot' (flikker - red.) afgedrukt. In plaats van sympathie voor de actie krijgt het kledingmerk een lading van kritiek van de lhbt-gemeenschap over zich heen. De nieuwe collectie zou in plaats van aandacht vragen voor de hedendaagse haatcultuur juist zelf haat opwekken omdat de kleding, maar vooral de opschriften, hatelijke en discriminerende commentaren zouden uitlokken en aanwakkeren.

In een persbericht laat een woordvoerder van Diesel weten dat de recent gelanceerde collectie 'Ha(u)te Couture' de kracht van scheldwoorden te niet zal doen omdat het deze woorden zichtbaar maakt. "Hoe meer haat je draagt, hoe minder het je kan schelen," aldus de gedachte achter de collectie. De woordvoerder heeft niet laten weten of de collectie verkrijgbaar blijft of uit de handel wordt genomen door alle kritiek.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Kutjas | 10-11-2018

Er staat niet één ziekte bij. In Nederland verkoopt dat dus zeker niet. Nog niet een rechter die er zelfs maar mee naar de paskamer wil lopen. Rommel.


Boycotten | 12-11-2018

Laat dus dit merk links liggen! Dan kelderen hun verkoopcijfers. Hoe meer haat je draagt, hoe minder je het kan schelen??! Wat is dat voor een achterlijke slogan?
Het lijkt me wel duidelijk dat Diesel alleen geïnteresseerd is in winst en verkoopcijfers. Puur een marketingtruc dus. Walgelijk!!!


Boycotten2 | 12-11-2018

Als je met zo'n jas in het openbaar rondloopt, ben je verzekert van commentaar, meestal negatief! Of is het een vrijbrief voor homohaters om je aan te vallen; het staat immers op je jas en je bent dan wel een erg makkelijke prooi voor hun?! Dat moet je toch niet willen!!! Dus koop die zooi gewoon niet.


RD | 12-11-2018

Zoiets vind ik wel een beetje de zondagsrust verstoren


Melania Couture | 12-11-2018

Faggot betekend niet eens ‘flikker’, wat een scheldwoord is of een woord wat erder te vergelijken is met het woord ‘queer’, wat een scheldwoord is of een zgn ‘term of empowerment’ wanneer gebruikt door gays. Faggot is dus eerder ‘poot’, en hoort daarom ook niet op kleding te staan.


@Melania | 15-11-2018

Ik kan helemaal mezelf zijn en ik voel me veilig. Díe jas kun je weer beter thuislaten. Faggot op mijn jas kan er ook nog wel bij tegenwoordig. Vroeger werd je dan met de trein weggebracht. Tegenwoordig hebben ze budget airlines.


Reageer

Naam:
Reactie:

Homogeschiedenis Quiz

Wat weet jij eigenlijk over 'onze' historie? Wie stonden er op de barricaden en hoe zat het ook alweer met het COC? Doe nu de Homogeschiedenis Quiz!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij deze zomer bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over single zijn versus een relatie hebben. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de heren van Veronica Inside en hun homofobe opmerkingen en gedrag. | klik hier

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven