COC Amsterdam terug naar Rozenstraat

29-11-2018 | COC Amsterdam zal begin 2019 terugkeren naar het oude adres aan de Rozenstraat 12 in Amsterdam. Hiertoe hebben vertegenwoordigers van COC Amsterdam, Vondel Hotels en vastgoed eigenaar DVM onlangs een overeenkomst voor 10 jaar getekend (foto).

Eind oktober opende het 'straight friendly' Hotel Mercier in het voormalig pand van het COC aan de Rozenstraat haar deuren. In het splinternieuwe hotel hebben historische elementen van het oude buurthuis 'Ons Huis' een nieuwe invulling gekregen. Zo is bijvoorbeeld de lobby teruggebracht in de stijl van de oude bibliotheek en zijn in het restaurant elementen van de oude gymzaal te zien. De buurt bij elkaar brengen, jezelf ontwikkelen en gezellig samen zijn, de filosofie van de oprichtster van 'Ons Huis', Helena Mercier, wordt met de komst van het Hotel Mercier voortzet.

Begin 2019 krijgen de vrijwilligers van COC Amsterdam fulltime de beschikking over een ruimte binnen het hotel voor kantoor-, vergader- en workshopactiviteiten. Twee middagen per week is het bibliotheek gedeelte van de hotel lobby afgeschermd ten behoeve van het inloop spreekuur, het maandelijkse Open Huis en andere activiteiten. De Ontmoeting & Empowerment bijeenkomsten voor specifieke doelgroepen en grotere bijeenkomsten blijven bij het Doven Ontmoetingscentrum aan de Stadhouderskade 89. "De fantastische samenwerking met de mensen van het DOC heeft bijgedragen aan de groei van onze Ontmoeting & Empowerment bijeenkomsten. Deze samenwerking zetten we de komende jaren graag voort," aldus Peter de Ruijter, voorzitter van COC Amsterdam e.o.. Peter de Ruijter vervolgt: "Dit is het officiële startschot voor een prachtige nieuwe samenwerking. Samen met Vondel Hotels en DVM openen we een nieuw hoofdstuk op een historische plek, een plek van onschatbare waarde voor de Jordaan en de LHBTIQ+ gemeenschap. Ik ben supertrots dat we dit samen tot stand hebben gebracht."

Tags: COC, Amsterdam
Deel dit artikel:  

Reacties:

Joop | 29-11-2018

Dit is natuurlijk leuk nieuws voor mensen die hier komen en in de randstad wonen, maar waarom ik hier eigenlijk reageer is dat ik niet kan reageren bij het artikel de roze polder - hufters inside. Deze column slaat de spijker op zijn kop. Goed geschreven! Het is in en in triest dat zulke hufters tijd krijgen bij Veronica en dat Veronica zijn handen in onschuld wast met: wij zijn het niet altijd met hen eens maar het is hun mening. Ik boycot zulke tv zenders want ze geven deze hufters wel een podium. Misschien zou het goed zijn om een actie/campagne op touw te zetten tegen Veronica zodat deze hufters voor eens en altijd van de buis gaan.


Sonneveld | 30-11-2018

Je moet ze juist prijzen. Regelrecht het graf in prijzen.


@Astrid | 30-11-2018

Schat, trap er niet te snel in. Als er een nieuwe burgemeester komt ligt er ook inenens bij elke derde snackbar een verdacht pakketje voor de deur. Daar niet van. En het is natuurlijk ook veel stof wegblazen, plus dat je voorgangster met het pennebakkie weg is, en de volgende subsidiegolf pas in januari komt.

Maar wel een mooi moment om de opera te beginnen met een liedje over wat jij er allemaal van vindt. Gooi je knot es los en laat es een bloot been zien.


Kees | 01-12-2018

Nu maar hopen dat er een goeie waterkoeling staat.


Roy020 | 03-12-2018

Liever opheffen


@Roy020 | 03-12-2018

Iets wat feitelijk al niet meer bestaat kun je niet opheffen.


Reageer

Naam:
Reactie:

Homogeschiedenis Quiz

Wat weet jij eigenlijk over 'onze' historie? Wie stonden er op de barricaden en hoe zat het ook alweer met het COC? Doe nu de Homogeschiedenis Quiz!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij deze zomer bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over single zijn versus een relatie hebben. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de heren van Veronica Inside en hun homofobe opmerkingen en gedrag. | klik hier

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven