Worstelen met regenboogvlag

24-10-2018 | De openlijk homoseksuele worstelaar Mike Parrow is afgelopen weekend voor zijn kampioenswedstrijd de ring in gestapt met een regenboogvlag om zijn schouders. Zij statement is niet onopgemerkt gebleven maar opvallend genoeg waren de reacties in de zaal, op televisie en op internet over het algemeen positief.

De Amerikaans professioneel worstelaar kwam een jaar geleden uit de kast en toen al werd hij gewaarschuwd dat zijn geaardheid niet overal met gejuich zou worden ontvangen. Maar ondanks dat de worstelsport bekend staat als een machowereld ontving hij het afgelopen jaar niet of nauwelijks negatieve reacties. Afgelopen weekend vond hij het daarom tijd voor de volgende stap en kwam hij tijdens zijn introductie de zaal binnen met een regenboogvlag (foto). Tijdens het jubileumgala van de worstelbond moest hij het in de kampioenswedstrijd afleggen tegen zijn opponent maar. zo zei hij na de wedstrijd, "ik heb ook veel gewonnen; de acceptatie binnen onze sport heeft weer een flinke duw in de goede richting gekregen".

Parrow kwam eind 2017 uit de kast en plaatst sindsdien regelmatig foto's van zijn vriend Morgan Cole en zichzelf op zijn facebookpagina. Veel fans prijzen hem om zijn openheid en ook veel homoseksuele fans van de sport zien in Parrow een voorbeeld. "Homoseksualiteit binnen het worstelen was lange tijd taboe maar door Parrow is het nu bespreekbaar. Hij is een voorbeeld voor alle mannen en vrouwen die worstelen met hun geaardheid," aldus een homoseksuele fan op Facebook. De worstelbond zelf is ook positief over de actie van Parrow en plaatste een korte video van de opkomst van de worstelaar op hun website.

Deel dit artikel:  

Reacties:

ram1966 | 24-10-2018

ik denk dat veel mensen de 'vlag 'niet eens als 'iets gays' hebben ge√Įnterpreteerd


Peter | 24-10-2018

Luctor et emergo


NoGutsNoGlory | 24-10-2018

Nu de voetbalwereld nog! Mike toont lef. Heel wat meer dan die dollende relnichten op de (c)Anal Parade. Stepping out of your comfort zone vergt durf.


Leuk | 24-10-2018

Zo uit de kast en dan nòg wostelen met zijn geaardheid


Reageer

Naam:
Reactie:

GayNieuws Quiz 2018

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland van afgelopen jaar? Doe nu de GayNieuws Kennis Quiz 2018 en test je kennis en geheugen!

Woorden en Daden

De laatste column door Dennis de Jong. Lees hier zijn bijdrage over afscheid nemen van het Europees Parlement.

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homo's en Homo's. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Nashville-verklaring en de extremisten die hem ondertekenden. | klik hier

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Anthony Bowens (worstelaar)

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven