Worstelen met regenboogvlag

24-10-2018 | De openlijk homoseksuele worstelaar Mike Parrow is afgelopen weekend voor zijn kampioenswedstrijd de ring in gestapt met een regenboogvlag om zijn schouders. Zij statement is niet onopgemerkt gebleven maar opvallend genoeg waren de reacties in de zaal, op televisie en op internet over het algemeen positief.

De Amerikaans professioneel worstelaar kwam een jaar geleden uit de kast en toen al werd hij gewaarschuwd dat zijn geaardheid niet overal met gejuich zou worden ontvangen. Maar ondanks dat de worstelsport bekend staat als een machowereld ontving hij het afgelopen jaar niet of nauwelijks negatieve reacties. Afgelopen weekend vond hij het daarom tijd voor de volgende stap en kwam hij tijdens zijn introductie de zaal binnen met een regenboogvlag (foto). Tijdens het jubileumgala van de worstelbond moest hij het in de kampioenswedstrijd afleggen tegen zijn opponent maar. zo zei hij na de wedstrijd, "ik heb ook veel gewonnen; de acceptatie binnen onze sport heeft weer een flinke duw in de goede richting gekregen".

Parrow kwam eind 2017 uit de kast en plaatst sindsdien regelmatig foto's van zijn vriend Morgan Cole en zichzelf op zijn facebookpagina. Veel fans prijzen hem om zijn openheid en ook veel homoseksuele fans van de sport zien in Parrow een voorbeeld. "Homoseksualiteit binnen het worstelen was lange tijd taboe maar door Parrow is het nu bespreekbaar. Hij is een voorbeeld voor alle mannen en vrouwen die worstelen met hun geaardheid," aldus een homoseksuele fan op Facebook. De worstelbond zelf is ook positief over de actie van Parrow en plaatste een korte video van de opkomst van de worstelaar op hun website.

Deel dit artikel:  

Reacties:

ram1966 | 24-10-2018

ik denk dat veel mensen de 'vlag 'niet eens als 'iets gays' hebben ge√Įnterpreteerd


Peter | 24-10-2018

Luctor et emergo


NoGutsNoGlory | 24-10-2018

Nu de voetbalwereld nog! Mike toont lef. Heel wat meer dan die dollende relnichten op de (c)Anal Parade. Stepping out of your comfort zone vergt durf.


Leuk | 24-10-2018

Zo uit de kast en dan nòg wostelen met zijn geaardheid


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

23:35 | The Graham Norton Show

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven