Weer meer LHBT-karakters op TV

27-10-2018 | De Amerikaanse homo-organisatie GLAAD (Gay and Lesbian Alliance Against Defamation) heeft ook dit jaar weer onderzocht hoeveel LHBT-karakters er te zien zijn tijdens primetime op televisie. Van de 857 terugkerende personages die in series op de open Amerikaanse televisiekanalen te zien zijn is 8,8 procent niet heteroseksueel. Dat komt neer op 75 LHBT-karakters (inclusief 2 heteroseksuele transgenders). Een nieuw record. In het televisieseizoen 2017-2018 ging het om 58 LHBT-karakters. Ook bij de streamingkanalen zoals Netflix en betaalde kabelkanalen neemt het aantal LHBT-karakters toe, respectievelijk 112 en 208 LHBT-personages.

GLAAD's jaarlijkse 'Where We Are On TV' rapport maakt duidelijk in hoeverre de LHBT-gemeenschap wordt vertegenwoordigd op televisie. Het merendeel van de LHBT-karakters op televisie zijn blanke homoseksuele mannen. Alleen bij de streamingdiensten zijn er meer lesbiennes te zien dan homo's. Bekijk hier het volledige onderzoeksrapport van GLAAD.

"Televisie moet een afspiegeling zijn van de diversiteit binnen onze maatschappij," zegt Sarah Kate Ellis, directeur van GLAAD. "Wij roepen de entertainment industrie op om er voor te zorgen dat over twee jaar 10 procent van alle karakters op televisie behoren tot de LHBT-groep. Dit is een belangrijke volgende stap om ervoor te zorgen dat televisie ook daadwerkelijk de wereld weerspiegelt waarin het is gemaakt."

Deel dit artikel:  

Reacties:

Jaap | 28-10-2018

We wonen toch niet in Amerika. Hoe zit het met Nederland?


@Jaap | 29-10-2018

Nederland?
Steeds meer TV's gesmeten op homo karakters!


mal | 29-10-2018

In werkelijkheid weet ik ook niet welke 10% bij de GMS groep hoort, en dat vind ik prima zo, ik dat helemaal niet weten van de karakter op televisie. De nieuwslezer is de nieuwslezer, de weervrouw de weervrouw en ik zie niet in waarom ik op de hoogte moet worden gehouden van hun geaardheid.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de serie Pose; homo-zijn in New York in de jaren 80 van de vorige eeuw. | klik hier

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

16:50 | Neighbours

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:05 | Bones

20:10 | Thuis

20:30 | Grey's Anatomy

20:30 | Eastenders

21:00 | Holby City

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven