VS weert partners LHBT-diplomaten

03-10-2018 | De Verenigde Staten heeft maandag een wet aangenomen die er onder meer voor zorgt dat partners van buitenlandse diplomaten alleen nog een visum krijgen als ze getrouwd zijn. Voor veel homoseksuele diplomaten is dit een probleem omdat in veel landen het huwelijk niet is opengesteld voor paren van het zelfde geslacht. Hierdoor kunnen zij niet meer bij hun partner verblijven in de VS. De nieuwe maatregel geldt onder meer voor partners van buitenlandse diplomaten die werkzaam zijn voor internationale organisaties zoals de Verenigde Naties, de Wereldbank en het Internationaal Monetair Fonds. Zij mogen binnenkort niet meer leven bij hun partner in de VS als ze niet getrouwd zijn.

Op veel plekken in de wereld, en ook in ons land, wordt de maatregel fel bekritiseerd. De Amerikaanse media stellen vast dat slechts 12 procent van de VN-lidstaten het homohuwelijk toestaat waardoor het voor LHBT-diplomaten van de VN erg moeilijk wordt de partner over te laten komen. Mensenrechtenorganisatie Human Rights Campaign spreekt over een "wrede en onnodige aanslag" op LHBT-diplomaten. "Het is gewoon homofobie en dat is onaanvaardbaar," aldus een woordvoerder in de Amerikaanse media.

Ook in Nederland is met verontwaardiging kennis genomen van de nieuwe wet. De Tweede Kamer wil dat het kabinet er bij de Verenigde Staten op aandringt de maatregel terug te draaien, maar minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) zegt er niets aan te kunnen doen. PvdA'er Kirsten van den Hul spreekt van een "klap voor de LHBT-gemeenschap" en Sjoerd Sjoerdsma van D66  zegt "het is een grote stap terug". Volgens minister Blok staat in het Verdrag van Wenen dat de VS de nieuwe eisen mogen stellen en dus niets verkeerd doen. Toch hebben Nederland en andere EU-landen Amerika om een toelichting op de nieuwe maatregel gevraagd.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Tja | 03-10-2018

Nederland o ze best: veel verontwaardiging, kunnen niks doen bla bla bla. Gewoon weg blijven van de kutland.....


Oorlog | 03-10-2018

Gelijk mannen die buiten hun huwelijk om met een Stormy Willams neuken voor dik een ton, de toegang tot ons land ontzeggen.


Karel | 03-10-2018

Die achterbakse hoerenloper is zwaar gelovig. Dus dan weet je het wel. Vol met haat naar homoseksuelen gevoed door zijn geloof in een sprookjesboek.


ZwarteKetel | 03-10-2018

In het Koninkrijk der Nederlanden is ook niet iedere getrouwde homo welkom: op Aruba, Curacao, Bonaire, Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius hebben homoseksuelen zelf voor hun leven te vrezen.

In de VS is in ruim 70% van het land het huwelijk opengesteld voor homo's, en dat aantal wordt snel groter.
De VS zijn een veilig, progressief land voor homo's.

Terwijl in Europa de straat meer en meer wordt overgenomen door homohatende moslimmigranten.

Trump is overigens de meest atheïstische president van de VS tot nu toe.

Vergelijk dat met Nederland: onze minister president is een Hervormde Christen die in de kast zit.

De VS worden meer en meer progressief.
Europa en Nederland wordt meer en meer regressief.


@ zwarteketel | 03-10-2018

Uit welke inrichting ben jij ontsnapt?????


Joop | 03-10-2018

Wat een onzin zwarteketel, Als je nou Jamaica had genoemd dan had je gelijk gehad. Maar op Aruba kun je prima als homo zijn en hoef je echt niet voor je leven te vrezen. Tja, ze zijn op die eilanden niet zo vrij als hier in Nederland. Een naaktstrand heb je daar niet. Enige preutsheid bestaat daar. Mag ik weten wat je bron is om dit te beweren? Ik denk dat er in Amsterdam meer homo's in elkaar gebatst zijn dan op Aruba, Cura├žao en Bonaire samen.


Zwarteketel | 03-10-2018

Dat bedoel ik: het staat ons Koninkrijk der Nederlanden niet om Amerika de les te lezen.

Jamaica en Palestina en hun normen en waarden worden opgelegd in Nederlandse straten. Anti-HOMO.

Helaas zijn er mensen met een bord voor hun kop, van beton, daar kom je met geen mogelijkheid doorheen. Ze heten: het Islamitisch Patriarcaaht en het Caribisch Patriarchaat.


Zwarteketel gevl | 03-10-2018

En ze haten homo's en maken ze dood.

Begrijp je dat?


@Zwarteketel | 04-10-2018

Ik heb nog met Patrick van der E. (ja, van co├▒o!) in de auto gezeten, helemaal uit de kast ook nog, en ik leef niet alleen nog maar had er ook echt geen enkel probleem mee. Dus wat lul je nou?


@Zwarteketel | 04-10-2018

De republiekeinse NAVO trut had het trouwens over Europa sprekend over "onze landen". Ik wist niet dat we bezet waren door Amerika. En wens daar ook niet aan mee te werken. Dat Poetin stnkt dat weten we. Maar me niet onder je Trump-jurk vegen. Want daaronder stinkt het ook. Naar domme kudt.


Simon@Zwartekete | 04-10-2018

Je vergeet gemakshalve dat er in de VS in sommige staten rechts-extremistische groeperingen bestaan zoals de de Ku Kluks Clan, of de Mormoonse of andere homohatende kerk. Homohatende moslimmigranten zitten ook in de VS. Net zoals moslims die wel goed in de samenleving integreren en met minderheden zoals homo's geen enkel probleem hebben. Maar ja, als je je oogkleppen ophoudt, vernauwd je wereldbeeld. Denk mede dat het door de republikeinse achterban van Trump komt, dat homo diplomaten niet meer bij hun partner in de VS mogen komen als zij niet getrouwd zijn. Wet getekend door een pruilende Trump!
VS veilig en progressief land? Dat was het misschien onder een paar vorige presidenten, maar de realiteit heeft de tijd ingehaald. Met een oorlogszuchtige, vrouw-onvriendelijke, scheldende, frauderende, belastingontduikende, rassenhatende en mensen tegen elkaar opzettende van zichzelf een idioot makende karikatuur wat zich president van America First durft te noemen, moet je het maar hebben. Amerika heeft zijn macht als progressieve leider in de westerse de wereld allang verloren. Het machtsblok verschuift. Naar het oosten.


Wim Romeijn | 04-10-2018

@ZwarteKetel Om met een bekend politicus te spreken: Doe eens effe normaal, man. Homo's hebben niets te vrezen in de Caribische delen van het koninkrijk, al zeker niet voor hun leven. Kun je mij mogelijk aangeven wie, waar en wanneer op de eilanden om het leven zijn gebracht omdat zij homo waren? De Caribische eilanden zijn misschien niet perfect, maar jij maakt het wel erg bont met je volstrekt ongefundeerde aantijgingen. Schaam je!


Peter | 04-10-2018

De vice president van de VS, Mike Pence, is ultra conservatief. Ongetwijfeld uit zijn koker komt deze maatregel. Als je Amerikaanse gay/etc. sites leest zien zij hem als hun grootste vijand. De man vertegenwoordigd het zeer gristelijk deel van de VS en zal alles maar dan ook alles doen om homo rechten kapot te maken.


Simon@Wim Romeij | 05-10-2018

Met name in Jamaica, Haïti, Dominicaanse Republiek enz. worden homo's zo ver bekend weliswaar niet meer vervolgt, maar is de houding nog uiterst homovijandig! In de Nederlandstalige gebieden verandert dit maar uiterst langzaam. Ook de bevolking moet er nog aan wennen. Dat is een proces van jaren, en daarbij moet de plaatselijke politiek ook hervormen en vooral de corruptie aanpakken.


Misery | 06-10-2018

Zwaar Christelijke politiek. Pence is daar zeker niet vies van. Homofoob en pro Bijbel, maar echtscheidingen en vreemdgaan van zijn baas deren hem niet.Dubbele moraal. Interpreteert de X Geboden naar eigen voor- en willekeur gelijk menig Christen. Wat veroorzaken sprookjesboeken toch veel ellende.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

19:00 | Anger Management

20:10 | Thuis

20:30 | Are You The One

21:00 | Empire

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

| Willow Smith (dochter van)

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven