Persbericht | Voorronde COC Songfestival in Amsterdam

05-10-2018 | COC Amsterdam doet weer mee met het COC Songfestival, het enige liedjesfestival met een roze randje in Nederland. Om de beste kandidaat naar de eindronde van dit liedjesfestival te kunnen sturen heeft de afdeling Amsterdam een voorronde georganiseerd. Op vrijdag 12 oktober zullen in Muziekcentrum Volta aan de Houtmankade in onze hoofdstad vijf kandidaten strijden voor dat ene ticket voor de finale op 8 december die ook in Amsterdam zal plaatsvinden.

Het winnende liedje wordt gekozen door een vakjury en een publieksjury. De vakjury bestaat uit Merel Moistra (voorzitter van de jury en cabaretière) en Niki Today (Miss Travestie Holland 2016 en ambassadeur Pride Amsterdam 2017 met expertise musical en regie). De publieksjury bestaat uit 15 bezoekers. De winnaar gaat COC Amsterdam vertegenwoordigen op de finale op 8 december in Amsterdam.         

De vijf kandidaten zijn:
1.  Jason Gwen is al jarenlang acteur en ex-moderne danser. Recent heeft hij besloten om muzikant aan zijn lijstje toe te voegen. Dit jaar reist Jason het land af om op festivals, clubs en speciale avonden de TECHNO HIP HOP sound te delen met het publiek. Minimalistisch, maar een ritme dat je laat dansen tot diep in de nacht. Hij doet mee met het nummer ‘People of the Future’.
2.  Edwin en Carlo zijn ex Genderbend leden. Zij gaan mee doen met het lied de 'de grond is hard'. Het lied gaat over het pad, de het gevecht om jezelf te kunnen zijn.  
3.  Hans Wijtenburg heeft jarenlang achter de bar gestaan bij COC Eindhoven en het COC in de Rozenstraat maar doet ook optredens, musicals, cd’s, koor, dragshows, zangles, jurylid, schrijver, componist en uitbater “Café Lellebel”.  Als alter-ego Uncle Dippy doet hij mee met het lied ‘Hot nights in the city of Bolton’.  
4.  De band BUST! schrijft nummers speciaal voor het COC Songfestival waarin de universele liefde centraal staat. Het lied dat zij voor deze editie van het COC Songfestival hebben geschreven is 'Friends are Forever'.
5.  Tom de Jong geeft muzikale optredens op maat met (eigentijds bewerkt) repertoire van o.a. Ramses Shaffy en Charles Aznavour. Hij is zelfs te verleiden tot het brengen van smartlappen. Voor het COC Songfestival zingt hij graag een van zijn eigen nummers.

Klik hier voor meer informatie en kaarten voor de voorronde van COCAmsterdam.

Deel dit artikel:  

Reageer

Naam:
Reactie:

Homogeschiedenis Quiz

Wat weet jij eigenlijk over 'onze' historie? Wie stonden er op de barricaden en hoe zat het ook alweer met het COC? Doe nu de Homogeschiedenis Quiz!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij deze zomer bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over single zijn versus een relatie hebben. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de heren van Veronica Inside en hun homofobe opmerkingen en gedrag. | klik hier

Gay op TV

17:35 | Neighbours

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

21:00 | Eastenders

23:30 | How To Get Away With Murder

00:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven