Russische tiener vrijgesproken van homopropaganda

26-10-2018 | De Russische tiener die twee maanden geleden werd veroordeeld omdat hij zich volgens de rechter schuldig had gemaakt aan het publiceren van homopropaganda is vrijdag, volledig onverwacht, in hoger beroep vrijgesproken. De 16-jarige Maxim Neverov (foto) kreeg een boete van 50.000 roebel (656 euro) omdat hij op zijn profielpagina op de Russische variant van Facebook enkele foto's had geplaatst van schaars geklede mannen. Volgens de commissie die toeziet op het naleven van de zogenoemde 'antihomowet' uit 2013 had de tiener zich schuldig gemaakt aan het promoten van de homoseksuele levensstijl. Maar een hogere rechtbank oordeelde vrijdag dat er geen overtuigend bewijs is dat Maxim zich schuldig heeft gemaakt aan het overtreden van deze 'antihomowet'.

Maxim werd vrijdag tot zijn eigen verbazing vrijgesproken. "Dit had niemand verwacht en is volgens mij nooit eerder gebeurd. Het is een overwinning voor de LHBT-gemeenschap in Rusland," aldus Maxim in de plaatselijke media. Ook zijn advocaat spreekt van een zeldzame overwinning. "Deze uitspraak is uniek en hopelijk een voorbeeld voor volgende rechtszaken tegen LHBT's die zich schuldig zouden maken aan het openlijk tonen van homoseksualiteit," aldus de advocaat van Maxim.

De strijdlustige Maxim weet zich gesteund door zijn ouders maar ook een groot aantal LHBT-sympathisanten. Via een crowdfundingsactie wist hij eerder een flink bedrag op te halen om zijn boete te betalen. Nu deze is kwijtgescholden gaat hij het geld inzetten om blijvend aandacht te vragen voor de groeiende homohaat in Rusland.

GaySite.nl berichtte ook:
14-08-2018 | Russische tiener veroordeeld

Deel dit artikel:  

Reacties:

Nico | 26-10-2018

Al die afschuwelijke haat komt voort uit die “liefhebbende” kut geloven!


Respect | 27-10-2018

Chapeau voor die knaap! In z'n 1tje op z'n 16de de strijd aangaan met de autoriteiten. Toch heel wat anders dan die dellende relnichten op de (c)Anal Parade. Ga er maar aan staan in die grootste landen op aarde zoals Rusland en Brazilië.


Kees | 27-10-2018

Leuke knul met het hart op de juiste plek en ook nog een flinke dosis lef. Respect voor Maxim!!


@Kees | 27-10-2018

je moet met je hoofd en je hart lezen, niet met je lul


Kees@Kees | 28-10-2018

Wat vind je psycholoog van je gedrag?


Psycholoog | 29-10-2018

Elke lekker ding dat in zo een megafoon van € 1,50 van de Chinese import moet praten, terwijl er zoveel prachtige microfoons beschikbaar zijn en zo uit de broek getrokken kunnen worden, verdient natuurlijk ons aller steun!


Reageer

Naam:
Reactie:

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over single zijn versus een relatie hebben. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Matthew Shepard, de jonge Amerikaan die door een hate crime om het leven kwam. | klik hier

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn nieuwe bijdrage over de de noodzaak van Coming Out Day.

Recent uit de kast!

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

De GaydarTest

Beschik jij over een zogenaamde 'gaydar'? Doe deze Gaydar FunTest en je komt er snel achter!

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven