Russische tiener vrijgesproken van homopropaganda

26-10-2018 | De Russische tiener die twee maanden geleden werd veroordeeld omdat hij zich volgens de rechter schuldig had gemaakt aan het publiceren van homopropaganda is vrijdag, volledig onverwacht, in hoger beroep vrijgesproken. De 16-jarige Maxim Neverov (foto) kreeg een boete van 50.000 roebel (656 euro) omdat hij op zijn profielpagina op de Russische variant van Facebook enkele foto's had geplaatst van schaars geklede mannen. Volgens de commissie die toeziet op het naleven van de zogenoemde 'antihomowet' uit 2013 had de tiener zich schuldig gemaakt aan het promoten van de homoseksuele levensstijl. Maar een hogere rechtbank oordeelde vrijdag dat er geen overtuigend bewijs is dat Maxim zich schuldig heeft gemaakt aan het overtreden van deze 'antihomowet'.

Maxim werd vrijdag tot zijn eigen verbazing vrijgesproken. "Dit had niemand verwacht en is volgens mij nooit eerder gebeurd. Het is een overwinning voor de LHBT-gemeenschap in Rusland," aldus Maxim in de plaatselijke media. Ook zijn advocaat spreekt van een zeldzame overwinning. "Deze uitspraak is uniek en hopelijk een voorbeeld voor volgende rechtszaken tegen LHBT's die zich schuldig zouden maken aan het openlijk tonen van homoseksualiteit," aldus de advocaat van Maxim.

De strijdlustige Maxim weet zich gesteund door zijn ouders maar ook een groot aantal LHBT-sympathisanten. Via een crowdfundingsactie wist hij eerder een flink bedrag op te halen om zijn boete te betalen. Nu deze is kwijtgescholden gaat hij het geld inzetten om blijvend aandacht te vragen voor de groeiende homohaat in Rusland.

GaySite.nl berichtte ook:
14-08-2018 | Russische tiener veroordeeld

Deel dit artikel:  

Reacties:

Nico | 26-10-2018

Al die afschuwelijke haat komt voort uit die “liefhebbende” kut geloven!


Respect | 27-10-2018

Chapeau voor die knaap! In z'n 1tje op z'n 16de de strijd aangaan met de autoriteiten. Toch heel wat anders dan die dellende relnichten op de (c)Anal Parade. Ga er maar aan staan in die grootste landen op aarde zoals Rusland en Brazilië.


Kees | 27-10-2018

Leuke knul met het hart op de juiste plek en ook nog een flinke dosis lef. Respect voor Maxim!!


@Kees | 27-10-2018

je moet met je hoofd en je hart lezen, niet met je lul


Kees@Kees | 28-10-2018

Wat vind je psycholoog van je gedrag?


Psycholoog | 29-10-2018

Elke lekker ding dat in zo een megafoon van € 1,50 van de Chinese import moet praten, terwijl er zoveel prachtige microfoons beschikbaar zijn en zo uit de broek getrokken kunnen worden, verdient natuurlijk ons aller steun!


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de serie Pose; homo-zijn in New York in de jaren 80 van de vorige eeuw. | klik hier

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

16:50 | Neighbours

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:05 | Bones

20:10 | Thuis

20:30 | Grey's Anatomy

20:30 | Eastenders

21:00 | Holby City

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven