Politienetwerk Roze in Blauw zonder bestuur

09-10-2018 | De Amsterdamse afdeling van het politienetwerk Roze in Blauw zit zonder bestuur. Enkele weken geleden werd bekend dat Ellie Lust opstapte bij de politie omdat volgens de politieleiding haar tv-werk niet meer met haar politiewerk te combineren viel. Door haar vertrek ging ze ook weg als voorzitter van Roze in Blauw, dat ze bijna twintig jaar geleden oprichtte met vice-voorzitter Frido Stein. Ook hij is inmiddels gestopt evenals twee andere bestuursleden.

COC Amsterdam-voorzitter Peter de Ruijter maakt zich grote zorgen nu het voltallige bestuur van Roze in Blauw is opgestapt en roept in een open brief de hoofdstedelijke politie op actie te ondernemen. "Het vertrek van mevrouw Lust betreuren wij. De politie verliest hiermee een nationaal zichtbaar LHBTIQ+ rolmodel en een echte ambassadeur voor een diverse politie. Iemand die barrières weet te slechten gewoon door te zijn wie ze is. Van een afstandje bekeken ontstaat nu het beeld dat het bij de politie intern rommelt rondom de aandacht voor (LHBTIQ+) diversiteit en de invloed dat dit kan hebben op de externe slagkracht van de politie bij het bestrijden van discriminatie en gerelateerd geweld (hate crime). Voor mij reden mijn zorg over te brengen en u op te roepen te zorgen voor een sterk en deskundig Roze in Blauw met voldoende capaciteit en ondersteuning vanuit de politie. COC Amsterdam hecht hier grote waarde aan omdat Roze in Blauw binnen de LHBTIQ+ gemeenschap zichtbaarheid en vertrouwen geniet, meer nog dan de politie als geheel."

In zijn brief stelt De Ruijter dat slachtoffers van een zogenoemde hate crime moeite hebben om naar de politie te stappen en 90 procent zou zelfs geen aangifte doen. "Als je als individu iets overkomt dan is het belangrijk dat Roze in Blauw (en de politie in het algemeen) in staat is om je goed te begeleiden in het doen van aangifte en het vervolg. Dit vereist empathie, het stellen van de juiste verwachtingen en het doen van opvolging. Dit vereist met andere woorden voldoende capaciteit en ondersteuning vanuit de politie zelf. Het bestrijden van (LHBTIQ+) hate crime vereist verdere investering in de opsporing en vervolging van de daders van ‘hate crimes’. Wij constateren dat de opsporing van daders de politie ridicule hoeveelheden tijd en inzet vergt en dat bij de vervolging van discriminatoir geweld het element discriminatie te vaak onbewezen wordt geacht. Dit is ernstig en vereist uw volle aandacht en dat van het OM."

Deel dit artikel:  

Reacties:

peter | 09-10-2018

Ellie Lust. Ik zeg opgeruimd staat netjes.


Joop | 09-10-2018

Het is enorm dom van de politie dat ze Ellie Lust hebben laten lopen. Regelmatig komt de politie slecht in het nieuws door onbetrouwbare dienders of ontoelaatbaar gedrag. Ellie gaf juist door haar tv werk de politie organisatie een positief beeld. Volgens mij was haar werk prima te combineren en zou de politie juist blij moeten zijn met boegbeelden zoals Ellie. Maar zoals in menig bedrijf gebeurt zitten er een paar bobootjes die niks van het echte werk afweten en totaal ongeschikt zijn om zaken te besluiten. Jammer, gemiste kans politie, we gaan weer de kant op van het negatieve beeld.
@Peter, ik zeg...donder jij even lekker op.


Tja | 09-10-2018

Lust heeft zelf de keuze gemaakt om op te stappen, dus niet de zaak verdraaien @joop. Het grote geld voor 1 of 2 jaar was belangrijker daarna is ze vergeten want... het grote publiek wil wat nieuws en komt weer met hangende pootjes terug.


Tjah | 10-10-2018

Roze in Blauw
Moslim in Blauw
Vrouw in Blauw
Neger in Blauw
Oostblok in Blauw
Rolstoel in Blauw
Ziekte van Lyme in Blauw
Andere vermoeidheidssydromen. Ook in Blauw.
En niet "etnies mogen profilerem".

Maar wel allemaal opslag. Sinds de gratis voetbalkaartjes niet meer kunnen, de hele personeelsvereniging voor lul heeft gestaan, en hun vakbonden tegenwoordig gewoon doodleuk gelijk melden waar ze ook al gewoon niks meer mee gaan doen.

Best wel een puinhoop. Dan heeft Elly nog mazzel. Die kan in het Gooi gaan wonen.


Jaap | 10-10-2018

De bekendheid steeg mevrouw Lust naar het hoofd. Nu is ze geen politievrouw meer en dus niet interessant meer voor de televisie. Want een echt goeie presentatrice is ze nou ook niet. Nog een paar seizoenen en ze is vergeten en zonder baan.


Joop | 10-10-2018

Tja | gisteren | 21:30
Beetje bij de les blijven he. De politie heeft haar voor de keuze gesteld: tv werk opzeggen of politiewerk opzeggen. O ja, je krijg wel een andere functie in het korps. Ja, uiteindelijk heeft zij een keuze gemaakt, onder druk van de politie.


@joop | 10-10-2018

Je werkt ergens fulltime, vraagt aan je baas of je verlof kunt krijgen om ergens anders te werken en krijgt dat ook nog voor 1 of 2 maal. Is terecht dat ze zeggen je werkt hier of daar maar maak een keuze. Nou die keuze heeft ze zelf gemaakt namelijk weg bij de politie. Dat ze die bekendheid aan de politie job te danken had vergeet ze blijkbaar. Nog afgezien dat ze zonder die politie baan totaal oninteresant is voor het publiek dat naar die pupl programma;s kijkt waarin ze optreed. Jammer want ze heeft veel goed werk gedaan, maar bekendheid en geld zijn blijkbaar belangrijker.


Frans | 10-10-2018

Zijn we gelukkig snel van die arrogante kop van mevrouw Lust af.


Niet blind | 12-10-2018

Roze in Blauw is opgericht om de belangen van LHBTIQ+ gemeenschaap te behartigen maar niet alleen voor de persoonlijk belangen van Ellie. Het voltallige bestuur van Roze in Blauw is opgestapt vanwege de commotie rond Ellie. Dit maakt het duidelijk dat deze groep mensen zijn helemaal niet geschik voor het bestuur van Roze in Blauw. Het is een zegen dat deze groep mensen gaan oprotten en plaats maken voor mensen die echt voor de belangen van de LHBTIQ+ gemeenschaap willen behartigen. Ellie heeft duidelijk zelf de keuze gemaakt en heeft de LHBTIQ+ gemeenschaap laten vallen – dit is toch heel zichtbaar? Sommigen mensen zijn echt blind. Ellie verdient niet de respect en steun van de LHBTIQ+ gemeenschaap. Eindelijk is Roze in Blauw vrij van een grote hypocriet.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de serie Pose; homo-zijn in New York in de jaren 80 van de vorige eeuw. | klik hier

Gay op TV

20:10 | Thuis

20:30 | Modern Family

20:30 | Chateau Meiland

20:35 | Het Uur Van De Wolf | Erwin Olaf

21:00 | Eastenders

00:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven