Opvanghuis voor LHBT's geopend

12-10-2018 | In de Belgische hoofdstad Brussel is afgelopen week het eerste zogenoemde 'vluchthuis voor holebi's en transgenders' geopend. LHBT-jongeren die thuis niet meer welkom zijn vanwege hun seksuele geaardheid of genderidentiteit kunnen vanaf nu terecht bij deze opvang. De Belgische media spreekt over een primeur.

De verstoten jongeren krijgen in het huis letterlijk een dak boven het hoofd, maar worden ook psychologisch en juridisch begeleid. De doelgroep van het huis is vooral 18 tot 25-jarigen omdat zij, volgens de initiatiefnemers, het meest kwetsbaar zijn. Een woordvoerder van homo-organisatie Het Roze Huis is blij met de opvang maar betreurt ook dat LHBT-jongeren nog altijd worden verstoten door familie en vrienden als ze uit de kast komen. Naar verluidt melden zich bijna wekelijks jonge LHBT's die problemen met het thuisfront hebben. In de opvang is specialistische hulp aanwezig maar de bedoeling is dat de jongeren zo snel als mogelijk, het liefst binnen drie maanden, weer in een normale woonsituatie worden ondergebracht.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Goed+Prima | 13-10-2018

Zo leer je anno 2018 echte acceptatie kennen. Homo's: geen bezwaar! Maar niet eigen kinderen natuurlijk;not in my backyard (nimby). Wel hossen en dollen 1 x per jaar op de c(A)nal Parade en "gewoon lekker jezelf kunnen zijn", want we zijn o zo tolerant. Tolerantie en onverschilligheid zijn 2 separate grootheden. Brussel kennende is 't opvanghuis zeker 2talig!


Korhil | 13-10-2018

domme hetero ouders, denken dat elke kind die ze maken automatisch hetero is. zo werkt de natuur niet . er worden ook LHBT kinderen geboren. als je als ouder zulke kinderen niet kan opvoeden en liefde kan geven. moet je geen kinderen nemen. ben je het niet waard om ouder te zijn.


Pieter k | 13-10-2018

Allemaal moslimkids in dat opvanghuis.
De hoofdstad van de Europese Unie is enorm geislamiseerd en inmiddels volstrekt onveilig voor homo's .


Jan | 14-10-2018

Ja de Europese Unie kan in haar hoofdstad Brussel de veiligheid van homo's niet garanderen. Daarom wordt aangeraden in de wijken buiten het centrum niet openlijk of herkenbaar homoseksueel te zijn op straat.

De EU zorgt voor veiligheid op papier, maar de veiligheid op straat voor homo's, dat gaat te ver. De straat is van de machomoslims.


Reageer

Naam:
Reactie:

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over single zijn versus een relatie hebben. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Matthew Shepard, de jonge Amerikaan die door een hate crime om het leven kwam. | klik hier

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn nieuwe bijdrage over de de noodzaak van Coming Out Day.

Recent uit de kast!

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

De GaydarTest

Beschik jij over een zogenaamde 'gaydar'? Doe deze Gaydar FunTest en je komt er snel achter!

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven