Opvanghuis voor LHBT's geopend

12-10-2018 | In de Belgische hoofdstad Brussel is afgelopen week het eerste zogenoemde 'vluchthuis voor holebi's en transgenders' geopend. LHBT-jongeren die thuis niet meer welkom zijn vanwege hun seksuele geaardheid of genderidentiteit kunnen vanaf nu terecht bij deze opvang. De Belgische media spreekt over een primeur.

De verstoten jongeren krijgen in het huis letterlijk een dak boven het hoofd, maar worden ook psychologisch en juridisch begeleid. De doelgroep van het huis is vooral 18 tot 25-jarigen omdat zij, volgens de initiatiefnemers, het meest kwetsbaar zijn. Een woordvoerder van homo-organisatie Het Roze Huis is blij met de opvang maar betreurt ook dat LHBT-jongeren nog altijd worden verstoten door familie en vrienden als ze uit de kast komen. Naar verluidt melden zich bijna wekelijks jonge LHBT's die problemen met het thuisfront hebben. In de opvang is specialistische hulp aanwezig maar de bedoeling is dat de jongeren zo snel als mogelijk, het liefst binnen drie maanden, weer in een normale woonsituatie worden ondergebracht.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Goed+Prima | 13-10-2018

Zo leer je anno 2018 echte acceptatie kennen. Homo's: geen bezwaar! Maar niet eigen kinderen natuurlijk;not in my backyard (nimby). Wel hossen en dollen 1 x per jaar op de c(A)nal Parade en "gewoon lekker jezelf kunnen zijn", want we zijn o zo tolerant. Tolerantie en onverschilligheid zijn 2 separate grootheden. Brussel kennende is 't opvanghuis zeker 2talig!


Korhil | 13-10-2018

domme hetero ouders, denken dat elke kind die ze maken automatisch hetero is. zo werkt de natuur niet . er worden ook LHBT kinderen geboren. als je als ouder zulke kinderen niet kan opvoeden en liefde kan geven. moet je geen kinderen nemen. ben je het niet waard om ouder te zijn.


Pieter k | 13-10-2018

Allemaal moslimkids in dat opvanghuis.
De hoofdstad van de Europese Unie is enorm geislamiseerd en inmiddels volstrekt onveilig voor homo's .


Jan | 14-10-2018

Ja de Europese Unie kan in haar hoofdstad Brussel de veiligheid van homo's niet garanderen. Daarom wordt aangeraden in de wijken buiten het centrum niet openlijk of herkenbaar homoseksueel te zijn op straat.

De EU zorgt voor veiligheid op papier, maar de veiligheid op straat voor homo's, dat gaat te ver. De straat is van de machomoslims.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

23:35 | The Graham Norton Show

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven