OM vervolgt verdachte in zaak Orlando Boldewijn

10-10-2018 | Het Openbaar Ministerie gaat een 27-jarige man uit Den Haag vervolgen wegens betrokkenheid bij de dood van de 17-jarige Orlando Boldewijn. Deze man was al verdachte in de zaak en is eerder dit jaar aangehouden maar na enkele dagen weer in vrijheid gesteld.

De openlijk homoseksuele Orlando kwam zondag 18 februari 2018 na een internetdate in Den Haag niet meer thuis. Hij bleek voor het laatst gezien in de Haagse wijk Ypenburg, nabij het Böttgerwater. Naar aanleiding van een anonieme tip werd maandagavond 26 februari 2018 door duikers gericht gezocht in De Blauwe Loper, het water nabij de plek waar hij het laatst werd gezien. Diezelfde avond werd het lichaam van Orlando in het water aangetroffen.

Door de politie en het Openbaar Ministerie is uitgebreid onderzoek verricht naar de verdwijning en het overlijden van Orlando. Op basis van dit onderzoek kan niet worden vastgesteld dat Orlando door geweld om het leven is gekomen. Het onderzoek aan het lichaam van Orlando heeft geen doodsoorzaak opgeleverd en ook uit de andere onderzoeksresultaten kan niet worden afgeleid dat er sprake is geweest van een zogeheten 'levensdelict' (moord of doodslag). Uit het onderzoek is wel gebleken dat de verdachte Orlando in de nacht van 18 op 19 februari 2018 in het water heeft zien liggen en hem daarin heeft laten liggen, zonder hem hulp te bieden of de hulpdiensten te alarmeren. Het Openbaar Ministerie zal de Hagenaar daarvoor gaan vervolgen. Er is een voorlopige tenlastelegging opgesteld waarin de verdachte mishandeling met de dood tot gevolg, dood door schuld en het nalaten om hulp te verlenen wordt verweten. Er zal nog aanvullend onderzoek worden verricht om meer zekerheid te krijgen in welke mate het nalaten van verdachte heeft bijgedragen aan het overlijden van Orlando.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Bravo | 10-10-2018

Pas een week later gevonden. En die Roy is nooit gaan kijken? Afgekeurd en weggegooid? En dan een "anonieme tip"? Tijd dat de rechter zich daar eens over buigt. Wel zwaar dat zijn familie zo lang moest wachten tot het systeem dan toch eindelijk eens kon besluiten dat er grond genoeg was om het voor de rechter te brengen.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de serie Pose; homo-zijn in New York in de jaren 80 van de vorige eeuw. | klik hier

Gay op TV

20:10 | Thuis

20:30 | Modern Family

20:30 | Chateau Meiland

20:35 | Het Uur Van De Wolf | Erwin Olaf

21:00 | Eastenders

00:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven