Nederlandse LHBT-film wint prijs

03-10-2018 | De Nederlandse LHBT-film Gewoon Vrienden heeft op het Perth International Queer Film Festival de publieksprijs gewonnen in de categorie 'Beste film'. Het is voor de tweede maal dat de telefilm met de acteurs Josha Stradowski en Majd Mardo in de prijzen valt. Ook op het LHBTQ-filmfestival Mix Milano in Italië won Gewoon Vrienden drie maanden geleden de publieksprijs.

Gewoon Vrienden gaat over een liefdesrelatie tussen twee jongens. De een woont nog bij zijn moeder en de ander keert terug naar zijn ouderlijk huis. Deze Almeerse twintigers lijken voor elkaar gemaakt. Maar voordat ze zich aan hun liefde kunnen overgeven, moeten ze eerst nog het een en ander rechttrekken met hun moeders. Het lijkt een simpel verhaal maar het is anno 2018 nog steeds nodig, aldus acteur Mardo eerder dit jaar. "Ik vind het heel belangrijk dat dit soort films wordt gemaakt omdat je op die manier het onderwerp verder 'normaal' maakt. De enige manier om dat te doen, is door mensen die het nog steeds zo erg vinden dat er homo's zijn er langzaam aan te laten wennen. Misschien is er iemand die deze film ziet en walgt van het idee van twee zoenende mannen. Maar misschien heb je toch een zaadje geplant en denkt diegene ergens over een paar weken of maanden terug aan de film: 'hoe erg is het nou eigenlijk wat ik gezien heb?'." De film Gewoon Vrienden wordt gezien als de eerste Nederlandse gay romcom.

De Nederlandse film, die op 7 maart dit jaar in première ging op NPO3, draaide in verschillende landen en beleefde haar internationale première onder de titel 'Just Friends' in het iconische Castro Theatre in San Francisco. Gewoon Vrienden maakt later deze maand ook kans op een prijs tijdens Prix Europa in Berlijn, het grootste jaarlijkse Europese trimediale festival.

Klik hier om Gewoon Vrienden terug te zien op de site van NPO3.

Tags: film, NPO
Deel dit artikel:  

Reacties:

Huib | 03-10-2018

Saaie, nietszeggende film.


@Huib | 05-10-2018

Ja hoor Huib, heb je de film wel helemaal afgekeken? De film is blijkbaar bedoelt voor betweterige hetero's die anno 2018 het nog steeds nodig vinden homo's te behandelen alsof ze van een andere planeet komen. Broodnodig dus. Jouw overbodig commentaar als ubernicht hebben we daarbij niet nodig!


Huib | 06-10-2018

Ok, broodnodig.


Reageer

Naam:
Reactie:

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Matthew Shepard, de jonge Amerikaan die door een hate crime om het leven kwam. | klik hier

Gay op TV

17:35 | Neighbours

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Eastenders

20:30 | House Rules

21:00 | Holby City

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

| Max Bemis (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

De GaydarTest

Beschik jij over een zogenaamde 'gaydar'? Doe deze Gaydar FunTest en je komt er snel achter!

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven