Ludieke actie tegen homofobie

09-10-2018 | De politie en overheid van Schotland zijn onlangs een campagne gestart tegen het toenemende geweld tegen minderheden. Met name de manier waarop homofobie en transfobie aan de kaak wordt gesteld baart nog al wat opzien. Op billboards door het hele land, maar ook middels advertenties in de diverse media, wordt met een ludieke tekst aandacht gevraagd voor het groeiende probleem dat LHBT's steeds vaker slachtoffer zijn van discriminatie en geweld.

De tekst op de posters tegen homofobie (foto) luidt:
Lieve homofoob, wij hebben een fobie voor jouw gedrag. Als je mensen kwelt om wie zij liefhebben, woorden toeroept die we niet op gaan herhalen, of geweld gebruikt omdat je het niet leuk vindt wie wiens hand vasthoudt, moet je je zorgen maken. Als we jouw misbruik zien of horen, bellen we de politie. Dat is omdat liefde leeft in dit land, niet haat. Liefs, Schotland.

Op de posters tegen transfobie (foto onder) staat te lezen:
Lieve transfoob, denk je dat het oké is om mensen te kleineren op straat? Om transgenders te duwen in clubs? Om hen te vernederen, intimideren en online te bedreigen? Nou, wij niet. Dus als we jou kwaad zien doen, rapporteren we je. Wij geloven dat mensen zichzelf mogen zijn. Behalve als zij haat verspreiden. Liefs, Schotland.

 

Deel dit artikel:  

Reacties:

JAN2 | 09-10-2018

Weet niet wat aan een waarheid ludiek is, maar dit terzijde. COC?? er is werk aan de winkel. Waar blijft een soortgelijke poster in Nederland??


Joop | 09-10-2018

Waarom moet dit van het COC uitgaan? Laat de overheid maar eens een actie starten, die zijn verantwoordelijk voor het welzijn van hun volk!


@Joop | 10-10-2018

Coc = Overheid.
Her Masters Voice.

Niet betaald om het voor ons op te nemen. Maar gesubsidieerd om ons koest te houden. Zoete natte kleffe broodjes bakken.


@@Joop | 10-10-2018

En dus omdat het COC geen zak doet voor alle subsidie die ze krijgen, is dat voor jou meteen reden om geen eigen verantwoordelijkheid te hoeven nemen. Lekker makkelijk...


Jan2 | 10-10-2018

Simpel. Het COC pretendeert op te komen voor de LHBTI gemeenschap in met name Nederland. Ik herhaal Nederland. Maar het COC is heel druk bezig om andere landen de maat te nemen hoe het beleid daar volgens het COC zou moeten zijn. Het COC is hier nodig, nu meer dan ooit en waar zijn ze? Dus met de riante subsidie dat ze krijgen kunnen ze best een dergelijke poster actie op touw zetten, wellicht ook ondersteund door de regering.


Nico | 10-10-2018

COC is een theeclubje !


Koos | 10-10-2018

Het COC hier kan inderdaad nog wat leren van die Schotse campagne. Maar ook vooral van onze overheid! Oh wacht, te druk met dividendbelasting, btw-verhogingen, subsidi√ęring IS, afschaffen referendum, buitenlandse handelsbezoekjes enz. enz.

En wij??? Ach, het gaat toch maar om een minderheid!!!


JelleB | 10-10-2018

Grappig, die roep om de overheid actief te laten worden. Ik heb zo'n vermoeden dat veel van deze briefschrijvers behoren tot de categorie "eigen volk eerst" zoals door PVV en soortgelijke clubs gepropageerd wordt. Het lijkt erg op de mening van deze partijen dat onze regering eerst en vooral geld moet besteden aan zaken hier en zich vooral niet moet bemoeien, lees subsidie geven of ondersteunen bij het bestrijden van misstanden elders. Ik kan je verzekeren dat discriminatie van en geweld tegen LGBT's, zoals dat in sommige landen voorkomt, het volledig rechtvaardigt om daar actie voor te voeren. Ook als dat betekent dat we hier wat minder flyers kunnen maken. Het is toch zo simpel, als je homofoob gedrag of scheldpartijen waarneemt gewoon je mond opentrekken. Niet gaan zeuren om overheidsgeld en optreden.


Joop | 10-10-2018

JelleB, dus de overheid moeten we maar niet vragen om optreden? Prima, maar dan mag ik ook voor eigen rechter spelen toch?


JAN2 | 11-10-2018

@JelleB....Wederom het oude vertrouwde excuus die je weergeeft. Dit heeft niets met de PVV of "eigen volk eerst" te maken. Het gaat om prioriteiten stellen wat je als organisatie doet. Nederland is bij het COC een verschoppeling aan het worden. Niet belangrijk genoeg, we hebben het hier goed...zeggen ze dus we gaan onze pijlen op andere landen, waar het minder is, richten. Fout fout fout.

Ze krijgen subsidie om de belangen van de LHBTI in Nederland te behartigen. Landen in kwestie hebben hun eigen LHBTI clubjes die best hun mondje open mogen trekken. Flyers maken zoals de Schotse geeft een prima beeld hoe het in Schotland gesteld is met de LHBTI, hebben de Schotten aangeklopt bij het COC? Neen. Duitsland heeft ook dergelijk flyers laten maken. Hebben die aangeklopt bij het COC? Neen.

En inderdaad wat Joop zegt promoot geen woorden maar daden als de overheid en/of het COC weer aan het verzaken is omdat ze over de grens bezig zijn.


Bas | 13-10-2018

Tuurlijk moeten buitenlandse LHBTQ+ organisaties - zeker in nog homofobe landen - geholpen/ gesteund worden met Nederlandse hulp. Dat mag/moet ook zo blijven.
Het probleem hier is, dat zowel de overheid als belangenorganisaties zoals het COC in een soort permanente slaaptoestand verkeren van: de emancipatie/tolerantie is hier wel voltooid: wereld, kijk eens wat we hier allemaal voor elkaar hebben gekregen. We waren tenslotte het eerste land ter wereld waar het huwelijk werd opengesteld voor het gelijke geslacht. We kunnen nu op onze lauweren rusten. (...)
NOT!!! Verkeerd gedacht, verkeerd beleid. Maar wel ach en wee roepen als er hier weer es een homo op straat in elkaar geslagen wordt of een travo niet in een taxi mag stappen. Om vervolgens weer in te dutten in een semi-permanente staat van zelfgenoegzaamheid. En daar schuilt juist het gevaar: intolerantie, discriminatie en onbegrip liggen op de loer. En knagen permanent aan onze zelfgenoegzaamheid als ook maar even de aandacht verslapt.

Waakzaam en weerbaar blijven dus!!!!


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

19:00 | Anger Management

20:10 | Thuis

20:30 | Are You The One

21:00 | Empire

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

| Willow Smith (dochter van)

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven