Kerk weert homovriendelijke rector

10-10-2018 | In het zuidwesten van Duitsland zijn diverse bisdommen in opstand gekomen tegen een verbod van het Vaticaan. In februari werd in de naburige hogeschool Sankt-Georgen, een zeer gerenommeerd opleidingsinstituut voor priesters, een rector met grote meerderheid herkozen voor een derde ambtstermijn. De kerkleiding in Rome accepteert zijn hernieuwde aanstelling echter niet omdat hij te homovriendelijk zou zijn.

De als homovriendelijk bekend staande Ansgar Wucherpfennig (foto) staat als bijbelwetenschapper al vele jaren aan het hoofd van het opleidingsinstituut. In het verleden heeft hij zich regelmatig positief uitgelaten over de plaats van homoseksuelen binnen de katholieke kerk. De 53-jarige rector stelt dat homo's niet buitengesloten mogen worden van functies binnen de kerk en dat dit altijd een bespreekbaar onderwerp moet blijven binnen de leer van de kerk. Om zijn stelling kracht bij te zetten heeft hij in het verleden de relatie van enkele homoparen ingezegend, dit tot groot ongenoegen van het Vaticaan. De kerkleiding weigert nu dan ook zijn herbenoeming te bezegelen en eist dat hij eerst al zijn uitspraken rond homoseksualiteit terugneemt alvorens hij weer een functie binnen de kerk mag vervullen.

Woordvoerders van de naburige bisdommen Osnabrück en Hildesheim hebben inmiddels de kant van Wucherpfennig gekozen en ook de rector zelf weigert om te vertrekken.

Deel dit artikel:  

Reacties:

ram1966 | 10-10-2018

'naburige bisdommen (...) Osnabrueck" en 'zuidwesten van Duitsland'.
Sinds wanneer ligt Osnabrück in het ZW van de Bondsrepubliek?????????


Nico | 10-10-2018

G E L O O F = H A A T (Z A A I E N)


Emilius | 10-10-2018

eindelijk een menselijk iemand bij de kerk. zo moeten er meer zijn. want geloof is haat zaaien rij.


Oppakken | 10-10-2018

Dat hele Vaticaan!


Joop | 10-10-2018

De kerk mag discrimineren, toch? Ze staan boven de wet. Ooit was er een beeldenstorm. Tegen de katholieken natuurlijk. Ik denk dat ze toen al aanvoelden dat het wel een hele foute groep fascisten is.


Omerta | 11-10-2018

Schizofrenie en hypocrisie beheersen 't Vaticaan. Extern, non-hetero gedrag ten strengste afkeuren; intern, dergelijk gedrag goedkeuren en met de mantel der liefde bedekken. Stelletje gluiperds. "Als niemand 't maar weet" en "vooral uit de publiciteit blijven/houden", zijn de 2 voornaamste drijfveren. Rest is bijzaak.


Ach | 11-10-2018

Sex is als pissen en schijten. Dat doe je ook met de deur op slot. Maar ik maak nog regelmatig vooral mannen mee die doodgewoon met de deur open gaan staan pissen. Ook in publieke gelegenheden. Vrouwen ook, maar veel minder.

Dan kun je geschokt rond gaan huppelen of trauma's simuleren nals je zoiets hebt gezien. Maar wat een onzin is dat niet. Je doet precies het zelfde, alleen dan met de deur dicht. En als je lekker hebt zitten bouten, dan blijft het soms moeilijk om het bewijs in elk geval uit de lucht te krijgen.

Met sex precies het zelfde. Iedereen doet het. Dus waar doen zoveel (vooral "gelovigen van gritelijke huize") nou zo moeilijk over? Ik zal niet gauw mijn slaapkamerdeur open doen om te voor-neuken. Ik hoop dat men dat in elk geval kan respecteren. Maar lopen liegen dat ik het nooit gedaan heb, ik zou me een tamelijk triest jokkebrokje vinden.

Wat is toch het probleem met al die priesters? Proberen die hardnekkig een onmenselijk iets of iemand te spelen? Gaan zulke jokkebrokjes dan niet sowieso naar de hel? Volgens hun eigen almanac dan? Is het liegen over je mens-zijn niet een van de grootste zondes die men kan begaan?


Bas@Ach | 13-10-2018

Ik begrijp je betoog. Priesters en die hele refo-organisatie dienen celibatair te leven. Alles in dienst van God. Maar vergeten wordt dat mensen ook maar mensen zijn. Met gevoelens en behoeften. Die kun je uitschakelen door celibatair te leven. En lief voor God te zijn. En lief voor je medemens. Dat is immers de boodschap van God. Seks hoort ook bij het leven. Al of niet met gesloten deur. (mogen we dat zelf uitmaken?! We zijn tenslotte toch mens?) Inderdaad net als plassen en poepen.
Het probleem zijn de refo's zelf met hun permanente angst voor alles wat anders is buiten de dikke kerkelijke muren. Dat maakt ze wereldvreemd en een karikatuur van zichzelf.

Genoemde priester verdient een lintje, en het Vaticaan en de paus een ferme schop onder het stoffige gewaad.


Ach@Bas | 14-10-2018

Mooi hoor, lintje. Wat we, naar ik vrees, nog niet aan toe zijn is dat we meemaken dat de bisschoppen de hele A1 gaan blokkeren omdat Sinterklaas een verkeerd beeld schetst van hun soort. Met al die kindjes op schoot. En dan liedjes zingen in de microfoon. Voor een kadootje. Vooral als je een worteltje in je schoen hebt gelegd......

Het zijn namelijk oude tradities. Wat bisschoppen doen.


Bas@Ach | 14-10-2018

Kinderen misbruiken een oude traditie?! Wie stout is de roede? Spanking krijgt hier toch een beetje een andere betekenis van! Maar lieve Sint, wat doet u nu??! (...)


Ach@Bas | 14-10-2018

Je moet voor de lol met die bril op een de teksten van oude kinderliedjes of sprookjes ernaast leggen! Hans en Grietje bijvoorbeeld. Dat de kleine Hansje elke dag zijn "vingertje" door het hek moest steken voor de heks, om te zien of die "al dik genoeg was". Ook in heel veel oude kinderliedjes zit verborgen symboliek. Mogelijk ook omdat als men lang geleden al ergens een dak boven het hoofd had, ook alles in één kamer gebeurde. "Torentje, torentje bussekruit, wat hangt eruit?" Zo zijn er nog heel veel meer. Uit de tijd van lang voor internet!

Sinterklaas staat wat symboliek wel redelijk hoog in mijn lijstje. Zeker met wat we nu allemaal weten over die bisschoppen. Het rare is, ik voelde me altijd al een stuk veiliger bij Zwarte Piet, dan bij die oude bisschop op schoot. Met die witte handschoenen "van de onschuld" aan. Maar dat kan aan mij liggen natuurlijk!


Ach | 14-10-2018

Homoliedje: Op een grote paddestoel, rood met witte stippen.....


Tekst | 14-10-2018

Op een grote paddestoel,
rood met witte stippen.
Zat kabouter Spillebeen
heen en weer te wippen.
Krak zei toen de paddestoel,
met een diepe zucht.
Allebei de beentjes,
hoepla in de lucht.
Maar kabouter Spillebeen,
ging toch door met wippen.
Op die grote paddestoel,
rood met witte stippen.
Daar kwam vader Langbaard aan
en die zei toen luid:
‘Moet dat stoeltje ook kapot?
Spillebeen, schei uit!’


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de serie Pose; homo-zijn in New York in de jaren 80 van de vorige eeuw. | klik hier

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

16:50 | Neighbours

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:05 | Bones

20:10 | Thuis

20:30 | Grey's Anatomy

20:30 | Eastenders

21:00 | Holby City

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven