John Blankensteinprijs zoekt pareltjes

31-10-2018 | De John Blankensteinprijs heeft dit jaar het thema Voortgezet Onderwijs. De organisatie roept op om de 'pareltjes' die de sociale acceptatie van lhbt's op scholen in het voortgezet onderwijs vergroten, aan te melden!

Het voortgezet onderwijs is volgens de organisatie dé plek waar jongeren zich sociaal veilig moeten voelen. Een veilige school dus ook voor lhbt-jongeren. Hoe wordt er op school over hen gesproken, en kunnen zij zichzelf zijn? Is het veilig genoeg om uit de kast te komen en met welke actie is de sfeer op school verbetert? Mooie initiatieven verdienen aandacht, aldus de organisatie achter de John Blankensteinprijs.

Meld hier prijzenswaardige initiatieven, mensen of organisaties die de genderdiversiteit en lhbt-acceptatie binnen het onderwijs versterken of vergroten. Namens de Regenbooggemeenten van de regio Haaglanden, reikt dit jaar de Haagse Wethouder Bert van Alphen de John Blankensteinprijs 2018 uit op Paarse vrijdag, 14 december. De winnaar van de John Blankensteinprijs krijgt niet alleen de eer, maar ook een kunstwerk (foto) en een mooi bedrag om het initiatief extra kracht bij te zetten.  
 
De John Blankensteinprijs is een jaarlijkse lhbt-emancipatieprijs en is in het leven geroepen door de gemeente Den Haag om bijzondere initiatieven te stimuleren en extra aandacht te geven. Hij is vernoemd naar de scheidsrechter John Blankenstein. De oud-scheidsrechter kwam openlijk uit voor zijn homoseksuele geaardheid en heeft veel betekend voor lhbt's in de samenleving. Meer informatie over de voorwaarden van de John Blankensteinprijs staat op cochaaglanden.nl.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Ok | 01-11-2018

Kan ik Danny de Munk melden? Of is dat geen voetballer.


Reageer

Naam:
Reactie:

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over single zijn versus een relatie hebben. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Matthew Shepard, de jonge Amerikaan die door een hate crime om het leven kwam. | klik hier

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn nieuwe bijdrage over de de noodzaak van Coming Out Day.

Recent uit de kast!

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

De GaydarTest

Beschik jij over een zogenaamde 'gaydar'? Doe deze Gaydar FunTest en je komt er snel achter!

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven