John Blankensteinprijs zoekt pareltjes

31-10-2018 | De John Blankensteinprijs heeft dit jaar het thema Voortgezet Onderwijs. De organisatie roept op om de 'pareltjes' die de sociale acceptatie van lhbt's op scholen in het voortgezet onderwijs vergroten, aan te melden!

Het voortgezet onderwijs is volgens de organisatie dé plek waar jongeren zich sociaal veilig moeten voelen. Een veilige school dus ook voor lhbt-jongeren. Hoe wordt er op school over hen gesproken, en kunnen zij zichzelf zijn? Is het veilig genoeg om uit de kast te komen en met welke actie is de sfeer op school verbetert? Mooie initiatieven verdienen aandacht, aldus de organisatie achter de John Blankensteinprijs.

Meld hier prijzenswaardige initiatieven, mensen of organisaties die de genderdiversiteit en lhbt-acceptatie binnen het onderwijs versterken of vergroten. Namens de Regenbooggemeenten van de regio Haaglanden, reikt dit jaar de Haagse Wethouder Bert van Alphen de John Blankensteinprijs 2018 uit op Paarse vrijdag, 14 december. De winnaar van de John Blankensteinprijs krijgt niet alleen de eer, maar ook een kunstwerk (foto) en een mooi bedrag om het initiatief extra kracht bij te zetten.  
 
De John Blankensteinprijs is een jaarlijkse lhbt-emancipatieprijs en is in het leven geroepen door de gemeente Den Haag om bijzondere initiatieven te stimuleren en extra aandacht te geven. Hij is vernoemd naar de scheidsrechter John Blankenstein. De oud-scheidsrechter kwam openlijk uit voor zijn homoseksuele geaardheid en heeft veel betekend voor lhbt's in de samenleving. Meer informatie over de voorwaarden van de John Blankensteinprijs staat op cochaaglanden.nl.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Ok | 01-11-2018

Kan ik Danny de Munk melden? Of is dat geen voetballer.


Reageer

Naam:
Reactie:

GayNieuws Quiz 2018

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland van afgelopen jaar? Doe nu de GayNieuws Kennis Quiz 2018 en test je kennis en geheugen!

Woorden en Daden

De laatste column door Dennis de Jong. Lees hier zijn bijdrage over afscheid nemen van het Europees Parlement.

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homo's en Homo's. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Nashville-verklaring en de extremisten die hem ondertekenden. | klik hier

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Anthony Bowens (worstelaar)

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven