I Amsterdam-letters in regenboogkleuren

27-10-2018 | De VVD in Amsterdam wil dat de I Amsterdam-letters op het Museumplein een tweede leven krijgen. VVD-raadslid Eric van der Burg heeft een motie ingediend om de letters in de regenboogkleuren te schilderen om ze vervolgens telkens op een andere plek in onze hoofdstad te plaatsen. Hiermee kan Amsterdam tonen dat het een tolerante stad is waarin je zelf kan kiezen van wie je houdt, aldus de gedachte achter de actie. Op de facebookpagina van de VVD staat te lezen dat de I Amsterdam-letters in regenboogkleuren symbool zullen staan voor deze tolerantie. "Wij willen de letters (als ze dan toch weg moeten) in regenboogkleuren op tournee sturen," aldus de VVD.

Het is niet voor het eerst dat de iconische letters, die van de GroenLinks-fractie in Amsterdam weg moeten omdat ze te veel staan voor individualisme en massa-toerisme, in de regenboogkleuren worden gehuld. Het was de GroenLinks-fractie die in 2015 opperde de letters tijdelijk in de regenboogkleuren te schilderen in het kader van de Euro Pride die dat jaar in Amsterdam werd georganiseerd. Op 1 april 2016 kregen de I Amsterdam-letters daadwerkelijk de regenboogkleur (foto). Het was toen vijftien jaar geleden dat het eerste huwelijk voor paren van hetzelfde geslacht in Amsterdam, en de wereld, werd gesloten. De gemeenteraad van Amsterdam besluit binnenkort wat er met de I Amsterdam-letters op het Museumplein gaat gebeuren.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Jollywood | 28-10-2018

Jeeminee. Kunnen ze die achterlijke letters niet gewoon op een hoog gebouw pleuren. Zet het lekke rop het dat. Iedereen kan het dan zien à lá Hollywood? Niemand heeft er dan last van. Het minste de mensen die onder het Rijksmuseum willen fietsen en nu télkens door lolbroeken en zeiktouristen belemmerd worden die zo nodig met een paar letters op hun even zo achterlijke selfies moeten.


Joop | 28-10-2018

Wat een stompzinnig reactie: Amsterdam een tolerante stad waarin je zelf kan kiezen van wie je houdt".
In heel Nederland kan je kiezen van wie je houdt, en in heel veel andere landen ook. Dat heeft niks met tolerantie te maken maar met een recht. En Amsterdam is echt niet meer zo tolerant als in de zeventiger en tachtiger jaren.


Pride | 29-10-2018

Het bestuur van Amsterdam maakt weer de fout om alleen nog maar te luisteren naar een paar boze Centrum-bewoners, die blijkbaar genoeg tijd hebben om zich goed te organiseren en boze brieven te schrijven naar het, in deze, zeer partijdige Parool. Aan de stadsdelen is helemaal niks gevraagd. Die willen de letters graag hebben. De Centrumbewoners moeten zoals altijd eens leren dat ze de binnenstad moeten delen met andere Amsterdammers (toch nog het gros van de ‚Äėdrukte‚Äô komt van Amsterdammers zelf) en de rest van Nederland en de wereld. Zo is dat nu eenmaal en zo was het altijd.
Het bestuur laat een toeristen-xenofobie zien die lijkt op vreemdelingenhaat. Not in my backyard! Dat velen hun baan hebben in de toeristenindustrie en er heel veel anderen graag een huisje willen in het Centrum... ik zou zeggen wegwezen, ga ergens anders wonen. Helaas hebben ze de waan van de dag en dus de dorpspolitiek mee en straks lukt het ook nog om van Amsterdam een truttig dorp te maken. De buitenlandse toeristen blijven wel komen maar de rest van Nederland, inclusief de homo’s, gaat naar Rotterdam.


Ach | 29-10-2018

Als niemand die letters meer wil dan kunnen ze misschien ook gewoon gelijk aan het COC geschonken worden. Want dat LGBTQXCJGDDET+++ begint wat saai te worden.


Trouwens | 29-10-2018

Heeft de Gemeente Amsterdam niet nog ergens een "V" liggen? Zodat ook de Verwarde Mensen in het algemeen onder de beschermvleugels van het COC kunnen worden gezet? Tussen de rest van de kneuzen?


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Gay Woordenboek Quiz

Taal is een wonderlijk ding. En zeker 'onze eigen homotaal' kent een aantal vreemde woorden en begrippen. Doe nu de Gay Woordenboek Quiz en test je 'homowoordenschat'!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homoseksualiteit in Azië. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Amerikaanse haat-poster die 23 mei naar Amsterdam komt. | klik hier

Gay op TV

17:35 | Neighbours

18:10 | The Real O'Neals

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Grey's Anatomy

20:30 | Eastenders

21:00 | Holby City

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

| Matt Pacifici (ex-voetballer)

| Anthony Bowens (worstelaar)

Volg GaySite.nl ook via

GaySite.nl Onderzoek

Slik jij PrEP?

Nee

Wat is dat?

Ja

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven