HomopinguÔns krijgen baby

16-10-2018 | Twee mannelijke pinguïns in het Sea Life Aquarium in Sydney vormen al enige tijd een paar en de verzorgers van het homostel hebben onlangs besloten de twee verliefde pinguïns een ei te geven om het uit te broeden. Sphen en Magic toonden al enige tijd affectie voor elkaar en toen het broedseizoen eraan kwam begonnen ze stenen te verzamelen voor een nest. Onlangs kreeg een ander pinguïnkoppel twee eieren en omdat in de regel slechts één ei levensvatbaar is besloten de verzorgers één ei in het nest van het homokoppel te leggen. Inmiddels hebben de twee mannetjes pinguïns zich geheel toegelegd aan het uitbroeden van het ei. De verzorgers hebben dan ook goede hoop dat het homostel binnenkort vader wordt. Pinguïns zijn in de regel monogaam dus als het opvoeden van hun baby goed verloopt zal het stel ook volgend jaar een ei krijgen om wederom een kleintje groot te brengen.

Dat twee pinguïns van het zelfde geslacht voor elkaar kiezen is niet uniek. Ook in de vrije natuur zijn er voorbeelden van homopaartjes die een relatie met elkaar aangaan om vervolgens door het stelen van een ei jongen proberen groot te brengen. De Antwerpse Zoo claimde in 2005 de primeur van het eerste lesbische pinguïnkoppel in gevangenschap te hebben. De afgelopen jaren hebben ook Zweedse, Ierse, Amerikaanse, Spaanse, Israëlische en Duitse dierentuinen laten weten homoparen onder de pinguïnpopulatie te hebben. In de meeste gevallen gaat het om mannetjes.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Joop | 16-10-2018

Grappig he, het zijn net mensen. Alleen met 1 verschil. Pinguinkolonies maken zich niet druk om dit soort dingen. Mensen doen dat maar al te graag.


@Joop | 16-10-2018

Om die twee vieze vuile gore pinguins hierboven? Een gevaar zijn ze! Voor alle pinguins! Want als alle pinguins er maar zo op los zouden leven, waar blijven we dan? En dat dan ook nog wel in een dierentuin notabene! Waar mensen met kinderen komen!


Nieuwsknipsels | 16-10-2018

Reformatorisch Dagblad: Deze pinguins gaan zonder twijfel naar de hel. Daarnaast waarschuwen wij bij voorbaat Suit Supply om bovenstaande foto niet in bushokjes te hangen. Want anders gaan de ramen op jullie hoofdkantoor er ook aan.

Katholieke kerk: Deze pinguins zijn zeker te genezen. Probleem is dat we even wat moeite hebben om een geinteresserde priester te vinden. De meeste priesters en bischoppen vinden die twee pinguins te oud namelijk.

Bioloog: Wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Mijn buurvrouw: Zolang ze het in elk geval safe doen, moet het kunnen. Toch?

TCA: We hopen dat ze een OV chipkaart hebben, want als we dit ook nog moeten gaan meenemen in de taxi?

Voorzitster COC: Huh? Eten we vanavond kip?


Reageer

Naam:
Reactie:

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over single zijn versus een relatie hebben. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Matthew Shepard, de jonge Amerikaan die door een hate crime om het leven kwam. | klik hier

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn nieuwe bijdrage over de de noodzaak van Coming Out Day.

Recent uit de kast!

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

De GaydarTest

Beschik jij over een zogenaamde 'gaydar'? Doe deze Gaydar FunTest en je komt er snel achter!

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven