Homofobe politicus verstoort filmfestival

27-10-2018 | De Russische politicus Witali Milonow heeft afgelopen woensdag de openingsavond van het gay-filmfestival in Sint-Petersburg verstoord door bezoekers te beletten de bioscoop te betreden. De als zeer homofoob bekend staande Milonow is vlak voor de officiële opening van het festival 'Side by Side' met zes mannen voor de ingang van de zaal gaan staan om zo de bezoekers tegen te houden. Hij beledigde de festivalbezoekers vervolgens door ze uit te schelden en hen te melden dat homoseksualiteit in Rusland verboden is. Volgens de organisatie heeft hij tevens de politie gebeld om een gijzeling te melden. Hierna werd het gebouw ontruimd en werd het openingsevenement afgeblazen. De politie liet achteraf weten dat er niets onhoorbaars was aangetroffen en dat ook de wet die sinds 2013 'homopropaganda' verbiedt niet is overtreden.

De 44-jarige Milonow (foto) zit op dit moment voor de partij president Poetin, Verenigd Rusland, in het parlement en is de drijvende kracht achter de Russische antihomowet uit 2013 die onder meer 'homopropaganda' verbiedt. Hij noemde zichzelf in het verleden meer dan eens een trotse homofoob die homoseksualiteit van Russische bodem zal verdrijven. De politicus kwam de afgelopen jaren al vaker in het nieuws na homofobe uitlatingen en acties. Zo liet hij in 2014 de politie een inval doen in een homodiscotheek in zijn geboorteplaats Sint-Petersburg. De opgetrommelde pers liet hij weten dat er de meest vreselijke dingen binnen gebeurden en dat daarom alle homohoreca in Rusland verboden moet worden. Achteraf bleek dat ook in de disco niets werd aangetroffen en de sluiting dus onterecht was.

De organisatie van de elfde editie van het gay-filmfestival 'Side by Side' is woedend dat de homofobe politicus zijn kruistocht tegen de LHBT-gemeenschap voortzet en hebben Milonow aansprakelijk gesteld voor de financiële schade na het afgelasten van de openingsavond. Zij eisen het bedrag dat de ruim 400 gasten hebben betaald voor hun kaartje van de homofobe politicus.

Deel dit artikel:  

Reacties:

RussischeBeer | 27-10-2018

Als dat in 'n redelijk progressieve stad als St-Petersburg, 't venster op 't Westen, gebeurt, weet je meteen hoe droevig 't met 't lot van homo's is gesteld op 't Russische platteland. Ten oosten v/d lijn Wenen-Berlijn hebben ze niets te zoeken. Je zult maar in handen vallen van totaal bezopen hetero wodka drinkers. Wat er dan gebeurt, verbiedt geen enkele Russische wet.Sterker, 't is hun eigen schuld, zegt men.


Nico | 27-10-2018

Ook hier weten gelovigen en Nazi’s elkaar weer prima te vinden in hun haat tegen homoseksuelen. Wat een afgrijselijk land is dat!


Karel | 28-10-2018

Ik neem aan dat deze eencellige idioot en z’n vrienden zijn aangehouden voor het blokkeren van de zaal en het doen van een valse melding? Zal wel niet. Die smerige overheid arresteert je wel als je met een regenboogvlag gewoon op straat loopt. Met dank aan dat altijd zo liefhebbende geloof daar!


Russen... | 28-10-2018

Ze smeren de Nina Ricci Extra Sterk te vaak aan de verkeerde deurknop.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Gay Woordenboek Quiz

Taal is een wonderlijk ding. En zeker 'onze eigen homotaal' kent een aantal vreemde woorden en begrippen. Doe nu de Gay Woordenboek Quiz en test je 'homowoordenschat'!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homoseksualiteit in Azië. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Amerikaanse haat-poster die 23 mei naar Amsterdam komt. | klik hier

Gay op TV

17:35 | Neighbours

18:10 | The Real O'Neals

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Grey's Anatomy

20:30 | Eastenders

21:00 | Holby City

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

| Matt Pacifici (ex-voetballer)

| Anthony Bowens (worstelaar)

Volg GaySite.nl ook via

GaySite.nl Onderzoek

Slik jij PrEP?

Ja

Nee

Wat is dat?

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven