Grootste Gay Pride van Azië

29-10-2018 | In de Taiwanese hoofdstad Taipei heeft afgelopen weekend de grootste Gay Pride van Azië plaatsgevonden. Volgens de organisatie liepen meer dan 130.000 mensen mee in een bonte stoet door het centrum van de stad. Niet alleen inwoners van Taiwan liepen mee, ook homoactivisten uit meer dan twintig andere landen uit de regio kwamen mee demonstreren. Vooral de openstelling van het huwelijk voor paren van hetzelfde geslacht was tijdens de zestiende editie van de Pride een thema bij de deelnemers.

Op 24 november mag de bevolking zich in een referendum uitspreken over de openstelling van het huwelijk. Het Constitutionele Hof in Taiwan bepaalde in mei vorig jaar dat het huwelijk niet alleen voorbehouden is aan man en vrouw. De rechters hebben de regering twee jaar de tijd gegeven de huidige wetgeving aan te passen en het huwelijk open te stellen voor paren van hetzelfde geslacht. Tegenstanders willen nu dat het homohuwelijk een andere status krijgt dan het traditionele huwelijk. Er moet volgens hen een aparte wet komen die het huwelijk voor paren van hetzelfde geslacht regelt om zo de 'traditionele familiewaarden van het land' te beschermen. De deelnemers aan de Pride afgelopen zaterdag zien niets in deze constructie en pleiten voor de openstelling van het huwelijk voor iedereen. Als begin volgend jaar Taiwan inderdaad het huwelijk voor homoparen openstelt is het land het eerste Aziatische land dat het homohuwelijk heeft gelegaliseerd.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Roots | 29-10-2018

Terug naar de eigen cultuur! Alle Chinese keizers hadden zowel mannelijke als vrouwelijke concubines. Er bestond niet eens een woord voor het verschil.

Dat het nu lastig is, komt door export-moraal vanuit onze "Joods-Christelijke" tradities. En zoveel mogelijk opium over de muur gooien om China kapot te maken.

In dit geval wens ik dus de oer-conservatieve nationalisten daar, die hun eigen geschiedenis uit den voeten kennen veel sterkte toe! Zet hem op, jongens!


Roots2 | 29-10-2018

Idem in de Klassieke Oudheid, m.n. Griekenland. Maatschappelijk geaccepteerd en etiquettes opplakken was uit den boze. Klassieke auteurs beschrijven 't fenomeen in geuren en kleuren. De schaamte cultuur v/h Joden- en Christendom heeft dit de nekslag gegeven en tot heden ondervinden we daarvan de nadelige gevolgen.


Reageer

Naam:
Reactie:

GayNieuws Quiz 2018

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland van afgelopen jaar? Doe nu de GayNieuws Kennis Quiz 2018 en test je kennis en geheugen!

Woorden en Daden

De laatste column door Dennis de Jong. Lees hier zijn bijdrage over afscheid nemen van het Europees Parlement.

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homo's en Homo's. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Nashville-verklaring en de extremisten die hem ondertekenden. | klik hier

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Anthony Bowens (worstelaar)

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven