Grootste Gay Pride van AziŽ

29-10-2018 | In de Taiwanese hoofdstad Taipei heeft afgelopen weekend de grootste Gay Pride van Azië plaatsgevonden. Volgens de organisatie liepen meer dan 130.000 mensen mee in een bonte stoet door het centrum van de stad. Niet alleen inwoners van Taiwan liepen mee, ook homoactivisten uit meer dan twintig andere landen uit de regio kwamen mee demonstreren. Vooral de openstelling van het huwelijk voor paren van hetzelfde geslacht was tijdens de zestiende editie van de Pride een thema bij de deelnemers.

Op 24 november mag de bevolking zich in een referendum uitspreken over de openstelling van het huwelijk. Het Constitutionele Hof in Taiwan bepaalde in mei vorig jaar dat het huwelijk niet alleen voorbehouden is aan man en vrouw. De rechters hebben de regering twee jaar de tijd gegeven de huidige wetgeving aan te passen en het huwelijk open te stellen voor paren van hetzelfde geslacht. Tegenstanders willen nu dat het homohuwelijk een andere status krijgt dan het traditionele huwelijk. Er moet volgens hen een aparte wet komen die het huwelijk voor paren van hetzelfde geslacht regelt om zo de 'traditionele familiewaarden van het land' te beschermen. De deelnemers aan de Pride afgelopen zaterdag zien niets in deze constructie en pleiten voor de openstelling van het huwelijk voor iedereen. Als begin volgend jaar Taiwan inderdaad het huwelijk voor homoparen openstelt is het land het eerste Aziatische land dat het homohuwelijk heeft gelegaliseerd.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Roots | 29-10-2018

Terug naar de eigen cultuur! Alle Chinese keizers hadden zowel mannelijke als vrouwelijke concubines. Er bestond niet eens een woord voor het verschil.

Dat het nu lastig is, komt door export-moraal vanuit onze "Joods-Christelijke" tradities. En zoveel mogelijk opium over de muur gooien om China kapot te maken.

In dit geval wens ik dus de oer-conservatieve nationalisten daar, die hun eigen geschiedenis uit den voeten kennen veel sterkte toe! Zet hem op, jongens!


Roots2 | 29-10-2018

Idem in de Klassieke Oudheid, m.n. Griekenland. Maatschappelijk geaccepteerd en etiquettes opplakken was uit den boze. Klassieke auteurs beschrijven 't fenomeen in geuren en kleuren. De schaamte cultuur v/h Joden- en Christendom heeft dit de nekslag gegeven en tot heden ondervinden we daarvan de nadelige gevolgen.


Reageer

Naam:
Reactie:

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over single zijn versus een relatie hebben. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Matthew Shepard, de jonge Amerikaan die door een hate crime om het leven kwam. | klik hier

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn nieuwe bijdrage over de de noodzaak van Coming Out Day.

Recent uit de kast!

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

De GaydarTest

Beschik jij over een zogenaamde 'gaydar'? Doe deze Gaydar FunTest en je komt er snel achter!

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven