EU wil dat homovervolging Tsjetsjeniƫ stopt

03-10-2018 | Het Europese Parlement heeft maandag andermaal gesproken over de penibele situatie van LHBT's in de autonome Russische staat Tsjetsjenië. Parlementsleden uitten hun bezorgdheid over de aanhoudende vervolging van vooral homomannen en riepen op tot meer actie vanuit Europa. De Europese Unie neemt de rechten van LHBT's serieus en probeert mensenrechten te promoten en de handhaving van die rechten af te dwingen. Maar volgens veel parlementsleden lukt dat niet in de eigen Europese achtertuin waar veel mensen in ernstige problemen komen omwille van hun seksuele oriëntatie.

Al anderhalf jaar komen er berichten uit Tsjetsjenië dat er homoseksuelen worden vervolgd, gemarteld en vermoord. Volgens onbevestigde bronnen zijn al enkele honderden mannen slachtoffer geworden. Er zouden ook enkele speciaal ingerichte concentratiekampen zijn waar homoseksuelen gevangen zitten. Volgens Amnesty International hebben al meer dan honderd homoseksuele mannen asiel aangevraagd in Europese landen zoals Duitsland en Zweden. De Tsjetsjeense president Ramzan Kadyrov heeft begin dit jaar toegegeven dat homoseksuelen in zijn land worden vervolgd en vermoord maar dit leidde nauwelijks tot enige actie van Europa. 

Europees Parlementslid Hilde Vautmans, afkomstig uit België, roept op om actie te ondernemen. "Vorig jaar nog nam het Europees Parlement een resolutie aan waarin het de lidstaten, de Europese Commissie en de Raad van Europa opriep om een onderzoek uit te voeren in samenwerking met de Russische overheid. De Tsjetsjeense en Russische overheid moeten hun internationale verplichtingen nakomen en de rechtstaat respecteren. Sinds enkele jaren hebben de lidstaten LGBTI-richtlijnen aangenomen die een belangrijk instrument vormen om vervolging van deze mensen buiten de EU te lijf te gaan. Dat blijkt echter een heel moeilijke opdracht te zijn aangezien er sprake is van politieke onwil zowel bij Tsjetsjenië als Rusland." Vautmans stelt dat de EU een cruciale rol kan en moet spelen bij het verbeteren van de mensenrechten in Tsjetsjenië. "Europa moet deze waanzin een halt toeroepen door alle beschikbare instrumenten aan te spreken," aldus het Belgisch parlementslid.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Karel | 03-10-2018

Met beesten valt slecht te praten !


zorro | 03-10-2018

met de nieuwe Tsjetsjeniƫ nazies valt niet te praten. je moet ze met harde hand stoppen


Joop | 03-10-2018

de EU wil een hele hoop. Ja ik ben blij dat ik in de EU woon en niet in Tsjetsjenie, Rusland of een ander land waar psychopaten aan het roer staan. Maar de EU is te zwak, heeft geen leger, en geen macht om iets af te dwingen. Helaas.


qw | 03-10-2018

Volgens Ramzan Kadyrov zijn er geen vervolgingen in Tsjetsjeniƫ omdat daar geen homo's zijn. Bovendien willen de mensenrechtenorganisaties met hun actie tegen Tsjetsjeniƫ zoveel mogelijk geld verdienen, aangezien ze in Tsjetsjeniƫ geen geld meer met andere acties kunnen verdienen, want in Tsjetsjeniƫ is alles, anders dan in het Westen, perfect en Tsjetsjeniƫ en Rusland verschillen bovendien fundamenteel van het Westen.

Daaruit besluit ik dat Tsjetsjeniƫ en Rusland extreem corrupte landen zijn. Dergelijke landen hebben homovervolging broodnodig om homo's te kunnen chanteren.


Peter @ qw | 04-10-2018

Daarom besluit jij.......
De zin die er daarna staat zal jij alleen begrijpen....
Ze hebben homovervolging nodig om homo's te kunnen chanteren...
Euh ok ja hoor.....


Raar | 04-10-2018

Ik krijg anders regelmatig bezoekers op mijn gay website uit Tsjetsjeniƫ. Zouden de pinguins daar dan al internet hebben?


JAN2 | 04-10-2018

De EU trekt nu wel een veel te grote tuinbroek aan. Laat de EU maar eerst een orde op zaken brengen wat er aan de hand is met de LHBTI gemeenschap binnen de EU want daar is ook nog steeds veel onrust over de komst van veel te veel niet westerse allochtonen die onze vrijheden niet accepteren. Ja, bij binnenkomst in het land, maar zodra het felbegeerde papiertje binnen is steken ze een middelvinger op.


Ach Russen | 05-10-2018

Zelfs de spionnen die ze tegenwoordig sturen zijn prutsers. En dat hele land als een kleuter met de chocola tot op de rug uitgesmeerd, en maar ontkennen als mamma vraagt of ze echt niet aan de pot Nutella hebben gezeten.
Ca-ba-ret
Dat ze binnenkort nog een paar miljoen Syrische vluchtelingen onze kant op te gaan proberen te bombarderen hebben we echt niet door hoor!


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Gay Woordenboek Quiz

Taal is een wonderlijk ding. En zeker 'onze eigen homotaal' kent een aantal vreemde woorden en begrippen. Doe nu de Gay Woordenboek Quiz en test je 'homowoordenschat'!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homo's en Homo's. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Nashville-verklaring en de extremisten die hem ondertekenden. | klik hier

Gay op TV

17:35 | Neighbours

18:10 | The Real O'Neals

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Grey's Anatomy

20:30 | Eastenders

21:00 | Holby City

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Ben Platt (zanger)

| Matt Pacifici (ex-voetballer)

| Anthony Bowens (worstelaar)

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven