Demonstratie na antihomogeweld Parijs

23-10-2018 | Op de Place de la République in Parijs is zondagavond geprotesteerd tegen het toenemend homo- en transfoob geweld in de Franse hoofdstad. Enkele homo-organisaties hebben opgeroepen tot het protest omdat de afgelopen weken een aantal ernstige aanvallen op homoseksuelen en transgenders het nieuws haalde in Frankrijk. Vooral de homogemeenschap in Parijs werd de afgelopen tijd opgeschrikt door enkele ernstige gevallen van antihomogeweld. Onder meer de Franse acteur en activist Guillaume Melanie werd het slachtoffer en hield enkele verwondingen in zijn gezicht over aan de aanval.

Volgens officiële cijfers zou het geweld tegen LHBT's in Parijs juist zijn afgenomen maar binnen de Franse LHBT-gemeenschap heerst juist de opvatting dan er een sterke toename is van discriminatie en geweld. Slachtoffers zouden geen aangifte meer doen omdat de ervaring leert dat er zelden of nooit daders wordt opgepakt, laat staan veroordeeld. Ook zouden veel slachtoffers niet naar de politie gaan uit angst dat de aangifte niet serieus wordt genomen. "Slachtoffers verdienen betere begeleiding en politieagenten moeten beter geïnstrueerd worden hoe om te gaan met homofoob geweld," aldus één van de demonstranten. De demonstranten eisen van de overheid (foto) een beter beleid en roepen slachtoffers op om altijd aangifte te doen zodat er een goed beeld wordt verkregen van hoe groot het probleem in werkelijkheid is.

Deel dit artikel:  

Reacties:

JAN2 | 23-10-2018

Nou mannen, voorbeeld doet volgen en we moeten van het COC eisen dit ook te plannen, helaas.


Karel | 23-10-2018

Haal maar binnen die Moslims.


Joop | 23-10-2018

Zal het 1 nu werkelijk met het ander te maken hebben? Denk daar maar eens over na die de poorten van Europa wagenwijd hebben open gezet.


Kees | 23-10-2018

Het heeft alles met elkaar te maken. De import van figuren met een achterlijke cultuur gaat maar door.


Uhmm | 23-10-2018

Hoe lang is het nou geleden dat Tanya Van Der Muts met de fiets naar Den Haag reed om minister Grappighous haar bezorgdheid kenbaar te maken over antihomogriezelig en zware mishandelingen? En minister Grappighous dat dankbaar en verontrust aanhoorde en beloofde dat er naar gekeken zou worden?

Nog wat van gehoord? Van alletwee niet he?

Kortom, heeft u al plannen met carnaval?


Peter | 24-10-2018

Zolang politie en openbaar ministerie elk geweld tegen homo's als niet homo-gerelateerd in te boeken heb ik er weinig vertrouwen in dat hier ook maar iets zal verbeteren. De bewijslast ligt altijd bij de slachtoffers en het roepen van flikker of homo door de daders is niet voldoende. Kortom, het interesseert de overheid in het echt geen ene malle moer.


Simon | 24-10-2018

Dat de overheid zich totaal niet interesseert voor homofoob gedrag speelt al veel langer. Als je het beestje niet bij de naam noemt, bestaat het ook niet. Wegkijkgedrag van centrum-rechtse bestuurders! Pas als er echt geweldsslachtoffers of zelfs doden vallen wordt er ach en wee geroepen. Hypocriet.


DouceFrance | 24-10-2018

Wat wil je! >10% v/d Franse bevolking is Moslim of heeft 'n Moslim achtergrond. Dat zijn er 7 miljoen. St-Denis=Schaarbeek. Ghetto's en no go wijken bij de vleet. Bontkraagjes en kroeskoppen domineren 't straatbeeld. De straatcultuur leeft in verveloze buurten met luid schetterende transistors en voetbalspel! Heet Multi Culti. Zwarte vrouwelijke schuivende pinguĆÆns vervolmaken 't geheel.


Links doel berei | 24-10-2018

Deze haat komt door de domheid van de links-stemmers. De moslims fokken wel door . De links stemmers willen deze berichten niet horen. Ze vinden homo-haat, onderdrukking van vrouwen, aanslagen , haat tegen ongelovigen ect, ect een verrijking. Je mag niet eens praten over de oorzaak .


Zum Kotzen | 25-10-2018

Miljoenen homo en Joden hatende moslims binnen gehaald uit landen waar gays van de flats naar beneden worden gegooid, maar volgens Groen Links Klaver geen gevaar voor Europa. Er komen geen terroristen binnen, hoe gek ben je dan.

Het wachten is alleen nog op Ć©Ć©n grote burger oorlog, en dat zal niet lang meer duren heren.


@Simon | 25-10-2018

Niks rechts midden groepen, de Groen Linkse nichten zijn mede schuldig aan hun eigen emancipatie vrije val naar terug in den kast.
Triest voor de oude gays welke juist voor hun de emancipatie naar zeer grote hoogte gebracht hebben, en daarvoor alleen maar ondankbaarheid gekregen hebben van de jongen generatie.


Dom | 25-10-2018

Simon geeft wel een typische linkse reactie . De schuld van alle ellende afschuiven op rechts maar niet rechts haalt deze ellende Europa binnen maar toch de links-mens . Links en moslim lijken wat dat betreft
op elkaar , iedereen de schuld geven terwijl ze zelf de oorzaak zijn


Geheugensteuntje | 25-10-2018

Volkskrant d.d. Bart Schut − 14/01/13, 11:30
Groepen tegenstanders die elkaar tot op het bot minachten, zijn nu verenigd door hun haat tegen de liefde, beschrijft journalist Bart Schut de protestmars tegen het homohuwelijk in

Probeer dat A4 stuk nog maar eens terug te vinden , in de Google zoek machine, veel gays zijn deze protest mars tegen de openstelling van het huwelijk en tegen homo's in het algemeen vergeten.
Fransen liepen hand in hand met honderden duizenden hand in hand met orthodoxe moslims en gewoon links volk katholieken en joden hand in hand tegen de homo rechten.


@geheugensteuntj | 26-10-2018

Dat klopt idd wat je zegt. Inderdaad allemaal van die zogenaamde "liefhebbende" gelovigen. Haatzaaiers dus. Maar geweld wordt voor het overgrote deel gepleegd door die gluiperige bontkraagjes.


@14.17 | 26-10-2018

Nee hoor beste vriend, ook de katholieken troep in Frankrijk liepen haat te zaaien en die stookte samen met lang baarden de boel op, hand in hand .
Priester rabbijnen imams van de islamitische troep hand in hand., het was werkelijk om te kotsen.


@14:17 | 27-10-2018

Ik heb het hier over daadwerkelijk geweld plegen. Mishandelen dus.


geheugensteuntj | 28-10-2018

Eerst is het haat zaaien zoals in 1939-1945, dan word het iedere maand een stukje erger en worden de gays frontaal aangevallen zoals nu het vuurtje word opgestookt in Braziliƫ .
Mishandelen komt dus voor uit eerst haat zaaien zoals hierboven in Parijs, en als men genoeg heeft opgejut vallen ze da gays aan, nu worden ook de joden al afgeschoten en is het hek van de Dam.


Allerdomst | 28-10-2018

Je kunt overal een mening over hebben. En ook tegen iets zijn. Sommige landen, culturen, of vanzelfsprekend alle geloven.
Dan kun je uit gemak denken, allemaal uitroeien. Dan ben je er vanaf. Enkel dat is praktisch al niet meer mogelijk. Er zijn gewoon teveel mensen. Genocide gebeurt enkel nog op beperkte schaal. In landen van Nobelpriojswinnaressen zoals Burma. En met alle gevolgen van dien.
Ook terrorisme is, hoe triest ook, niet echt een oplossing. Al had je als terrorist dan gelijk, je blijft nog niet een watermolecuul op een hete plaat. Zinloos.
Dan kun je nog wat klieren op internet, beetje hacken en verkiezingen verzieken, maar ook dat blijft maar betrekkelijk effect hebben. (In elk geval toch weinigen die daarna spijt hebben dat ze niet in Ruisland geboren zijn.) Er blijft weinig over. Een beetje handelsoorlogje spelen en je eigen beurs en markt stort nog harder in.

Maar dan het allerdomste! Stel je kunt de wereld verlossen van alle levende homo's. En "we" worden daarna uit blijdschap zwanger. Dan wordt er hup zomaar weer een nieuwe homo geboren. En is je eigen kind nog wel. Dat verder overigens niemand kwaad doet met zo te zijn. Klein detail.

Als iets nou de mateloze zinloosheid van domme meningshebbers toont, dan is het wel "tegen" homo's zijn. Je zou er bij een ongeluk nog geen druppel bloed voor willen afstaan, zo zinloos en nutteloos dom.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

16:50 | Neighbours

18:15 | SpangaS

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Modern Family

21:00 | Eastenders

00:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven