Deelnemers COC Songfestival bekend

18-10-2018 | In de voormalige kerk De Duif aan de Amsterdamse Prinsengracht zal op zaterdag 8 december de 24ste finale van het Nationale COC Songfestival worden gehouden. Aan deze regenboog-liedjeswedstrijd doen diverse COC-afdelingen uit het hele land mee. Afgelopen weekend zijn een aantal van deze inzendingen bekend gemaakt of verkozen tijdens lokale festivals.

Met hun lied ‘1730 (in de schaduw van de Dom)’ zijn Kees & Ingeborg de inzending namens COC Midden-Nederland (video). Het lied gaat over de Utrechtse sodomieprocessen in de 18e eeuw. Dit was een grootscheepse vervolging van homoseksuelen in 1730-1731 in de stad Utrecht. In de Domstad vonden ruim veertig vervolgingen plaats en vervolgens verspreidde de jacht op “sodomieten” zich naar de rest van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. Nog eens ruim 300 processen vonden er plaats die in veel gevallen leidden tot de doodstraf. “Ik ben heel trots dat deze zwarte bladzijde uit de Utrechtse geschiedenis nu op zo'n mooie muzikale wijze de aandacht krijgt die het verdiend. Er ligt wel al tijden een gedenksteen op het Domplein, maar veel mensen kennen het verhaal niet. Ik ben erg onder de indruk van het lied en ik verwacht dat het ook goed gaat scoren tijdens de finale van het COC Songfestival," aldus Simon Timmerman, voorzitter COC Midden-Nederland.

Vrijdagavond presenteerden COC Kennemerland haar inzending in café Jeltes in Haarlem. Jos Ahlers zong ‘Geen woorden voor’, een lied gecomponeerd door Eric Coolen met tekst van Fons Stam. Voor Nijmegen mag Fier naar de finale van het liedjesfestijn. De gelegenheidsformatie won de plaatselijke voorronde met het nummer Goed genoeg? (foto). In dit lied bezingt leadzangeres Nicole Verhoeven de zoektocht naar de vrouw van haar dromen, ook via de digitale wereld. Ook de inzending van Amsterdam is bekend. Afgelopen weekend streden vijf kanshebbers in Muziekcentrum Volta over wie Amsterdam mag vertegenwoordigen tijdens de finale. Het werd BUST! met het nummer ‘Friends Are Forever’ (video).

Het Nationaal COC Songfestival is ooit in Limburg begonnen als een knipoog naar het grote Eurovisie Songfestival naar aanleiding van de teleurstellende 4 punten van Willeke Alberti in 1994. Inmiddels is het uitgegroeid tot een serieuze liedjeswedstrijd waar jaarlijks een groot aantal COC Afdelingen en andere homobelangenorganisaties aan meedoen. Alle informatie over de finale en alle deelnemers is te lezen op de website.

De inzending van Amsterdam:
De inzending van Utrecht:

Deel dit artikel:  

Reacties:

Danny | 18-10-2018

Het lied van "1730" springt er echt wel uit door de onderliggende boodschap!
Hoop dat ie het wordt!


Nah | 20-10-2018

Al die bijstandstrekkers ook weer een leuke avond.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Gay Woordenboek Quiz

Taal is een wonderlijk ding. En zeker 'onze eigen homotaal' kent een aantal vreemde woorden en begrippen. Doe nu de Gay Woordenboek Quiz en test je 'homowoordenschat'!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homoseksualiteit in Azië. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Amerikaanse haat-poster die 23 mei naar Amsterdam komt. | klik hier

Gay op TV

17:35 | Neighbours

18:10 | The Real O'Neals

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Grey's Anatomy

20:30 | Eastenders

21:00 | Holby City

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

| Matt Pacifici (ex-voetballer)

| Anthony Bowens (worstelaar)

Volg GaySite.nl ook via

GaySite.nl Onderzoek

Slik jij PrEP?

Nee

Ja

Wat is dat?

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven