Deelnemers COC Songfestival bekend

18-10-2018 | In de voormalige kerk De Duif aan de Amsterdamse Prinsengracht zal op zaterdag 8 december de 24ste finale van het Nationale COC Songfestival worden gehouden. Aan deze regenboog-liedjeswedstrijd doen diverse COC-afdelingen uit het hele land mee. Afgelopen weekend zijn een aantal van deze inzendingen bekend gemaakt of verkozen tijdens lokale festivals.

Met hun lied ‘1730 (in de schaduw van de Dom)’ zijn Kees & Ingeborg de inzending namens COC Midden-Nederland (video). Het lied gaat over de Utrechtse sodomieprocessen in de 18e eeuw. Dit was een grootscheepse vervolging van homoseksuelen in 1730-1731 in de stad Utrecht. In de Domstad vonden ruim veertig vervolgingen plaats en vervolgens verspreidde de jacht op “sodomieten” zich naar de rest van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. Nog eens ruim 300 processen vonden er plaats die in veel gevallen leidden tot de doodstraf. “Ik ben heel trots dat deze zwarte bladzijde uit de Utrechtse geschiedenis nu op zo'n mooie muzikale wijze de aandacht krijgt die het verdiend. Er ligt wel al tijden een gedenksteen op het Domplein, maar veel mensen kennen het verhaal niet. Ik ben erg onder de indruk van het lied en ik verwacht dat het ook goed gaat scoren tijdens de finale van het COC Songfestival," aldus Simon Timmerman, voorzitter COC Midden-Nederland.

Vrijdagavond presenteerden COC Kennemerland haar inzending in café Jeltes in Haarlem. Jos Ahlers zong ‘Geen woorden voor’, een lied gecomponeerd door Eric Coolen met tekst van Fons Stam. Voor Nijmegen mag Fier naar de finale van het liedjesfestijn. De gelegenheidsformatie won de plaatselijke voorronde met het nummer Goed genoeg? (foto). In dit lied bezingt leadzangeres Nicole Verhoeven de zoektocht naar de vrouw van haar dromen, ook via de digitale wereld. Ook de inzending van Amsterdam is bekend. Afgelopen weekend streden vijf kanshebbers in Muziekcentrum Volta over wie Amsterdam mag vertegenwoordigen tijdens de finale. Het werd BUST! met het nummer ‘Friends Are Forever’ (video).

Het Nationaal COC Songfestival is ooit in Limburg begonnen als een knipoog naar het grote Eurovisie Songfestival naar aanleiding van de teleurstellende 4 punten van Willeke Alberti in 1994. Inmiddels is het uitgegroeid tot een serieuze liedjeswedstrijd waar jaarlijks een groot aantal COC Afdelingen en andere homobelangenorganisaties aan meedoen. Alle informatie over de finale en alle deelnemers is te lezen op de website.

De inzending van Amsterdam:
De inzending van Utrecht:

Deel dit artikel:  

Reacties:

Danny | 18-10-2018

Het lied van "1730" springt er echt wel uit door de onderliggende boodschap!
Hoop dat ie het wordt!


Nah | 20-10-2018

Al die bijstandstrekkers ook weer een leuke avond.


Reageer

Naam:
Reactie:

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over single zijn versus een relatie hebben. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Matthew Shepard, de jonge Amerikaan die door een hate crime om het leven kwam. | klik hier

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn nieuwe bijdrage over de de noodzaak van Coming Out Day.

Recent uit de kast!

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

De GaydarTest

Beschik jij over een zogenaamde 'gaydar'? Doe deze Gaydar FunTest en je komt er snel achter!

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven