Britse homo's bang voor Brexit

06-10-2018 | Uit grootschalig onderzoek van een Brits onderzoeksbureau blijkt dat maar liefst 70 procent van de LHBT-gemeenschap in Groot-Brittannië binnen de Europese Unie wil blijven. Onder de heteroseksuele bevolking ligt dit percentage op 52 procent. Deze onderzoeksresultaten die afgelopen week werden gepubliceerd wijken af van de uitslag van het Brexit-referendum dat in juni 2016 werd gehouden. Toen was 40 procent van de LHBT's nog voor de Brexit en bij de heterobevolking lag dat percentage op ruim 52 procent.

Volgens het onderzoek zijn LHBT's bang dat als de EU wordt verlaten de rechten van seksuele minderheden zullen afnemen. Lidstaten van de EU zijn gehouden aan Het Handvest en diverse verdragen die de rechten en plichten van de EU-burgers omschrijven en beschermen. Homoactivisten in Groot-Brittannië vrezen dat als de Brexit een feit is opnieuw gestreden moet worden voor de rechten van seksuele minderheden. Maar liefst 77 procent van de ondervraagden zegt bang te zijn dat het uittreden van Groot-Brittannië negatieve gevolgen zal hebben voor de LHBT-gemeenschap.

Enkele homo-organisaties en bekende homoactivisten hebben naar aanleiding van het onderzoek nogmaals gepleit om af te zien van de Brexit. Op 20 oktober staat in Londen een grote demonstratie gepland van tegenstanders van de uitreding. De LHBT-gemeenschap is opgeroepen massaal deel te nemen aan die demonstratie. Niet alleen onder de gehele bevolking van Groot-Brittannië wordt de roep steeds luider om op 29 maart 2019 de EU niet te verlaten, maar zeker ook onder LHBT's wordt steeds vaker gepleit om lid te blijven van de Europese Unie.

Deel dit artikel:  

Reacties:

WillenJ | 06-10-2018

De Brexit is er op een democratisch gekozen via referendum gekomen en men was dus voor de Brexit en die gaat ook door, dit heet dus democratie, maar meestal willen de verliezers nooit hun verlies toegeven.
Onze rechten zullen ook in Nederland in de toekomst in gevaar komen door de nieuwe emigranten die homo's liever dood dan leven zien, en met hun 5 kinderen welke geĆÆndoctrineerd worden met homo haat zal het hier dus net zo gevaarlijk worden. Want die 1 miljoen met 5 kinderen kunnen ook wel eens tegen stemmen.


Bron | 06-10-2018

Het bange leven van de Roemeense homo

Zondag mogen de Roemenen zich uitspreken over een voorstel dat de deur naar het homohuwelijk met een klap dichtsmijt. En het leven is nu al zo lastig, voor mannen als Paul en Cristian.
Jenne Jan Holtland 5 oktober 2018, 21:20


Nico | 06-10-2018

Ik denk dat de Europese LHBT-rechten harder achteruit zullen hollen dan de Britse, met Nederland aan kop. Partijen als "denk" en "nida" zullen hier maar al te graag aan meewerken. Lang leve de islam.


Joop | 06-10-2018

@WillenJ... ook Hitler werd democratisch gekozen...geweldig toch die democratie...Vlak de islamisering van Engeland niet uit, dat land heeft al officeel shariarechtbanken. Hopelijk houdt Nederland dit tegen...


WillemJ | 06-10-2018

Je wilt nu toch niet Hitler gaan vergelijk met een democratische referendum , meeste Engelsen zijn zijn conservatief en willen hun land niet graag verder de afgrond ingaat.
Wekelijk kun je in de Engelse kranten lezen hoe vaak er Islam idiote met zwaarden mensen aanvallen.
Mijn partner is Engels en kom er vaak en mijn schoonfamilie houd ons goed op de hoogte, ze gaan in ieder geval de grenzen sluiten, goed begin .

Zie ik hier nog niet gebeuren. Trouwens dat de islam al zo ver is in Engeland is juist de reden dat ze de boel gaan afsluiten, rechts komt daar goed voor de dag.


Joop | 06-10-2018

Dat maakt in een democratie toch niet uit waar het om gaat. 50+ 1, dat is toch democratie....Of het nu om een brexit gaat of hitler werd gekozen, het is beide democratisch gebeurd. Daarom ben ik ook niet zo voor democratie. Hele bevolkingen zweren bij democratie, want immers de meerderheid vindt ergens wat van en wat de meesten willen moet dan gebeuren. Met discriminatie tot gevolg. Kijk maar naar Roemenie, waar het volk even mag beslissen of homo's wel of niet mogen trouwen. 50+ 1. Een volk verdient geen democratie, maar sterk leidersschap die oog heeft voor iedereen, de meerderheid en minderheid. Dat is in Nederland al jaren een bekeken zaak. Want Rutte een leider? Het is een lachende lollie die alles weg wuift. En wat betreft Engeland, ik wens ze veel sterkte, zullen ze nodig hebben met hun democratisch besluit in dat land.


WillemJ | 06-10-2018

Lachende lollie die houden we er in, wat een leuke opmerking maar je hebt wel gelijk, en ja met Roemeniƫ heb je ook gelijk vreselijk wanneer je de mensen op straat commentaar ziet geven over homo rechten.
Ze weten niet eens het verschil tussen Pedo of Homo en noemen ons in Ć©Ć©n woord gelijk als zijnde dat we pedo's zijn en een gevaar voor uw kinderen.

Zalig dat woord, lachende lollie !!! (vertaling grote lul)


LHBT | 07-10-2018

In de Europese Unie hebben homo's op papier alle vrijheid zichzelf te zijn, maar niet op straat. Kijk naar Brussel, de hoofdstad van de EU, waar grote delen onleefbaar zijn en levensgevaarlijk voor openlijk homoseksuelen.


Makamba adoei | 07-10-2018

CuraƧaose ontwikkelingen dus ons eigen land.Homofobe pastor doet bizarre uitspraken

Opmerkelijk03 okt.

Radiomaker Joris Reer interviewt voor het het CuraƧaose radiostation Dolfijn FM pastor SaĆÆd R. Flores. De pastor gaat helemaal los op homoā€™s en maakt zelfs een vergelijking met incest en pedofilie. Beluister hier het hele gesprek.


Joop | 07-10-2018

@makamba, dat is geen curaƧaose ontwikkeling hoor. Slechts een debiele gast. En dat op een eiland waar de mannen alles neuken wat ze tegen komen, bij minstens 5 verschillende vrouwen koters hebben lopen, de drugshandel welig tiert en schietpartijen vrij normaal zijn. Arme pastor.


Makamba Adoei | 08-10-2018

Wet ik Joop , heb er met mijn ouders 5 jaar gewoond, maar ze zijn er wel degelijk zeer homofobe en anti wit/blank, die paar Antillianen die pro gays zijn weegt niet op tegen de negatieve anti gays.


Joost | 08-10-2018

Ik dacht dat dit artikel over Britse homoā€™s ging!?


@Joost | 08-10-2018

Ach die stomme Britse nichten stemden allemaal labour, dus nu mogen ze op de blaren zitten en weer in de kast verdwijnen, 2 derde is al in handen van de Sharia rechtbanken en de gay's zullen binnenkort aan de beurt zijn .
Daarom stemden de meest Engelse inwoners voor de Brexit om de grenzen te sluiten voor het islam tuig die de boel wil overnemen en de homo's van de flats willen gooien.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de serie Pose; homo-zijn in New York in de jaren 80 van de vorige eeuw. | klik hier

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

16:50 | Neighbours

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:05 | Bones

20:10 | Thuis

20:30 | Grey's Anatomy

20:30 | Eastenders

21:00 | Holby City

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven