55 jaar LHBT-organisatie De Kringen

06-10-2018 | LHBT-organisatie De Kringen bestaat dit jaar 55 jaar en dit wordt onder meer gevierd met twee spetterende feesten. De Kringen is een landelijk samenwerkingsverband van groepen LHBT's die eenmaal per maand, vaak bij elkaar thuis, bijeenkomen voor een goed gesprek of een sociale activiteit. Aan de hand van thema's wordt in De Kringen over van alles gepraat, maar vooral over onderwerpen die direct of indirect met homo- of biseksualiteit te maken hebben.

In 1963 werden de eerste kringen opgericht onder de naam 'Contactgroepen voor homofielen'. Deze eerste kringen kwamen samen in een sfeer van verborgenheid omdat er 55 jaar geleden nog een groot taboe bestond rond homoseksualiteit. Kringleden kwamen dan ook niet zelden bij elkaar buiten de eigen woonplaats om zo geen bekenden tegen te komen. De Kringen zijn opgericht om op een laagdrempelige en ongedwongen manier andere gelijkgestemden te ontmoeten. Op dit moment zijn nog enkele tientallen kringen actief verspreid over heel Nederland.  
 
Het jubileum wordt opgeluisterd met twee grote feesten, beide in Utrecht. Op zaterdag 27 oktober vindt de 'Let’s Groove Tonight!' danceparty plaats in CitySense in het hart van Utrecht. Twee weken later wordt het 'De Kringen Lustrum Festival' georganiseerd. Meer informatie over De Kringen en de twee feesten vind je hier.

Deel dit artikel:  

Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de serie Pose; homo-zijn in New York in de jaren 80 van de vorige eeuw. | klik hier

Gay op TV

21:00 | Eastenders

00:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven