55 jaar LHBT-organisatie De Kringen

06-10-2018 | LHBT-organisatie De Kringen bestaat dit jaar 55 jaar en dit wordt onder meer gevierd met twee spetterende feesten. De Kringen is een landelijk samenwerkingsverband van groepen LHBT's die eenmaal per maand, vaak bij elkaar thuis, bijeenkomen voor een goed gesprek of een sociale activiteit. Aan de hand van thema's wordt in De Kringen over van alles gepraat, maar vooral over onderwerpen die direct of indirect met homo- of biseksualiteit te maken hebben.

In 1963 werden de eerste kringen opgericht onder de naam 'Contactgroepen voor homofielen'. Deze eerste kringen kwamen samen in een sfeer van verborgenheid omdat er 55 jaar geleden nog een groot taboe bestond rond homoseksualiteit. Kringleden kwamen dan ook niet zelden bij elkaar buiten de eigen woonplaats om zo geen bekenden tegen te komen. De Kringen zijn opgericht om op een laagdrempelige en ongedwongen manier andere gelijkgestemden te ontmoeten. Op dit moment zijn nog enkele tientallen kringen actief verspreid over heel Nederland.  
 
Het jubileum wordt opgeluisterd met twee grote feesten, beide in Utrecht. Op zaterdag 27 oktober vindt de 'Let’s Groove Tonight!' danceparty plaats in CitySense in het hart van Utrecht. Twee weken later wordt het 'De Kringen Lustrum Festival' georganiseerd. Meer informatie over De Kringen en de twee feesten vind je hier.

Deel dit artikel:  

Reageer

Naam:
Reactie:

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Matthew Shepard, de jonge Amerikaan die door een hate crime om het leven kwam. | klik hier

Gay op TV

17:35 | Neighbours

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Eastenders

20:30 | House Rules

21:00 | Holby City

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

| Max Bemis (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

De GaydarTest

Beschik jij over een zogenaamde 'gaydar'? Doe deze Gaydar FunTest en je komt er snel achter!

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven