Privégegevens Grindr op straat

18-09-2018 | Veel privégegevens van profielhouders op datingapp Grindr zijn nog altijd voor iedereen zichtbaar. Dat stelt Queer Europe dat de afgelopen weken samen met een derde partij onderzoek deed naar de veiligheid van de datingapp voor homoseksuelen. Volgens het onderzoek zijn de berichten, e-mailadressen, foto's en de exacte locatiegegevens van gebruikers eenvoudig op te sporen. Zelfs degenen die ervoor hebben gekozen hun locatie niet publiekelijk te delen, zijn simpel te achterhalen.

In een video van Queer Europe (onder dit artikel) is te zien hoe een gebruiker in de Egelantiersstraat in Amsterdam tot op een meter nauwkeurig is te lokaliseren. Ook is te zien dat binnen enkele minuten meer dan zeshonderd gebruikers zijn te achterhalen. Alle gegevens zijn direct zichtbaar, waaronder foto's, overige profielgegevens en dus ook de exacte locatie. Al in 2014 waren er signalen dat de privégegevens van Grindr-gebruikers makkelijk te achterhalen zijn. In 2016 bleek dat homoactivisten in onder meer Egypte zijn opgepakt nadat lokale autoriteiten hen konden opsporen via Grindr. Naar schatting zijn in de zomer van dat jaar enkele tientallen homo's gelokaliseerd via Grindr en door de politie opgepakt. Grindr beloofde direct beterschap en besloot de locatiegegevens van gebruikers in Egypte en enkele andere homofobe landen uit te schakelen. Maar naar nu blijkt is het nog altijd niet moeilijk voor autoriteiten om homoseksuelen op te sporen, mede omdat de locatiegegevens van gebruikers in veel andere homofobe landen (Algerije, Turkije, Wit-Rusland, Ethiopië, Qatar, Abu Dhabi, Oman, Azerbeidzjan, China, Maleisië en Indonesië) nog altijd zichtbaar zijn, en door de onvolkomenheid in de software simpel opvraagbaar. Volgens Queer Europe heeft Grindr CEO Scott Chen wederom beloofd dat er aan de veiligheid van de app wordt gewerkt.   

Grindr werd in 2009 ontwikkeld door Joel Simkhai met een budget van slechts vijfduizend dollar maar kwam enige tijd geleden geheel in handen van Beijing Kunlun Tech, een Chinees bedrijf dat vooral computergames ontwikkelt. Dit bedrijf kondigde vorige maand aan dat Grindr naar de beurs gaat om zo verder en sneller te kunnen doorgroeien. Grindr is de meest populaire en, naar eigen zeggen, grootste datingapp voor homoseksuelen in de wereld met meer dan 3 miljoen dagelijkse actieve gebruikers. De app is in bijna elk land van de wereld actief.

GaySite.nl berichtte ook:
20-09-2018 | Grindr start antidiscriminatiecampagne

Deel dit artikel:  

Reacties:

Jaja | 18-09-2018

Wat je ziet is de actuele situatie (al griezelig genoeg...). Wat je dan even vergeet is de historie in de veel grotere database. Waar ook iedereen die die app ooit eens heeft geprobeerd, met genoeg privegegevens om dat met gemak aan alle andere grote databases te koppelen. Dus zelfs als je Grindr al jaren niet meer gebruikt, dan is met andere apps die nog steeds permanent je locatie doorgeven (ik noem maar Google Maps of zo), perfect te zien waar ook al die andere homo's nu zitten die niet gelijk op de kaart van de actuele gebruikers verschijnen.

En dan wordt het wel een beetje tè eng. Maar het kan gewoon, het gebeurt massaal (daarom wil die Chinese eigenaar er ook mee naar de beurs en is het zo enorm veel geld waard! Er zit nog veel meer "gouden privedata" in de historie!)

De nieuwe Europese privacy wet helpt je ook niet. Want die telt pas vanaf de dag dat de wet is ingegaan. Dat uurtje of weekje Grindr proberen, een paar jaar geleden, dat staat er buiten. En dat is informatie die op de beurs rustig een paar duizend Euro per individu waard is. Homo zijn, of HIV hebben verandert nu eenmaal niet snel. En zulke informatie mag gewoon verkocht worden, ook op die keurige aandelenbeurs.


Simon | 19-09-2018

Snap sowieso niet waarom homo's deze superslecht werkende privacy schendende app nog willen gebruiken!
Er zijn betere alternatieven op de markt. Kwestie van even zoeken!

De app, is niet voor niets overgenomen door een Chinees bedrijf. Net zoals de overheid, kunnen ze je dan waar je je ook bevindt, volgen en analyseren. Big Brother, maar dan in het kwadraat. Een totalitair systeem, waar je als burger geen enkele vrijheid meer hebt, en slaaf bent van het systeem. Een remake van Georges Orwell's 1984. Willen we dat??? Dacht het niet.


Ruud@Simon | 19-09-2018

Meeste gays site waarop je inlogt of reageert kunnen ze aan je IP nummer zien waar je woont, probeer maar eens dan zul je versteld staan hoe makkelijk je adres te vinden is. Via je mobiel ben je van minuut tot minuut op te sporen, was allang bekend.
Wanneer je op internet bezig bent, dan ben je gewoon vogelvrij voor alle instanties die daar baad bij hebben, maar voor homo's een extra gevaar wanneer ze inloggen b.v op GayRoyal dan kun je zo zien dat ze weten waarvan locatie jij bezig bent contact te leggen. Dus zeer eng allemaal.


SOS | 19-09-2018

Trouwens welk volkje zit hier in hoofdzaak achter die alle gegevens en al het geld van ons wil hebben, dan is een bekend soort, en beslist niet die chinezen, maar lange neuzen die alles willen weten om nog rijker te worden.

Even nadenken !!!


ChrietTitulaer | 19-09-2018

Even wat handige weetjes uit het nieuws van de laatste weken:
A. Een handgranaat kost 5 euro en is dodelijk tot op 50 meter.
B. Grindr geeft tot op een meter nauwkeurig waar je staat op straat.
C. Een drone werkt met dezelfde GPS coordinaten.

Knoop A, B en C aan elkaar met een elastiekje. Altijd prijs en je was er zelf niet bij.

De vraag is of je wilt wachten op de eerste goochem die dat echt probeert!


qw | 19-09-2018

Dat alles terwijl China een oorlogsroute recht in het hart van Europa aanlegt (tot in het Duitse Duisburg!!!!!!!!!!!!!!!!!), waarvoor het schaamlapje "zijderoute" wordt gebruikt. De hele zaak wemelt van de schaamlapjes (gateway, toegangspoort, 'East meets West', terminal - inderdaad totaal terminaal -, impuls, handelsproject - lees oorlogsproject -, 'één gordel, één weg' - lees een verstikkingsgordel, een oorlogsweg -. enz………... Ik weet dat het alledaagse chinees bulkt van de schaamlapjes, maar hier loopt de emmer totaal over.


Brrrrr | 19-09-2018

Grindr werkt aan zijn imago en gaat op de feesboektoer: ze gaan discriminatie en racisme tegen gaan. Als je schrijft "geen dikzakken, of geen kleurlingen of geen ouwe lullen" dan gaan ze daar wat tegen doen. Ofwel je bent daar dus voortaan verplicht om op alles te vallen. En om er mee te neuken ook, want anders is dat discriminatie en racisme. Je bent als gebruiker dus nu helemaal de hoer die voor Grindr werkt en hebt alle klanten maar te accepteren. Haha!!!!!

Een grote hoerentroep die app. En nul resoect voor gebruikers. Want nou ben ik bijna 60. Maar kan nog altijd dat ik niet op ouder val. Toch? Dat ik ook nog schrijf ouwe(re) lullen oprotten? Mag niet meer. Dat is discriminatie en racisme. LOL LOL LOL

De jeugd is er mooi klaar mee! Die zijn straks verplicht mijn gezeik van een ouwe zak van bijna 60 aan te horen en netjes te antwoorden want anders worden ze eraf getrapt!!!


Straks | 19-09-2018

Gaat Grindr ook nog verbieden dat je niet op vrouwen valt. Discriminatie!


Overigens | 21-09-2018

Is dit persbericht niet bedoeld voor homo's. Ze schilderen zich ook tamelijk denigrerend af als "beschermers van sexuele kneuzen". Ze zijn "een digitale vluchtplaats voor vervolgden". Bijna racistisch. Maar dat lees ik toch echt tussen de regels van hun persberichten.

Het gaat ook niet om ons. Het gaat om investeerders om die aandelen te gaan kopen. Die denken, oei goed, anti-discriminatie, dat zullen de homootjes wel leuk vinden. En ondertussen maken wij winst op ons aandeel met al die privegegevens. Want dat snappen die nichten toch niet.

Het is een persbericht voor beleggers, niet voor ons!

We zullen met die beursgang wel zien, hoe dom we gevonden worden in de wereld van beleggers. Of hoeveel we als suffe homo consumenten aan omzet gaan genereren om ons geweldige acceptatie af te kopen. Dat gaat me meer zeggen dan statistiekjes van Amerikaanse onderzoekers.

Acceptatie, me kont. Maar wel boeiend hoe de grote boze macht- en beleggingswereld ons in knaken gaat waarderen. En daarna natuurlijk of wij daar dan massaal in gaan stinken en die dure aandelen in klinkende omzetten en rendementen voor beleggers gaan teruggeven. Als Grindr naar de beurs gaat kun je zien hoe dom we gevonden worden. Als de koers daarna stijgt kun je ook nog zien of dat klopt.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Gay Woordenboek Quiz

Taal is een wonderlijk ding. En zeker 'onze eigen homotaal' kent een aantal vreemde woorden en begrippen. Doe nu de Gay Woordenboek Quiz en test je 'homowoordenschat'!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homoseksualiteit in Azië. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Nashville-verklaring en de extremisten die hem ondertekenden. | klik hier

Gay op TV

17:35 | Neighbours

18:10 | The Real O'Neals

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Grey's Anatomy

20:30 | Eastenders

21:00 | Holby City

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

| Matt Pacifici (ex-voetballer)

| Anthony Bowens (worstelaar)

| Jake Borelli (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

GaySite.nl Onderzoek

Slik jij PrEP?

Nee

Wat is dat?

Ja

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven