Homostel krijgt eindelijk asiel

05-09-2018 | Een homostel dat jaren als vluchteling in Turkije heeft verbleven is deze week naar Canada gevlogen. Dankzij de inspanningen van homo-organisatie 'Vancouver Rainbow Refugee', enkele sponsoren en de politiek hebben de mannen die van origine uit Iran en India komen na een lange lijdensweg officieel asiel gekregen in Canada.

Alireza ontvluchte jaren geleden Iran omdat daar de doodstraf staat op homoseksualiteit. Via een zeer gevaarlijke route kwam hij aan bij zijn geliefde in India maar ook daar zijn homoseksuelen hun leven niet zeker. Ze besloten via Turkije naar een westers land te vluchten om daar asiel aan te vragen, maar eenmaal in Turkije aangekomen mochten ze niet doorreizen. Na jaren van onzekerheid werd het stel begin juni gescheiden. Alireza moest zich in een andere stad laten behandelen voor zijn angsten die hij sinds zijn vlucht heeft. Omdat zijn vriend Kiran niet kon aantonen dat hij familie is, het stel is immers niet getrouwd, moesten ze weer gescheiden leven. Toen vrijwilligers van Vancouver Rainbow Refugee van het indrukwekkende levensverhaal van de twee hoorden werd actie ondernomen wat binnen enkele weken resulteerde in een uitnodiging om naar Canada te komen om er een nieuw leven op te bouwen.

"Dit is de mooiste dag van mijn leven," aldus Alireza toen hij afgelopen weekend met het vliegtuig in Vancouver landde. "Wij gaan eerst herstellen en van onze vrijheid genieten. Daarna gaan we hopelijk trouwen en in Canada een gelukkig leven opbouwen. Wij zijn iedereen hier zeer dankbaar," aldus het geëmotioneerde stel tegen medewerkers van Vancouver Rainbow Refugee.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Joop | 05-09-2018

Het is natuurlijk geweldig dat deze mensen eindelijk rust vinden en geholpen zijn. Nederland stuurt ze soms gewoon terug omdat ze niet homo genoeg zijn. Of laten ze tussen radicalen in opvangcentra leven.


Pluim | 06-09-2018

Canada geeft mensen letterlijk en figuurlijk de ruimte.Vancouver is ‘n aangename woonstad. Qua mensenrechten scoort ‘t stukken beter dan de Zuiderbuur.Ook taalkwesties (E/F) hebben ze beter aangepakt dan Belgie (NL/F).


Wim@Joop | 06-09-2018

Ze laten ons toch als Nederlanders ook tussen tienduizenden radicalen leven, nog erger ze halen ze gewoon binnen en krijgen een huis inkomen en paspoort als dank, voor hun geloofs waanzin en intolerantie.
De Nedrelandse regering kan wel twee kinderen weg sturen, maar die 231 IS aanhangers wonen hier nog steeds tussen ons en meer dan een half miljoen Erdogan aanhangers. Let daar maar een op , niet alleen Putin aanvallen maar ook in je eigen smerige straatje kijken.


Pride@Wim | 06-09-2018

Klopt. Komt allemaal omdat de politieke discussie erover altijd meteen verzandt in ouderwets elkaar voor fascist, rascist etc. uitmaken. “Iedereen is welkom!” roepen en dan weglopen. Deze twee dankbare mensen die zoveel ellende hebben doorstaan kunnen daardoor niet meer in ons land worden opgenomen. Alleen voor politiek gewin, zieltjes winnen door de verantwoordelijken voor van alles en nog wat uit te maken.


Tjah | 07-09-2018

Wordt het niet eens tijd om zaken als "westerse waarden" of definities van "het westen" te herzien? Vooral met die Trump? Die enkel voor zijn boeren gaat, terwijl zijn ambassadeur wel gelijkt zeikt dat met binnen 9 seconden schieten, er toch nog niet genoeg is meegewerkt met de dictatoriale-trekjes-man die hij vertegenwoordigt?


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

19:00 | Anger Management

20:10 | Thuis

20:30 | Are You The One

21:00 | Empire

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

| Willow Smith (dochter van)

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven