"Homofobie leidde tot doodstraf"

10-09-2018 | Het Hof van Beroep in de Amerikaanse staat South Dakota heeft een aanvraag tot beroep afgewezen. Charles Rhines, een homoseksuele man die veroordeeld is tot de doodstraf voor moord, mag van het Hof niet aantonen dat de juryleden die hem ter dood veroordeelden homofoob waren en dat die homofobie mede tot de doodstraf heeft geleid.

Meerdere juryleden hebben verklaard dat mede-juryleden regelmatig opmerkingen maakten over Rhines' seksuele geaardheid. Eén jurylid zegt dat er met walging over zijn geaardheid gesproken door sommige juryleden, terwijl de zaak van Rhines werd besproken en beoordeeld. Sommige juryleden vonden een levenslange gevangenisstraf voor Rhines geen straf omdat "we hem zouden sturen daar waar hij graag naar toe zou willen", verwijzend naar het leven in een mannengevangenis.

Zes mensenrechtenorganisaties wilden beroep aantekenen tegen de opgelegde doodstraf omdat volgens hen homofobe vooroordelen hebben meegespeeld bij het bepalen van de strafmaat. "Er is genoeg bewijs boven tafel gekomen om aan te tonen dat de juryleden die Rhines tot de dood hebben veroordeeld er homofobe ideeën op na houden," aldus Shawn Nolan, de advocaat van Rhines. Het Hof van Beroep heeft laten weten daar anders over te denken en heeft het verzoek afgewezen. Wanneer de straf zal worden uitgevoerd is onbekend.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Tja | 10-09-2018

Had ie maar niet in Amerika moeten wonen. Dat land bedreigt inmiddels rechters van het Internationaal Strafhof in Den Haag persoonlijk. Dat doet daar niet zomaar iemand, maar John Bolton, de "National Security Advisor" van niemand minder dan de president, Trump. Hij dreigt ook met bloed en dood en zo.

Dus ik heb voorlopig niet meer zo een band met dat land. In Syrië worden nog elke dag moordenaars opgehangen of afgeknald die niet in de pers komen. Ook lullig.


Kromspraak | 11-09-2018

Haddden ze hem toch in n vrouwengevangenis kunnen plaatsen! Strafvermindering dan omdat dat voor hem n gruwel zou zijn indien juryleden zeggen dat n mannengevangenis n Mekka voor hem zou zijn. Hoe gevaarlijk is t wanneer mensen over anderen oordelen.Het vermogen om te oordelen zit boordevol foutieve aannames.


Wim@Tja | 11-09-2018

In Syria en Irak en Iran worden iedere dag homo's aan de lopende band van hoge flats gegooid, door doodseskaders afgeschoten of aan hoge kranen opgehangen Iran, vervelend om dan zo in de pers te komen.

In 2023 komen vele Syrië Is aanhangers/terroristen vrij uit de de gevangenis in
Nederland, misschien lul je dan iets anders.


qw | 11-09-2018

South Dakota ligt midden in de Bible Belt. De afwijzing in beroep is wraakroepend. Bij het minste geringste dat op vooringenomenheid kan wijzen, moet een terdoodveroordeling voor herziening vatbaar worden verklaard.


Tja@Wim | 11-09-2018

Als ik me goed herinner dan betrof het eerste gore filmpje van de IS een Amerikaanse journalist. Voor zover ik weet, want dat is materiaal dat ik tot op heden gewoon niet kan bekijken. Ik snap het wel maar kan er niet naar kijken.

Zowel qua terroristische incidenten, als instroom van vluchtelingen heeft Europa wel de hoofdprijs inmiddels. En in Amerika zotten gekken dan net te doen alsof het bij hun thuis gebeurt. Om daar dan president mee te worden en helemaal ruzie met iedereen te zoeken.

Dat vrijlaten waar jij bang voor bent (ik ook hoor), is niet relevant. Het is koren op de molen van debiele Amerikanen die geen ene halve ruk om ons lot geven. Wat dan blijkt omdat we hun kutautos niet willen kopen.

Dat is gevaarlijker dan een loslopende gek, hier en daar. Met een antiek geloof of iets dergelijks.

De kernwaarden van de USA zijn failliet. En dat blijven ze ook. De Drie Musketiers zijn dood. Eén voor allen, allen voor één. Het is een ego-staat geworden.


Joop | 11-09-2018

Bewijst maar weer eens dat de USA hard achteruit gaat. Trump zijn invloed is groot, homofobie is gelegaliseerd. In Nederland trouwens ook, waar de PVV zich laat leiden door beleidsmedewerker Paul Belien, conservatief en homofoob, former kamerlid van het racistische Vlaams Belang. Niet voor niets heeft Wilders een grote band met de USA.


@Joop | 11-09-2018

Toen velen uit Europa vertrokken om zich in de USA te vestigen, toen is er daar wel wat gebeurd ja. Een wereldmacht geworden. Heel veel vliegdekschepen en zo.

En toen wisten ze niet meer wie ze waren. Net als Elon Musk helemaal van het pad af is. Of bleke smoeltjes als het over beinvloeden van hele verkiezingen gaat.

Je kunt niet bevrijden en bezetten tegelijk. We zijn op onszelf aangewezen. Met heel wat moslims in de straat, ook allemaal om Amerika gek te maken. Want Amerika geeft echt geen halve vagina om ons. Het is drie smaken hamburgers en dat is het. En als je dat niet vreet, handelsoorlogen, en een jostiband sturen. Als ambassadeur.

Het wordt tijd dat we onder ons weer een beetje leren lachen. Onze humor is veel ouder, weet je?


MarcB | 11-09-2018

Weet je wat ik pas krankzinnig vind, dat onze oud koningin Juliana zei dat de Nederlanders maar over de grens moesten gaan kijken want Nederland met 8 miljoen inwoners werd te vol. Deze zin heeft ze keer na keer herhaald, dus de echte Nederlanders mochten oprotten van haar, en nu twee generaties Oranje verder zitten we met 18 miljoen. Dus echte Nederlanders welke zelfs gevochten hadden voor onze vrijheid en Nederland weer hadden opgebouwd mochten oprotten om er dus vreemden voor binnen te halen. Dus ook IS terroristen hebben ze liever dan de geboren Nederlanders van vele generaties van net en voor de oorlog, je moet maar lef hebben.

Zum Kotzen !
In De Elsevier las ik net als het zo door gaat word dat 24 miljoen de helft is dan van allochtone afkomst , en dan durf ik niet eens te denken aan een eventuele burger oorlog waar iedereen reeds aan denkt.
De Elsevier ( De saamhorigheid staat op spel, en lees ook de reacties)


Voorbeeld | 12-09-2018

Wat mij tegen de borst stuit,is dat Christenen zelf ooit in t Romeinse Rijk n minderheid waren,maar anno 2018 homo’s als minderheid n plaats weigeren te geven.Christenen groeiden tegen de verdrukking en t voor de leeuwen gegooid worden in. Zo bezien wacht homo’s n mooie toekomst.Kwestie van tijd.


qw | 12-09-2018

MarcB,
Dat heet "Le grand remplacement" in het Frans en "Der große Austausch" in het Duits.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

19:00 | Anger Management

20:05 | Bones

20:10 | Thuis

20:30 | Grey's Anatomy

20:30 | Eastenders

21:00 | Holby City

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

| Willow Smith (dochter van)

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven