Aanslag op homohoreca verijdeld

14-09-2018 | Het Duitse Openbaar Ministerie heeft donderdag bekend gemaakt dat het onlangs een 17-jarige jongen heeft aangehouden die van plan was een aanslag te plegen op een gaycafé in Frankfurt. De jongen heeft zowel de Duitse als de Turkse nationaliteit en is al op 1 september in een dorpje in de buurt van Frankfurt opgepakt. De Duitse autoriteiten hebben de aanhouding nu pas naar buiten gebracht, volgens eigen zeggen in belang van het onderzoek.

De jongen zou inmiddels bekend hebben dat hij aan aanslag in voorbereiding had op de homohoreca in Frankfurt. Hij had op internet gezocht naar chemicaliën om een bom te maken en bij zijn aanhouding werden kleine hoeveelheden explosieven in zijn woonhuis aangetroffen. Een woordvoerder van het onderzoek wil verder nog niets kwijt over de plannen van de arrestant anders dat ook een kerk doelwit zou zijn geweest van de jongen.

In de Duitse media wordt geschreven dat het gaat om een geradicaliseerde moslim die wraak wilde nemen voor wat hem enige tijd geleden is overkomen. Hij zou door enkele mannen aangerand zijn en de aanslag moest een vergelding zijn op de homogemeenschap van Duitsland.

De Duitse autoriteiten spreken van een mentaal instabiele jongen die als staatsgevaarlijk wordt aangemerkt. Het Duitse Openbaar Ministerie denkt met de arrestatie een aanslag te hebben voorkomen.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Rache | 14-09-2018

Kan met Merkel op de foto. De oog om oog, tand om tand cultuur is anno 2018 deel v/h Westerse erfgoed. Gaat goed in ‘t Avondland.


Joop | 14-09-2018

Instabiliteit, nutteloos, niks kunnen, gaat vaak op voor geradicaliseerde sukkels. Hoezee voor de politie, het is natuurlijk wachten tot het iemand wel een keer lukt.


WTF | 14-09-2018

Je kan daar rustig op wachten Joop. Is eerder gebeurd, in Orlando, en wat langer geleden, in Londen (Admiral Duncan). Blijf maar veilig in je achtertuintje op het platteland Joop.


Bron-46 min. | 14-09-2018

Drie jaar lang ging socioloog Mohammad Soroush undercover bij salafisten in Nederland. Hij waarschuwt: als het erop aankomt, is er van loyaliteit voor de Nederlandse democratie en haar wetten geen sprake. Het zet eerder onderzoek op z’n kop. Maar er klinkt ook kritiek.
Hassan Bahara 13 september 2018, 19:36


Bettie | 14-09-2018

Ik had meer moed en assertiviteit verwacht van de homogemeenschap. Helaas zijn we allemaal laffe mietjes die ons laten wegjagen door geïmporteerde achterlijke islamieten.


Joop | 14-09-2018

@WTF.... ach in een achtertuin op het platteland kun je wel leuke feestjes geven. Zonder inmenging van geradicaliseerde randstadtertjes. Ook wel wat waard. Waarom dat tuig opzoeken en er naast willen wonen. Mij niet gezien.


Jan2 | 15-09-2018

En? Hoeveel poen heb je gehad voor die vermeende aanranding, Turkje?


Jan2 | 15-09-2018

Ik laat me ook niet wegjagen door islamitisch tuig.


@Jan2 | 15-09-2018

Het valt wel mee. Ik ken nog niet één moslim die aparte WC's heeft geeist. Dus er zit ook best wat solidairs in die stroming.


Koos | 16-09-2018

Beste 18.34.

Annoniem en zo'n opmerking maken slaat nergens op, grootste gedeelte van de gays vooral in Amsterdam doet niet maar dan ook niet alleen gillen en dellen op de grachten gay pride, maar nee verder doen ze niets.
Toen er in Orlando 50 gays waren afgeknald door een moslim stonden Wij met Vrienden 206 totaal op de Dam ze te herdenken, waar waaren die duizenden die anders wel op de grachten kunnen gillen en dellen.
Daarom Slappe hap, die gays komen dus niet, die wachten tot ze worden afgeslacht, wanneer dat soort de boel overneemt, dankzij de medewerking van onze eigen soortgenoten. één ding is wel grappig, ze gaan er zelf ook aan !


Koos-correctie | 16-09-2018

Niets maar ook niets


Ruud | 16-09-2018

ik schrok ervan dat Anneke Grönloh is overleden, ze zag er nog fantastisch uit.
En inderdaad ze heeft veel voor de homo's gedaan en betekend.
Nee 76 is niet oud te noemen, jammer hoor en de grootste etters worden stok oud.


@Ruud | 16-09-2018

Ik ook. Ik ben eens bij een klein optredentje van haar geweest, bij het COc in Haarlem. (Ik geloof dat haar zoon familie van ons was...?) Klein, bescheiden, en haar man aan een tafeltje met een mengpaneel.
Als je dan nu leest, wat een knaller ze ooit internationaal heeft gemaakt. Ik moest een beetje denken aan Albert Mol, ook van die tijd. Die was ook internationaal al een groot danser. Maar in Nederland moest hij toch altijd maar de karikatuur van zichzelf blijven spelen om op TV te komen.
Anneke, een icoon van de keurigheid van de jaren 50. Maar dan ook gewoon Tina Turner doen, mét die benen ook!
Ze is later nog wel eens flink belachelijk gemaakt, ook door mensen uit de homowereld. Om zelf kijkcijfers te trekken.

Ik zag haar vandaag weer even staan, in het COC Haarlem. Wat bepaald geen wereldpodium was. En haar man achter het mengpaneel. Geen kapsones. Gewoon lief. Alleen de echte groten kunnen zichzelf zo probleemloos klein maken.


Joop | 16-09-2018

Koos | vandaag | 11:12
Heb je er weer 1 die zichzelf geweldig vond dat hij wel met 205 'vrienden?' een herdenking hielden voor Orlando. Wat daar gebeurd is is heel erg, en dat jij op deze manier Orlando wilde herdenken is natuurlijk prima. Maar ga niet lopen janken dat de rest niet bij stond op de Dam. Herdenken kan ook op een andere manier dan op de Dam aanwezig te zijn. Je laatste zin getuigt echter dat je het absoluut niet waard bent om bij zulke herdenkingen te zijn, om het maar grappig te vinden dat anderen er ook aan gaan? Schaam je diep man.


Wim | 16-09-2018

@Joop, nou helaas voor jou heeft Koos wel degelijk gelijk het is een slappe hap. Meeste nichten kan het niets schelen als en in een ander land homo's worden afgeslacht, totdat ze er zelf aan gaan dan word het heulie heulie .
En Joop jij met je eeuwig commentaar op iedereen hier bent gewoon een betweterige nicht , die waarschijnlijk in zijn achtertuin de weekend en privé zit te lezen .


Joop | 17-09-2018

Ach Wim, zal ik je gewoon gelijk geven? Je weet het toch zo goed? Was jij wel bij de herdenking? Heb je er überhaupt bij stil gestaan? Lekker generaliserend dat je benoemd dat het nichten? (hoezo nichten?) niks kan schelen dat er homo's worden afgeslacht in andere landen. Waar baseer je je op? Alleen op het feit dat de gayrpide meer mensen trekt dan een herdenking op de Dam? En over commentaar gesproken, wat doe je nu zelf eigenlijk? iets van balk uit eigen oog halen voordat je de splinter bij een ander er uit kan halen? Fijne dag verder Wim! Moet de privé nog even kopen, heb ik nog nooit gelezen maar als jij het aanraadt zal het toch wel een goed blad zijn nietwaar?


JAN | 17-09-2018

Wat een raar stel gays hier op de site, vallen elkaar aan de lopend band aan wegens juist de toenemende haat uit de moslim hoek, in plaats van elkaar de helpende niet discriminerende hand toe te reiken. Het is beslist waar dat het de gays totaal niet warm of koud laat dat er gays in Iran Irak en Syria worden afgeslacht/vermoord worden, alleen wat gezucht en gesteun toen de 50 werden afgeschoten in Orlando. Amerika is toch wel ver en het is geen Amsterdam en Londen is al weer vergeten.
Men maakt zich liever druk om het carnaval der zotheid en gratis sekspillen dan lieve jongens die worden afgeschoten, of van hoge flats worden gegooid, dus bovenstaande heren hebben wel gelijk .


@JAN | 17-09-2018

Ik snap wat je bedoelt over die flikkers onderling die mekaar afvallen. En toch is het een teken van hogere beschaving. Dat je tegen kritiek kan. Of gewoon dat je denkt, niet leuk of aardig, maar er zit misschien ook wel weer wat in.... Dat je niet gelijk iedereen wil wil uitroeien die niet in je straatje meelult. Of van de fiets trappen en liefst nog een paar bakstenen erop en een betonschaar in die valse grijns.

De homo is zeker niet de perfecte mens. Maar staat wel, maatschappelijk, toch een stukje hoger op de ladder. Daarom moeten ook alle geloven worden afgeschaft en alle uitkeringen. Want anders moeten de sufferds het binnenkort zonder homo's doen.

We zijn gewoon een superieur ras. Hoppa. En trek maar aan mijn vinger.


Pride | 18-09-2018

Deze jongen voldoet precies aan de cocktail voor radicalisering: sexueel vernederd, opgegroeid in een mannencultuur en leeft in uitzondering en armoede. De religie doet de rest (steekt de lont aan).
Willen we dit soort zaken voorkomen dan hoeven we eigelijk alleen maar “normaal” te doen. Daarmee bedoel ik “normaal” zoals de rest van de wereld leeft: bevolkingsgroepen mengen, ook mannen en vrouwen mengen. Maar het doodgeknuffel van nieuwkomers en het tolereren dat men geen gemengde huwelijken toestaat en het creeeren van enclaves heeft natuurlijk niet geholpen.


Joop | 19-09-2018

De Nederlandse overheid doet er zelf aan mee om dit soort tuig te stimuleren in hun gedrag. Als een Afghaan die een meisje verkracht door de rechter een milde straf krijgt zodat hij niet hoeft te worden uitgezet (want dat is de reden van de milde straf) dan is Nederland ook debet aan het gedrag van dit soort tuig. Ik hecht een hoop waarde aan de onafhankelijke rechtspraak in Nederland maar een uitspraak zoals deze kan ik niet verkroppen. Het meisje is voor haar leven getekend en de jongen huppelt na 2 jaar weer vrolijk rond en mag ook nog eens in Nederland blijven. Totaal van de pot gerukt. Nog een paar van dit soort gevalletjes en we krijgen vanzelf een Chemnitz in Nederland. Als het mijn kind zou zijn, zou ik deze jongen nog wel eens tegen het lijf lopen.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

19:00 | Anger Management

20:10 | Thuis

20:30 | Are You The One

21:00 | Empire

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

| Willow Smith (dochter van)

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven