Stokslagen voor lesbiennes

16-08-2018 | In Maleisië zijn twee vrouwen veroordeeld tot zes stokslagen en een boete van 710 euro omdat zij een relatie met elkaar hebben. Volgens Amnesty International neemt discriminatie van leden van de LHBTI-gemeenschap in Maleisië toe.

De twee vrouwen van 22 en 32 jaar oud werden in april door politieagenten gesnapt toen zij in een auto seks met elkaar hadden. Volgens de wetten van het islamitische land is dit verboden. Op seksuele handelingen tussen personen van het zelfde geslacht staat een maximale gevangenisstraf van twintig jaar, met of zonder stokslagen. Volgens de regering in Kuala Lumpur worden homoseksuelen zelden vervolgd maar Amnesty laat op haar website weten dat de LHBT-gemeenschap juist steeds vaker wordt geconfronteerd met discriminatie en vervolging.

Eerder deze maand werden in de provincie Penang de portretten van de prominente LHBTI-activisten Nisha Ayub en Pang Khee Teik van een evenement verwijderd. De minister van Religieuze Zaken Datuk Dr Mujahid Yusof Rawa zei hierover: "Ik werd geïnformeerd dat de portretten op de tentoonstelling hingen, samen met een regenboogvlag. Ik nam contact op met het provinciebestuur om dit te verifiëren. Ik heb in het parlement voortdurend gesteld dat we de LHBT-cultuur in Maleisië niet stimuleren."

Amnesty maakt zich grote zorgen over de rechten van LHBT's in Maleisië. "Het geven van stokslagen is een wrede, onmenselijke en vernederende straf die gelijkstaat aan marteling. Het is volgens internationaal recht verboden," zegt Gwen Lee op de website van de mensenrechtenorganisatie. "We roepen de Maleisische autoriteiten op de straf onmiddellijk in te trekken en wetten te herroepen die deze wrede straf toestaan. Ook roepen we de autoriteiten op om het VN-Verdrag tegen marteling te ratificeren."

Volgens plaatselijke media zullen de lesbiennes zondag 28 augustus hun lijfstaf ondergaan.

GaySite.nl berichtte ook:
03-09-2018 | Lesbiennes krijgen stokslagen

Deel dit artikel:  

Reacties:

Arbitrair | 16-08-2018

En ‘n volwassen man die huwde met ‘n kindbruidje wordt er aanbeden en bezit ‘n heilige status. Willekeur? Zeg je er wat van: blasfemie!


Humaan! | 16-08-2018

Bij ons in Nederland worden hopelijk ook snel stokslagen ingevoerd. Wat tot nu toe gebeurt het met bakstenen, betonscharen en metalen staven. Met een vergelijkbaar gedrag van de overheid.
Wat dat beteft is stokslagen veel beschaafder, want het is 1 beul die ze geeft, niet een hele groep. Er wordt niet op het gebit gemikt. En dat iemand nagetrapt wordt die al ligt, of nog met een aanloopje op de schedel wordt gesprongen, dat doen ze daar ook niet. Verder mag je daar voor je gestokslaagd wordt tenminste eerst rustig van je fiets stappen.


Nico | 16-08-2018

G E L O O F = H A A T


Joop | 16-08-2018

Een minister voor religieuze zaken, hoe bedenk je het.


@Joop | 16-08-2018

Een Nederlandse ambassade in het Vaticaan, hoe bedenk je het. En de ambassadeur nog een telg van Oranje ook. Hoe bedenk je het.


SideBar! | 16-08-2018

Mooi stukje uit Trouw hier op de site, rechts onder "wat je niet mag missen". Titel "Politie tegen homo: 'Waar is je letsel dan?'".
Strekking, homo krijgt klap in zijn smoel maar wordt door de zoveelste CAO-loonsverhoging-eiser het bos in gestuurd. Met de melding "Politie tegen homo: 'Waar is je letsel dan?'". (En rapporteert het niet eens waardoor voor de bek geslagene de volgende dag op het bureau nog eens voor lul staat.)

Zou dat ook andersom dus inmiddels kunnen? En plietsie een educatieve tik geven en daarna lachend zeggen: "'Waar is je letsel dan?'" Zouden ze je dan "nog wat kunnen maken?". Want er is dan echt geen bewijs van "politiefobie".


Heteropotten | 17-08-2018

Raar dat alle heteros neplesbiennes die het met elkaar doen in de pornos doen, goed vinden, maar twee échte lesbiennes zulke mensverachtende behandelingen krijgen.


Pieter | 17-08-2018

Hoop dat we een minister van Religieuze Zaken hier nooit krijgen! Evenals een minister Ter Bescherming Van Het Arische Ras, of een minister Minderheden Zuivering & Uitroeiing. Minister Eenheidsworst. Een minister Mensenrechtenschendingen. Een Minister Diversiteit Geweldstoepassingen. En tot slot een Minister Godslastering en Cultuur.

On topic: natuurlijk luistert een land als Maleisië niet naar Amnesty of de VN. Die worden eerder uitgelachen en met hoon bespot. En gaan rustig verder met hun eigen regels en wetten. Van Het Westen trekken we ons niks van aan. Het machtsblok verschuift toch naar Het Oosten. En trekt de hele wereld, inclusief Europa, daarin mee. De eerste tekenen zijn er al. We worden er elke dag mee geconfronteerd.


Kees@Pieter | 17-08-2018

Als je maar lang genoeg wacht gaat het hier ook gewoon gebeuren hoor. En als het aan die naïeve gestoorden van Groen Links ligt, komt die dag sneller dan je denkt. Importeren maar die achterlijke cultuur !!


@Pieter | 17-08-2018

Monthy Pyton: The Ministry Of Funny Walks!
Ik weet er nog een paar.
Het Ministerie Voor Homofobie Ontkenning.
Het Ministerie Voor Politieke Uitvluchten.
Het Ministerie Voor Nergens Op Reageren.
Het Ministerie Voor Snackbar Handgranaten.
Het Ministerie Voor Kansloze Pizzabezorgers.
Het Ministerie ter Bevordering Van Tandimplantaten.
Het Ministerie Van Je Lul Uit Je Broek Lachen.
Het Ministerie Voor Grondwet Beperking.
Het Ministerie Voor Dat Je Het Ook Altijd Van De Andere Kant Moet Bekijken.
Het Ministerie Voor Afgedwongen Gelijkheid.
Het Ministerie Van Schuldbesef Voor Mishandelden.
Het Ministerie Voor De Zaligheid Der Domheid.
Het Ministerie Ter Bescherming Van Sexuele Driften Van Gelovingen.

En dan daarnaast. Het Ministerie Van Openbare Zaken.
En het Ministerie Van COC. Wat dat dan ook betekenen mag. Maar die hebben na jaren reetlikken van de Ministeries ook wel eens een upgrade verdiend.

Het Ministerie Van Optijd Wegwezen gaat overigens weer even in de zon liggen. Kannetje sangria ernaast. Even bellen om dat zwembad dicht te laten gooien. Dat heb je hier eigenlijk alleen nog voor mensen uit Nederland. Die vragen of je een zwembad hebt. En daarna of je dan wel vrienden hebt.

Het Ministerie Van Belangrijke Vrienden. Ook handig.

Voorlopig in elk geval niet op mijn bek geslagen. En een palmboom is een kutboom. Is zo een stom ding met pluimen wat alleen maar hoger wordt. Maar qua schaduw heb je er niks aan.

Je kunt je thuisvoelen bij Het Ministerie Van Het Wijsvingertje. Of bij Het Ministerie Van Het Middelvingertje.

"Call me oldfashioned" zou Dame Edna gezegd hebben. Maar ik heb voor het tweede gekozen. Want als een handgranaat voor een snackbar nog maar 5 euro inkoop kost, dan is er niet allen iets mis in de economie maar ook in al die Ministeries.


Kaandorp | 17-08-2018

"Ik heb een heel zwaar leven"

Draag ik graag op aan de burgemeester van Amsterdan, van Den Haag, en aan al de rest in Nederland. Vooral ook aan de Minister Persistent, die dat altijd zo knap kan verbergen.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Gay Woordenboek Quiz

Taal is een wonderlijk ding. En zeker 'onze eigen homotaal' kent een aantal vreemde woorden en begrippen. Doe nu de Gay Woordenboek Quiz en test je 'homowoordenschat'!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homo's en Homo's. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Nashville-verklaring en de extremisten die hem ondertekenden. | klik hier

Gay op TV

14:00 | Million Dollar Listing: NY

22:00 | MVS

23:00 | The Graham Norton Show

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Ben Platt (zanger)

| Matt Pacifici (ex-voetballer)

| Anthony Bowens (worstelaar)

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven