update | Homostel in België toegetakeld

07-08-2018 | In de Belgische stad Gent zijn maandag twee homoseksuele mannen in elkaar geslagen door hun buren. Volgens Belgische media is het homostel enkele weken eerder ook al geslagen door de agressieve buren maar liep het dit maal volledig uit de hand. Een van de slachtoffers ligt met twee gebroken ruggenwervels in het ziekenhuis. Zijn partner heeft hoofdletsel. Onderzocht wordt of hij een schedelbreuk heeft.

Het getrouwde homostel zat in hun geparkeerde auto voor hun appartement toen een woordenwisseling ontstond met de buurvrouw. Deze zou hen uitgescholden en bespuwd hebben. Hierop stapte één van de mannen uit de auto waarop de vrouw, en haar inmiddels toegesnelde man het stel met een metalen voorwerp zwaar toetakelden. De twee zijn hevig bloedend met een ambulance afgevoerd. De daders zijn bekenden van de politie en sloegen direct na het incident op de vlucht. Volgens de politie wordt naar hen gezocht en zal hen gaybashing, geweld vanwege de seksuele geaardheid van de slachtoffers, ten laste worden gelegd.

Update 09-08 | De Belgische politie heeft twee verdachten opgepakt, een 23-jarige Bulgaar en een 21-jarige Kroatische vrouw. De man blijft voorlopig vast zitten, de vrouw is inmiddels onder strenge voorwaarden vrijgelaten. Volgens de Belgische media riskeert de man een celstraf van 2 jaar. Indien het homofobe karakter van het incident wordt bewezen, verdubbelt die maximumstraf. De twee verdachten zijn buren van het homostel.

Deel dit artikel:  

Reacties:

taakstraf of vri | 07-08-2018

Nationaliteit daders ?


Hmmm | 07-08-2018

Met wat ik verder op nieuws sites lees, lees ik gewoon een poging tot doodslag.
Met hoe het gezag met zulke gevallen omgaat (bij voorbaat in ontkennings en niet bewezen-modus) vrees ik dat het nog erger gaat worden.


Vergelijking | 07-08-2018

In Rotterdam stond vandaag een man in zijn blootje onder een fontein. Het nieuws zegt dat het om een "verwarde man" gaat (rechtsteeks uit het kutsmoezenboekje). Volgens mij was het gewoon erg warm. Maar goed. Foto in de krant en gelijk VIER plietsies erbij. Want een blote piemel onder de fontein is natuurlijk absoluut niet halal! Dus daar wordt direct door VIER man ruimte in de prangende prioriteitenlijst gemaakt. Geheel vanzelfsprekend.

Ligt er echter een gebaksteende homo naast de metro-uitgang, dan blijft bij "we zullen kijken of we ergens camerabeelden op kunnen eisen". Want het ging maar om een homo en die vragen er zelf om.

Und die Weisse Engel experimentiert lustig weiter.


ria mark | 07-08-2018

jammer dat het zo ver gekomen is in gent ! het was een mooie en veilige stad
voor de invasie


Joop | 07-08-2018

Voor degene die geïnteresseerd zijn in de afkomst van de daders, een aantal zullen wel teleurgesteld zijn, het zijn Oost Europeanen.
Zoals ik begreep had 1 van de slachtoffers een stuurslot in de hand om zich te verdedigen. En werd dit afgepakt en werden ze er zelf mee geslagen. Dus pak geen voorwerpen om je te verdedigen, maar val aan.
Sterkte aan de slachtoffers.


delamordant | 07-08-2018

Er worden hier veel veronderstellingen gemaakt die niet ernstig gefundeerd zijn.
dat de slachtoffers homo's zijn, hoeft niet te betekenen dat het om 'gaybashing' gaat. Als de daders 'gaybashing' wordt ten laste gelegd betekent dit nog niet dat het daar ook echt om ging. Enig verband met de 'invasie' van Gent ontgaat me al helemaal.
Wat het fonteinverhaal betreft. "Gewoon erg warm" is een onvoldoende motivering om totaal bloot onder een publieke fontein plaats te nemen. Als je het echt zo warm hebt kan je dat evengoed doen met nog minstens een onderbroek of een zwembroek aan. Niemand zal je iets kunnen kwalijk nemen en je hoeft het daarna niet uit te zweten(!) in de een of andere cel


@Joop | 07-08-2018

Bedankt voor je advies. Dus als iemand met een ijzeren staaf mijn vriend aan gort wil rammen, dan raad jij me aan om beter geen voorwerpen te pakken ter verdediging?

Je praat me iets heel raars aan. Dat ik het toch ook met linkse blik uit het oogpunt van de aanvallers moet bekijken? Of dat een homo die dan naar een hangslot grijpt zichzelf verdacht maakt van meer uitlokking dan het enkele feit dat hij homo is?

Is jouw advies soms dat het beter is om slechts heel hard te gillen. En heel hard huilen en zielig doen als het zeer doet?


@delamorant | 07-08-2018

Ken jij de definitie van een Totale Natte Scheet?


JAN2 | 07-08-2018

Ja verward is inmiddels wel het mode woordje van 2018 geworden van de knuffelaars. Ik kan het fout hebben, maar het stel is al eerder belaagd door hun buren en volgens mij waren het schoothondjes van Erdogan en DENK.


KlokkeRoeland | 07-08-2018

Duiken overal op, deze incidenten. Oost-Europeanen zijn evenmin lieverdjes. Vaak atavistische types, zwaar agressief. St-Petersburg (non) Pride spreekt boekdelen. Veel werk te verrichten wereldwijd, meer dan eigenpijpend, hoerend en snoerend in 'n schuit rond dellen,stijf v/d poppers. "Ik ben mezelf". Wees er happy mee.


Kees | 07-08-2018

Geloof is vergif voor de geest !


delamordant | 07-08-2018

Geloof kan diepe putten graven maar kan ook bergen verzetten.


JAN2 | 07-08-2018

Misschien is joop wel een suikeroom...


JAN2 | 07-08-2018

delamordant ..Die bergen zijn allang opgeblazen of weggevaagd met een modderstroom. Dus laten we die ratten lekker in een heel diep gat donderen.


JAN2 | 07-08-2018

ria mark...Dat waren Molenbeek, Willebroek, Antwerpen, Brussel, luik etc etc ook. Niets meer van over.


Socrates | 07-08-2018

mutli kultuur = mono terreur


Job | 07-08-2018

Oost Europees is politiek correct euphemisme voor Roma zigeunerrs of moslim albanezen (kosovaren).


Joop | 07-08-2018

@@Joop | vandaag | 16:35
Jongen, het is vast heel moeilijk te begrijpen voor je. De aanvaller had geen staaf in zijn hand. Hij had helemaal niks. Juist het slachtoffer had een stuurslot in de hand, maar die werd hem afgenomen en werd er toen zelf mee geslagen. Mijn advies is dus, als je iets gebruikt gebruik het dan ook om iemand uit te schakelen ipv het je af te laten nemen.
En ach, daar hebben we slaapverwekkende gaap ook weer, met onzinnige leugentjes. Geeft niks hoor, hier ben je anoniem en kun je dat doen nietwaar? Tuig beschermen, wat een giller zeg. Al eens naar een psychiater geweest om er over te praten of ben je daar te moe voor.


Ria mark | 08-08-2018

Erg erg en dat in 2018 ongelooflijk


Ria mark | 08-08-2018

Einde beschaving triestig belgie


Joop | 08-08-2018

@@@@@@@Joop.
Je bent echt te dom voor woorden. Ik spreek niet over eigen schuld. Ik zeg juist dat het slachtoffer het stuurslot juist had moeten gebruiken. Maar ik stop maar met reageren op @@@@@Joop. Je valt in herhaling en begrijpt blijkbaar niets.


JAN2 | 08-08-2018

Nee mensen, Joop heeft het verstand van op zijn minst een vlo, maar ik vermoed nog minder dan dat.


delamordant | 08-08-2018

Vreemd. hoe er op basis een foto of zijn het twee foto's, het verhaal van een reporter en van de 'slachtoffers' een gans proces wordt gevoerd.
Misschien hadden de 'daders' homofobe dingen geroepen.
Misschien hebben de 'slachtoffers' daarop gereageerd.
Misschien hebben de 'daders' daarop weer gereageerd.
Misschien zijn de slachtoffers dan uitgestapt met een stuurslot in de hand
Misschien was dat enkel ter verdediging of misschien was dit een aanvalswapen
Misschien werd dit ervaren als een aanval
Misschien hebben de 'daders' het aanvalswapen proberen af te pakken om te ontwapenen of misschien hebben de daders dit aanvalswapen proberen af te pakken om zelf een aanvalswapen te kunnen aanwenden
Misschien is dat niet zo vlot verlopen
Misschien dit, misschien dat.
Ik weet één ding zeker en dat is dat ik niet weet wat er precies is gebeurd en dat er dus ook (nog) niemand kan veroordeeld of vrijgesproken worden (noch de 'daders' noch de 'slachtoffers').


qw | 08-08-2018

Mij is gezegd dat Gent in de jaren 50, 60, 70 en 80 de ideale homostad was. Je had er een grote studentenpopulatie en een kazerne vol soldaten naast het Citadelpark waar heel de nacht werd gecruised. Hoewel de politie soms controleerde, mocht de identiteit van gecontroleerden nergens worden genotuleerd. De rust van families, familievaders en de toekomstige carrières van de studenten moesten worden gegarandeerd; Belgie moest ook als gastland zijn NAVO-verplichtingen kunnen nakomen. Sindsdien zit het Citadelpark vol Roemeense hoerenjongens die bereid zijn tot om het even wat. Het kan verkeren.


Tags | 08-08-2018

Ook onder dit artikel, bovenaan, staan Tags. Waar je op kunt klikken. Je moet voor de lol eens op "homofoob geweld" klikken. De enorme waslijst bekijken. Je ziet al aankomen dat 2018 die hele pagina gaat vullen. En beneden kun je dan doorklikken naar een nog langere lijst ellende. Wat vooral opvalt is dat het doorgaans om ernstig geweld gaat. Zware verwondingen. Enkel aan de buitenkant van het lichaam al. Je moet niet vragen wat zulke zware aanvallen voor ellende in het koppie achterlaten.
Een dik dossier van hoe de generatie van nu dit gewoon lollig door laat gebeuren. In elk geval netjes gecatalogiseerd voor later. Als men nog eens wil nalezen wat een kut cultuur het rond 2018 eigenlijk was. Vooral als je bij menig bericht dat eeuwige slag om de arm excuus erbij leest. Hoe triest laf het gebrek aan controle over de openbare orde werd weg ge-mediatrainingd.


fantasie | 08-08-2018

Heb je niet zelf een zonnesteek opgelopen? Wat een fantasie heb jij.


Pieter | 09-08-2018

Feit is in ieder geval dat er hier op de site een paar lieden zijn (noem geen namen) die regelmatig elkaar het digitale leven zuur maken, en waarvan de rest van NL mee mag smullen. KOTS KOTS KOTS!!!
Hebben jullie niks beters te doen???
Ga ergens anders elkaar het leven zuur maken, bijvoorbeeld op 'Geenstijl' of 'dumpert'! NIET HIER, KLEUTERS!

Er worden inderdaad hierboven veelvuldig voorbarige conclusies getrokken. Overbodig, stigmatiserend en zelfeikelbevestigend. Daarbij halen sommigen weer het geloof erbij (goedpraten), kunnen het ook niet laten. Wacht eerst het politieonderzoek af! En trek dan pas je conclusies. Kleuters.


@Pieter | 10-08-2018

Denken de meeste suffies met een Feesboek ook nog steeds :"Heeeeeel Nederland leest mee!" Die zijn de TeeFee nog gewend. Met 8 zenders. Beetje dom in deze tijd.

Verder hebben irritante meningen ook hun voordeel. Dat je tenen wat beweging krijgen.

Verdere oproepen dat iedereen maar weg moet met opvattingen die je niet bevallen is wat halal-jihad achtig. Geeft blijk van gebrek aan cultuur.


JAN2 | 10-08-2018

De daders blijken uit Bulgarije en Kroatie te komen en zijn inmiddels opgepakt.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Gay Woordenboek Quiz

Taal is een wonderlijk ding. En zeker 'onze eigen homotaal' kent een aantal vreemde woorden en begrippen. Doe nu de Gay Woordenboek Quiz en test je 'homowoordenschat'!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homoseksualiteit in Azië. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Amerikaanse haat-poster die 23 mei naar Amsterdam komt. | klik hier

Gay op TV

17:35 | Neighbours

18:10 | The Real O'Neals

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Grey's Anatomy

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

| Matt Pacifici (ex-voetballer)

| Anthony Bowens (worstelaar)

Volg GaySite.nl ook via

GaySite.nl Onderzoek

Slik jij PrEP?

Ja

Nee

Wat is dat?

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven