Geldboete om homofobe teksten

17-08-2018 | In de Zuid-Duitse stad Pforzheim is deze week een 31-jarige man veroordeeld omdat hij op zijn Facebook-pagina diverse malen homofobe uitspraken heeft gedaan. De Duitser werd in  Kazachstan geboren maar woont al enige tijd met zijn gezin in Duitsland. De rechtbank van Pforzheim veroordeelde hem tot een boete van 2000 euro voor ophitsing en het voeren van een haatcampagne.

Twee jaar geleden plaatste de man opruiende teksten op zijn Facebook-pagina. "Hoe ver moet dit nog gaan. We moeten ingrijpen voor het te laat is. Straks staan deze mislukkelingen voor onze huisdeur." Volgens de openbaar aanklager was dit één van de teksten die de man plaatste. Volgens de aanklager verwees de man hiermee naar de homogemeenschap in Duitsland. Volgens Duitse media gebeurt het maar hoogst zelden dat iemand wordt veroordeeld voor het voeren van een haatcampagne tegen homoseksuelen. De rechter vond een milde geldboete op zijn plaats omdat de man berouw heeft getoond en sinds twee jaar geen homofobe teksten meer op zijn Facebook-pagina heeft geplaatst.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Hmmm | 17-08-2018

Met hoe met veel ernstiger homofobie zaken in Nederland wordt omgegaan zou je bijna een nieuwe Duitse bezetting wensen.


Kees | 17-08-2018

Het was wederom een vluchteling die zo liefdevol is opgevangen en vervolgens z'n achterlijke cultuur op anderen uitleeft. Ga lekker terug naar dat verrotte land waar je vandaan komt zou ik zeggen. Wie is hier nou precies de mislukking ?!!


Peter | 17-08-2018

Die kanslozen van Groen Links in Amsterdam willen boten met "vluchtelingen" wel in de Amsterdamse haven toelaten. Ook al zou de Nederlandse regering dat niet willen.
Lezen de Klavertjes van die club dit soort berichten wel eens eigenlijk? Want tussen die vluchtelingen zitten nogal wat homofoben. Is de bescherming van de gay bevolking in Nederland niet belangrijker dan die gelukszoekers? Om maar wat te noemen. En by the way. Als mijn wasmachine kapot is kom ik een nieuwe bij hen halen, schijnt gratis te zijn.


Cees | 17-08-2018

Iedereen met een beetje verstand moet nu toch begrijpen dat groenlinks volkomen de weg kwijt is. Stem daar alsjeblieft niet op!


Zuid Duitsland! | 17-08-2018

Die regio staat nou vooral bekend als een cultuur van "Oh, ben je homo? Hou dat dan maar beter voor jezelf...."

Maar wel zo een vette boete opleggen. Voor wat dom gespuug op Facebook. Daar blijkt dus tegenover het "doe dat lekker thuis dan en hou het voor jezelf" ook een gedachte te zijn dat zelfs dan iedereen beschermd wordt door het recht. Ook voor zij die het lekker thuis doen. Zonder dat er een tand uit de bek geslagen is.

In Nederland moet je dat maar accepteren. Als je gewoon over straat fietst. Want de daders hebben ook recht om gehoord te worden. Of om zich cultureel te uiten.

Dat bekakt spraakje van de Burgemeester zegt mij al genoeg. Geen vrouw van het volk. Ze weet niet wat dat is. Daarom schrijft ze er ook zoveel boeken over. Op afstand.


Pride@Hmmm | 17-08-2018

Geen bezetting, maar een samensmelting. Als we een populist als Wilders of Jesse Klager aan het roer krijgen, dan zal dit weleens kunnen gebeuren.


Pride | 17-08-2018

De multinationals zullen namelijk niet accepteren dat zo’n Klager het land financieel naar de afgrond brengt. Zowel bij hem en Wilders krijg je oproer vanwege de migranten. Dan mogen we smeken om Duitse goede wil om Nederland in te lijven.


Kortzichtig | 17-08-2018

Kazachstanen zijn geen vluchtelingen.Land is zelfstandig en los v/d S-U in 1991, 1/2 Europees,1/2 Aziatisch.Gaat weldra over op ‘t Latijnse schrift. Scheer niet de wereld v/d Balkan tot aan China over 1 kam. Zouden homo’s evenmin leuk vinden als dat met hen werd gedaan.


Ik Denk | 18-08-2018

Dat het de Duitse rechter niet veel uitmaakte waar meneer geboren is. Thee-kan, koffie-kan, Afghanistan of Kazahkstan. Kan niet en fout en milde boete van 2000 euri. Of terug naar Toedeledokiestan.


DenkNa | 18-08-2018

Heeft de Duitse nationaliteit;geboorteplaats irrelevant. Hoezo vluchteling? Zijn NLers dan ook vluchtelingen in eigen land? De man zal gegronde redenen gehad hebben om destijds de Duitse nationaliteit te kunnen verwerven. Dat gaat niet 1,2,3.


En dan... | 20-08-2018

Heb je nog met alle kindermisbruik en #metoo nymfomane wijven, een Ed Nijpels. Die beweert dat hij ooit wat heeft gehad met niemand minder dan (! jahah!): Linda de Mol. Zij beweert op haar beurt (ok) dat het nooit meer is geweest dan een etentje. Dus de VVD mannetjes zijn zulke sukkels dat een etentje al als neuken telt.

De Man Bijt Hond camera vraagt alle VVD'ers nu: "Wat is neuken voor u en wanneer hebt u het voor het laatst gedaan?"

VVD-ministers, en zeker ministerspresidenten, worden dringend opgeroepen om mee te doen. Voor de geloofwaardigheid. Eelco Brinkman (CDA) is net vanuit de schaduw in de wachtgeld gegaan, dus die is vrij van mededinging. (Daar was hij ook altijd al het beste in.)


En... | 20-08-2018

Ook Van Agt (CDA) staat buiten mededinging. Altijd mordicus tegen abortus. Logisch. Anders helemaal zonde van je zaad, als dat ook nog zomaar mag.


Hertjes | 21-08-2018

Het leukste VVD hertje was Neelie. Die neukte gewoon ook met de politieke vijand.

Die was Linda de Mol al jaren voor.


Vraag | 21-08-2018

Heeft Linda de Mol nog een privéfoto van Ed Nijpels op haar oude Nokia telefoon? Van zijn lul ja. Want ik heb binnenkort een vrijgezellenfeest, en moet nog iets hebben om op de T-Shirts te laten drukken.


delamordant | 27-08-2018

"Ook Van Agt (CDA) staat buiten mededinging. Altijd mordicus tegen abortus. Logisch. Anders helemaal zonde van je zaad, als dat ook nog zomaar mag."
De man waarvan sprake in het artikel is niet veroordeeld voor zijn ideeën, wel voor "ophitsing en het voeren van een haatcampagne". Als ik tegen homoseksueel gedrag ben, mag ik dat zeggen. Als ik mensen wil aanzetten om homoseksuelen te liquideren, dan mag dat niet. Als ik tegen abortus ben, mag ik dat zeggen. Als ik mensen wil aanzetten om abortusplegers te liquideren, dan mag dat niet. Uit dit artikel blijkt evenwel niet dat de man zo ver ging. Hij vertelde enkel dat er iets moest gedaan worden. Voor dat alleen, wil ik die man niet veroordelen. Hij noemde (naar ik vermoed homoseksuelen) losers. Is dat opruiende taal? Wat is het verschil tussen opruiende taal en een oproep om iets te doen aan wat men als een probleem ervaart. Wat de man deed was het uiten van een niet-gemotiveerde belediging ("het zijn losers") en vervolgens stellen dat "er iets moet aan gedaan worden". Wat hij met dat "iets" bedoelde kan ik hier niet uit opmaken maar als men het geheel beschouwt dan lijkt hij wel iets fysieks te bedoelen. In die zin kan ik de veroordeling begrijpen. Als hij evenwel zijn "er moet iets aan gedaan worden" had gepreciseerd met "het wordt tijd dat we ook anderen ervan overtuigen dat het losers zijn", dan had hij - met mij als rechter - geen veroordeling gekregen. Wat niet zou betekenen dat ik het eens ben met zijn uitspraak, dat is iets anders. (het betekent ook niet dat ik het er niet mee eens ben:-))


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

22:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven