Gay Pride in Rusland toch verboden

18-08-2018 | De autoriteiten van het Russische plaatsje Yablonevy hebben de vergunning voor het houden van een Gay Pride kort na afgifte weer ingetrokken. Afgelopen week gaf burgemeester Svetlana Kosarinova toestemming voor het houden van de eerste officiële Gay Pride van Rusland. Nikolay Alexeev, initiatiefnemer van het evenement en een bekende Russische homorechtenactivist, was zeer blij met de vergunning en noemde de burgemeester van het dorp "de dapperste held in Rusland". Hij kondigde donderdag aan dat er toestemming was verleend voor het houden van een parade met maximaal 300 deelnemers. Maar de dag erna werd de vergunning weer ingetrokken. Volgens een woordvoerder van de gemeente zal er nooit toestemming komen voor het houden van een dergelijk evenement. "Wij zullen familiewaarden altijd blijven beschermen. Ook onze kinderen mogen nooit bloot worden gesteld aan homopropaganda en niet-traditionele seksuele relaties," aldus de woordvoerder in een officiële verklaring.

De eerste Russische Gay Pride ooit stond gepland op 26 augustus, maar zal nu dus niet doorgaan. "Heel jammer dat onze vergunning 24 uur later weer werd ingetrokken maar ik zal mij in de toekomst blijven inzetten voor de rechten van LHBT's en hopelijk kan dat binnenkort tijdens een officiële Gay Pride."

Het is niet voor het eerste dat in Rusland het houden van een Pride wordt verboden. In vele steden, waaronder Teriberka, Moskou en Sint Petersburg, zijn vergunningen geweigerd. Volgens de gemeente Moskou kan geen vergunning worden afgegeven omdat een Gay Pride zou vallen onder de wet die 'homopropaganda' verbiedt. Ook oordeelde het Russische hooggerechtshof enkele jaren geleden al dat het verbod op het houden van een Gay Pride in Moskou terecht is. De rechter verlengde het verbod tot 2112. In 2010 oordeelde het Europese Hof van de Rechten van de Mens dat homoseksuelen in Rusland wel de mogelijkheid moeten krijgen om te demonstreren en dus een Gay Pride mogen organiseren. Tot op heden heeft de overheid hier geen gehoor aan gegeven. Omdat dit in strijd is met het oordeel van het Europese Hof heeft de gemeente Moskou al drie maal een schadevergoeding moeten betalen aan de organisatie van de Pride in Moskou.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Kern | 18-08-2018

De kern van de zaak is dat geen enkele hetero Rus echt en werkelijk van zijn vrouw houdt. En andersom ook niet. Het is van de ene kant zuipen en prakken, en van de andere kant je laten prakken tot je credit card niet meer werkt. Want dan heeft ie blijkbaar een ander.
Meer smaken kennen ze niet. Wel lekker overzichtelijk natuurlijk.

Homosexualiteit is in Rusland nooit strafbaar geweest omdat het hele land door alle eeuwen heen te stom is om daar aan te denken. Het is zuipen, prakken, weggooien. En daarna niks meer. Nah ja, daar nog een borrel op pakken.

Is verder prima hoor. Het is geen kritiek. Enkel een observatie. Nah ja meerdere. Ook in het land zelf.

Troika hier, troika daar, ja er zijn er veel dit jaar. Doctorandus P. bezong het al. Maar Nederland dacht dat dat grappig bedoeld was.

Vanaf de tsaren tot de communisten, en hele Hermitages vol, alle pogingen tot een beschaafder leven zijn ge-importeerd geweest. Dat "de homo" niet bestaat in Rusland is een gevolg van de boeren cultuur. Daar kunnen geen 10 Poetins wat aan veranderen. Als ze dat al zouden willen.


EU?? | 18-08-2018

Niets voor homo’s te halen ten oosten van Berlijn. Atavistische en primitieve samenlevingen, Neanderthalers! EU wil maar uitbreiden in Z-O richting: Oekraïne, Caucasiche landen, Moldavië, Turkije, Zuid-Balkan. Allen landen waar homo’s erger dan varkens worden beschouwd.Succes.


@EU | 19-08-2018

Gewoon neutraal, of vanaf de maan bekeken, brengen homo's meer dan ze halen.

Dus voor homo's is er eigenlijk geen probleem. Tenzij je hardnekkig blijft brengen op plekken waar ze je van de fiets trappen. Of bijna dood slaan. En men maar vindt dat je dat normaal moet vinden.

Stemmen kun je eens in de vier jaar. Maar kiezen kun je elke dag.


qw | 19-08-2018

SLAVA MOGUTIN for president


@qw | 19-08-2018

Nou ik moest effe zoeken, want ik had er nog nooit van gehoord. Slava Mogutin.

Eerste indruk: Waarschijnlijk 100% top en als je credit card niet meer werkt, dan heeft ie een ander.


DE TELEGRAAF | 19-08-2018

Misbruik in Rooms-Katholieke Kerk ’schuld van homo’s’
DE TELEGRAAF- BUITENLAND 19-08-2018.

Engste beschuldiging die ik ooit gelezen heb. De vent dient te worden aangeklaagt via court


InsideGay | 19-08-2018

Homo’s zijn talrijk binnen de Kerk,schatting van min. 60%.Alleen ‘t zal nimmer publiekelijk worden erkend. Daarom zoekt Burke de “zondebok” buiten de Kerk.Een sex schandaal op zo’n grote schaal en zo lang kan geen toeval zijn.Gelijk de Mafia hebben ze complete draaiboeken.Criminele organisatie ten top!


@InsideGay | 20-08-2018

We hebben als land een officiële ambassade bij die "Heilige Stoel" (Hou op want het woord alleen al...). En een ambassadeur. Die natuurlijk eerst zijn "geloofsbrieven" moest aanbieden om dat te mogen zijn (Hou op want het woord alleen al....). Die heet Jaime de Bourbon de Parme. Die kan je dan weer opzoeken op Google afbeeldingen. En dan denk ik mwah, die doet het waarschijnlijk ook wel voor een geeltje, dus die is "dicht bij het vuur" gaan zitten (Hou op, want ik scheur uit mijn Pamper).

Er hoeft van mij niemand uit de kast te komen hoor. Maar ik vraag me wel af of verschillende lieden die wèl voor "leiding geven aan een criminele organisatie" vervolgd worden, vooral omdat verder bewijs natuurlijk ontbreekt, logisch, binnen maffia's, geen recht beginnen te krijgen op wat ontlastende jurisprudentie. Die andere clubs richten zich namelijk meer op in elk geval meerderjarigen. Met drugs verkopen. En zo. Terwijl "onder de mantel van het vaticaan er toch sprake is van een jongere insteek" (Hou op, straks moet ik de oudejaarsconference nog doen!)

Wat we wel onder elkaar moeten proberen te voorkomen is dat we straks nog in de baarsjes van onze fiets worden getrapt terwijl een bontkraagpuber "vuile vieze k*ker-kardinaal" zegt. Want dan komt er een punt van totale babilonische spraakverwarring!


Harrie | 20-08-2018

Er gaan geruchten dat Jezus ook gay was en er zijn studies over die dat ook beamen,en over Mohamed daar is ook wel wat over te vermelden.


@Harrie | 20-08-2018

Bronnen: De profeet had verschillende vrouwen. Maar trouwde ook een meisje van 8. Aïsha. Zelfs in de voetnootjes staat nergens iets van "meteen het huwelijk consumeren". Het kan dus ook een vorm van in bescherming genomen hebben zijn, vooral omdat hij toch al vrouwen zat had. Qua bewijs voor misbruik ontbreken concrete bronnen. Het blijft mogelijk dat die Mo een man van klasse was, al blijft het huwen met een 8-jarige natuurlijk wat vreemd is. Ik had eerder aan adoptie gedacht, maar dat is vanuit deze tijd gerekend.

Het hele persoonlijke intieme liefdesleven van jezus is zorgvuldig uit de boeken gegumd. Zijn gezelschap waren enkel mannen. Maar op zijn eind kwamen enkel nog de twee vrouwen die echt van hem hielden. Zijn moeder en zijn vriendin. Volgens de bronnen dan. In elk geval stond niet één man op om zijn plaats in te nemen. Voor zover dan uit de door de eeuwen heen flink aangepaste en gecensureerde boeken nog blijkt.

De echte waarheid zal nog wel eens boven komen drijven. Als god nou ergens goed in is, dan is het zijn gevoel voor humor. De uitvinding van de tefal-pan is daar al een duidelijk teken van.

Het sturen van zo vele primitieve moslims is een tweede teken van de hemelen. Biemand onder ons wordt daar ook gelijk moslim van. Maar tegelijk wordt het gordijn weggetrokken van de prakkende priesters, hoe strakker her gaatje, hoe lekkerder.

De bescherming van religies uit de grondwet. Nu.


@Paus | 21-08-2018

U bent vast een aardige meneer. Maar in het officieel strafrecht heeft men een naam voor wat u doet: katvanger.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Gay Woordenboek Quiz

Taal is een wonderlijk ding. En zeker 'onze eigen homotaal' kent een aantal vreemde woorden en begrippen. Doe nu de Gay Woordenboek Quiz en test je 'homowoordenschat'!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homo's en Homo's. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Nashville-verklaring en de extremisten die hem ondertekenden. | klik hier

Gay op TV

17:35 | Neighbours

18:10 | The Real O'Neals

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Grey's Anatomy

21:00 | Eastenders

21:10 | How To Be Gay

23:35 | The Graham Norton Show

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Ben Platt (zanger)

| Matt Pacifici (ex-voetballer)

| Anthony Bowens (worstelaar)

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven