Feest en homofobie tijdens Antwerp Pride

14-08-2018 | Afgelopen weekend vond in België de elfde editie van de Antwerp Pride plaats. De organisatie spreekt van een zeer geslaagde editie maar het jaarlijkse evenement werd ook ontsierd door enkele homofobe incidenten. Meerdere keren werden deelnemers aan de Pride uitgescholden en zelfs aangevallen. Op vrijdagavond werd een 39-jarige man door minstens twee personen aangevallen. Zijn belagers scholden hem uit en sloegen hem tegen de grond. Toen omstanders zich bemoeiden met de vechtpartij sloegen de daders op de vlucht. Het slachtoffer werd in het ziekenhuis behandeld aan diverse verwondingen. Zondagavond vond op de closing party van de Antwerp Pride wederom een geval van antihomogeweld plaats. Het slachtoffer, een man van 28, kreeg eerst enkele homofobe opmerkingen naar zijn hoofd geslingerd en werd daarna met een duw en een vuistslag tegen de grond gewerkt. Hij verloor hierbij kort het bewustzijn. Ook dit slachtoffer moest zich in het ziekenhuis laten behandelen. De politie heeft inmiddels laten weten de incidenten zeer serieus te nemen en is een onderzoek gestart.

Ondanks deze incidenten mag de Pride in Antwerpen een succes worden genoemd. Er kwamen ruim 120.000 belangstellende op het evenement af dat vier dagen duurde. Hoogtepunt was net als andere jaren de bonte parade door het centrum van de stad. Rond de 90.000 mensen namen deel en stonden langs het bijna drie kilometer lange parkoers. De toeschouwers zagen onder meer praalwagens van diverse homo-organisaties en overheidsinstanties. Ook de politie en het Opera Ballet Vlaanderen waren dit jaar vertegenwoordigd met een uitgedoste praalwagen.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Laady | 14-08-2018

Was erbij als travo. Helaas gemerkt dat bijna alle immigranten die mij op straat zagen lopen heel nar reageerden
Van de blanke mensen kreeg ik heel leuke en lieve reacties.
Van de immigranten boze blikken, er werd gespuugd, gescholden en gedreigd.
Gelukkig liep is naast een groep sterke kerel, anders hadden ik het er wellicht nit levend van af gebracht.

Ik schaam mij voor mijn land en mijn stad, die gekozen heeft voor immigranten en steeds dieper wegzakt.
Binnenkort is in de grote steden het verschijnsel travestie uitgeroeid. Door de macho migranten en de islamitische overheersers.


Ach ja | 14-08-2018

Homofobisch geweld bestaat niet. Wordt mooi onder het kleed geveegd. Maar als iemand naar de Turkse ambassade een emailtje stuurt met commentaar, dan heeft het OM ineens wél tijd om dat voor de rechter te brengen. Beledigen "van een bevriend staatshoofd". Dat proces gaat gewoon door, lees ik net op nos.nl.

Lust u nog peultjes, mevrouw Laady?


Laady | 15-08-2018

Wat ik bedoel: er was een overduidelijk verschil in reacties tussen westers uitziende mensen (enthousiasmerend) en immigranten (agressief afwijzend).


Slimpie | 15-08-2018

Van Stenen Tijdperk naar 21e eeuw gaat niet in 1 x. Daar willen ze weg en hier passen ze zich niet aan. Met kindbruidjes hebben ze geen moeite. Allah komt 1st, dan Sharia recht en vervolgens heel lang niets. Trek in 2019 ‘n kandura aan; minder boze blikken en zit lekker luchtig in de hitte.


Pride | 15-08-2018

D verworvenheden geven we niet zomaar op. Het heeft te lang (2000 jaar) geduurd, met vele slachtoffers. Wetenschappelijk maar ook maatschappelijk inzicht moet er desnoods wat strenger ingepeperd worden, want de tijd van aftasten en hopen dat het vanzelf goed gaat is voorbij, nu meneertje Erdogan maar ook Iran aan de andere kant met onze zaken bemoeien. Een gevluchte Iranier of Turk met een andere opvatting is z’n/haar leven niet meer zeker hier. Dat ziet de rest ook en die denken: ik hoef dus blijkbaar niet te integreren, En als ik dat wel doe dan beschermt niemand mij. Helaas. Maar ik vermoed dat de politiek zich hier ook al mee bemoeit, al is het op de achtergrond.


Pride | 15-08-2018

Tijd om art. 1 van de grondwet aan te passen zodat iedereen gelijk is en je ook niet meer op religieuze gronden mag discrimineren. Zend ook maar 30x per dag hier een spotje over uit, maanden lang. En keihard handhaven. De verworvenheden van de Westerse maatschappij staan onder vuur. We moeten intoleranter worden tegen intolerantie. En de migranten serieus nemen, en niet zoals GL dat doet, ze knuffelen. Net zo hard aanpakken als d Christenen. De kerk heeft in Nederland gelukkig nog maar weinig te vertellen en andere religies zijn ook aan de beurt.


Rectaal | 15-08-2018

Bij botsende Grondrechten vinden gelovigen dat religie ‘t primaat heeft.Gooi Bijbel de hotelkamers uit.Geloof deugt niet.Zien we nu weer in VS.Doofpot,omerta, boycotten, verjaring en dood.Criminele bende.


@Pride | 15-08-2018

Dit is inderdaad van enorm belang, een overduidelijke voorwaarde om onze vrijheden te kunnen behouden in een veranderende, islamiserende samenleving:
'Tijd om art. 1 van de grondwet aan te passen zodat iedereen gelijk is en je ook niet meer op religieuze gronden mag discrimineren. Zend ook maar 30x per dag hier een spotje over uit, maanden lang. En keihard handhaven.'


@Pride | 17-08-2018

Iedereen is niet gelijk.
Dat is een mooi verlangen, en ik wou dat het zo was. Maar het ìs niet zo.

Er zijn zelfs geen twee mensen gelijk. Dus dat ga je ook niet oplossen door dat in een artikel 1 van een grondwet vast te leggen. Alsof dat stukje papier dat dan verandert.


@Kop | 25-08-2018

Ja. Die Afrikaners staan lekker bekend als voorveters van gay rechten zeker? Er zijn vele "witten" uit Zuid Afrika die nooit Afrikaans hebben willen spreken omdat dat stond en staat voor xenofobie en ook homofobie. Nogal diepgewortelde haat tegen van alles, bij die boeren. Kracht bijgezet door zwaaien met vuurwapens.

Dat is meer volk om misschien in Zaandam te wonen.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Gay Woordenboek Quiz

Taal is een wonderlijk ding. En zeker 'onze eigen homotaal' kent een aantal vreemde woorden en begrippen. Doe nu de Gay Woordenboek Quiz en test je 'homowoordenschat'!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homo's en Homo's. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Nashville-verklaring en de extremisten die hem ondertekenden. | klik hier

Gay op TV

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Grey's Anatomy

21:00 | Eastenders

21:10 | How To Be Gay

23:35 | The Graham Norton Show

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Ben Platt (zanger)

| Matt Pacifici (ex-voetballer)

| Anthony Bowens (worstelaar)

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven