Enrique Doleschy is Mr. Gay Europe

14-08-2018 | In de Poolse stad Poznań is afgelopen zaterdag, na een tumultueus verlopen Gay Pride (video), de Duitser Enrique Doleschy (foto links) verkozen tot Mr. Gay Europe. Aan de verkiezing deden in totaal tien mannen mee. Nederland was niet vertegenwoordigd. Op de tweede plek eindigde de transseksuele Niels Jansen (foto rechts). Volgens de organisatie is de Mr. Gay Europe-verkiezing geen schoonheidswedstrijd maar een evenement om aandacht te vragen voor de positie van homoseksuelen in Europa. De winnaar moet dan ook een goede ambassadeur zijn voor de LHBT-gemeenschap en de jury ziet in de winnaar van dit jaar dan ook een prima voorvechter van LHBT-rechten.

Doleschy was erg blij met zijn uitverkiezing. "Ik heb een sterke band met Europa, niet alleen vanwege mijn vele reizen, maar ook omdat ik half Duits, half Tsjechisch/Oostenrijks ben. Ik heb een Spaanse naam en spreek Duits, Engels en Russisch. Mijn uitverkiezing met bijbehorende titel helpt bij het tot stand brengen van contact tussen mensen uit heel Europa ongeacht seksuele geaardheid, leeftijd en culturele achtergrond. Ik hoop als LHBT-ambassadeur veel goed werk te kunnen verrichten," aldus Doleschy.     

Alle deelnemers aan de Mr. Gay Europe-verkiezing stonden zaterdag op de praalwagen van de organisatie tijdens de Gay Pride in Poznań. De parade werd diverse malen tot stoppen gedwongen omdat tegendemonstranten de bonte stoet door de stad tegen hielden. De politie greep in waarna de pride, zei het met een flinke vertraging, toch nog het eindpunt bereikte.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Joop | 14-08-2018

De sociale acceptatie in Polen is van een bedroevend niveau. Onder het juk van rechts extremisten en fascisten maakt de Poolse politiek zich niet sterk voor LGBTI. Toch een klein lichtpuntje in deze parade. Waar de politie vroeger niet ingreep bij geweld tegen zo'n parade, doen ze dat nu wel. Het zou goed zijn dat de EU Polen eens ernstig op de vingers tikt en stelt dat ze zich aan de Kopenhagen criteria moeten houden. Waarom de EU dit niet doet is mij een raadsel.


NoHonour | 16-08-2018

Zelf onderdrukt, de Polen, en nu onderdrukken ze zelf. Valt me nog mee dat ‘t in Posen plaatsvond. In ‘t R-K Polen valt geen eer te behalen.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Gay Woordenboek Quiz

Taal is een wonderlijk ding. En zeker 'onze eigen homotaal' kent een aantal vreemde woorden en begrippen. Doe nu de Gay Woordenboek Quiz en test je 'homowoordenschat'!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homo's en Homo's. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Nashville-verklaring en de extremisten die hem ondertekenden. | klik hier

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Ben Platt (zanger)

| Matt Pacifici (ex-voetballer)

| Anthony Bowens (worstelaar)

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven