GayVideo | Dansen tegen anti-homo dancehall

10-08-2018 | Onlangs werd de Melkweg in Amsterdam omgetoverd tot een safe Dancehall-space voor de Nederlandse LHBT-community. Homofobe teksten komen nog altijd veel voor in de dancehall muziek; het feest 'Pon de Pride' bood liefhebbers een veilige omgeving om te genieten van hun favoriete muziek en elkaar.

De redactie van GaySite.nl speurt het wereldwijde web af op zoek naar interessante, leuke, spannende, ontroerende en hilarische gay video's.

 

Tags: GayVideo
Deel dit artikel:  

Reacties:

Hmmm | 10-08-2018

Doet me denken aan "schuilkerken". Dat was Paradiso toch vroeger ook al?

Vooral dat die korte bericht dan toch nog even meldt dat er "een veilige plek" was, beetje koude rillingen. Zeker als een klooster verderop al begonnen is met een lesbo op straat te pleuren.

Ik weet nu al zeker dat de burgemeester in functie pas naar de baarsjes gaat om orde op zaken te stellen als er eerst een metro in aangelegd. En dat kan nog wel eventjes duren.

Toch fijn. In paradiso kun je nog veilig dansen.


Willie | 11-08-2018

Toch raar. Ook met alle onverschilligheid over ge-betonschaarde, ge-baksteende, en anderszins van de fiets getrapte homo's..... En Erdogan die brainwash schooltjes wil. Of Markuch die als burgervader in de hoofdstad van een toch wel zeer beviende EU natie de plaatstelijk pńolitie de les gaat staan leren, en gelijk de krant belt.

Ik ben echt geen PVV fan. Die ploeg heeft iets kinderachtigs. Maar die vrouw maakt er ineens een einde aan. De huidige burgemeester roept tjah, niks aan te doen. Ze deed maar geen aangifte. Dus volgend onderwerp. Hondenshows in Den Haag.

Mensen die Willie kennen, gaan er liever niet op in. Maar toch een brede moeder. Het lijkt er een beetje op dat als we zouden waarom, dat heel Nederland dan gelijk "lekker net goed dan" zou reageren. Ik ben geen PVV fan. In tegendeel. Ik ben ook geen zelfmoordenaarsfan. Dat zijn de enigen die ze van mij direct de doodsstraf mogen geven.

En toch, jongens en dames, er zit me iets niet lekker in dit verhaal. Het lijkt erop dat de shit veel dieper zit. En we de laatste baksteen nog niet hebben gezien. Dat het hek al lang van de dam is. Anders ga je toch niet zomaar spontaan lopen zelfmoord plegen? Er jeukt wat aan mijn intuďtie bij dit hele verhaal.


@Willie | 11-08-2018

Kent u werkelijk de diepste beweegredenen van deze mevrouw of anderen om tot zo'n daad te komen? Zomaar spontaan... Uw intuďtie...


@@Willie | 12-08-2018

Nou, wat ik van de "zelfmoord-scene" weet is dat mensen het vaak van alle kanten niet meer zien zitten, maar dan toch nog een gaatje open laten. Om gered te worden. En zo. Een poging welbewust doorzetten schijnt nog niet bepaald gemakkelijk te zijn. Net als mensen die een pistool krijgen en gewoon niet in staat zijn op de trekker over te halen terwijl ze richten op een ander mens. Er blokkeert dan iets.
Er hoepla uitstappen is nog niet zo eenvoudig. Ik wil niet zeggen, probeer het maar eens....
Deze vrouw had kinderen, adoptiekinderen, mensen om zich heen. Die laatsten, van wat ik dan in de pers lees, kunnen zich wat voorstellen, maar zeggen het liever niet. Prima. Ik ben niet zo een nieuwsgierig aagje naar die diepste beweegredenen.

Ik lees dat iemand er zomaar ploep tussenuit knijpt en dat nog kon ook. Dat vind ik een beetje vreemd. Gek was ze niet, volgens verklaringen, borderline of zo, of wanen. Raar.


Pride | 12-08-2018

Dancehall hallo dat is ongeveer het ergste dat er bestaat.
Zijn er voor homo’s geen grenzen? NEE zolang dit kan zullen wij protesteren. Iemand roept onzin? Ins recht om er wat van te zeggen. Ons recht om te zeggen wat we er van vinden. En dat is dat die lui die dit produceren van een boerse randdiebilisme zijn uit de prehistorie...


Goudreinet | 13-08-2018

Zolang Dolly Bellefleurs stigmatiserend over komen bij de hetero goegemeente, houdt je dit soort uitwassen.Extravagant gedrag lokt uit en is contraproductief.Doet de homo zaak geen goed,wel ‘t lekker jezelf zijn.Ook hier zal de wal ‘t schip doen keren.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij deze zomer bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de aidsconferentie in Amsterdam. | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Pride Amsterdam 2018. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn nieuwe bijdrage over de Pride Walk Amsterdam.

Gay op TV

17:35 | Neighbours

20:00 | Louisa & Rosanna

20:10 | Thuis

20:30 | Eastenders

22:05 | Geslacht!

23:30 | The Ellen Degeneres Show

23:30 | How To Get Away With Murder

Recent uit de kast!

| Derek Chadwick (acteur)

| Brendon Urie (zanger)

| Rixon Ruas (worstelaar)

| Burçak Sikar (zanger)

| Amandla Stenberg (actrice)

| Jochen Schropp (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven