Zwitserland krijgt ook homohuwelijk

09-07-2018 | Een commissie van de Zwitserse Nationale Raad heeft in opdracht van de regering onderzocht en in meerderheid gestemd voor de openstelling van het huwelijk voor paren van het zelfde geslacht. Zwitserland kent sinds 2007 het geregistreerde partnerschap voor homoparen maar de legalisering van het homohuwelijk was tot nu toe een stap te ver. Zwitserland staat als één van de minst homovriendelijke landen van de regio bekend.

Volgens de Zwitserse media is het nu alleen nog een kwestie van tijd voordat het homohuwelijk ook in Zwitserland wordt gelegaliseerd. Er wordt gesproken over een invoering in twee stappen waarbij de eerste stap begin 2019 wordt gezet. Wanneer trouwlustige homoparen elkaar daadwerkelijk het jawoord kunnen geven is nog onbekend.  

Uit een representatieve enquête onder de Zwitserse bevolking bleek in 2016 dat een grote meerderheid voor de komst van het homohuwelijk is. Maar liefst 69 procent van de ondervraagden was ruim twee jaar geleden al voor de openstelling van het huwelijk voor homoparen. In februari 2016 sprak de Zwitserse bevolking zich in een referendum nipt uit tegen een grondwettelijk verbod op het homohuwelijk. In het referendum werd de bevolking het wetsvoorstel voorgelegd of het huwelijk een exclusieve verbintenis moest worden tussen man en vrouw. Men stemde dus tegen dit wetsvoorstel. Ook de politiek is inmiddels in meerderheid voor de openstelling van het huwelijk zodat niets meer de invoering van het homohuwelijk in de weg lijkt te staan.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Nico | 09-07-2018

Proficiat voor de mensen in Zwitserland. Zelfs in dat land geen invoering van een belachelijk fenomeen genaamd weigerambtenaar. Nederland is zo langzamerhand het achterlijke jongetje van de klas. Met dank aan de politiek en het COC.


Joop | 09-07-2018

Gelukkig doorzag het Zwitserse volk de het wetsvoorstel: Moet het huwelijk een exclusieve verbintenis worden tussen man en vrouw? De vraagstelling riekt naar een stille hoop op vele ja antwoorden. Fijn voor de Zwitsers, een prachtig land. Al blijft het raar dat er over mensenrechten beslist mag worden. Dat moet eigenlijk vanzelfsprekend zijn.


Patrick | 09-07-2018

Hou toch eens op met de term ' homohuwelijk' is er dan ook zoiets als een heterohuwelijk?


Marc | 10-07-2018

het is geen homo huwelijk, maar openstelling van het gewone burgerlijk huwelijk, ik word doodmoe van die idiote homo huwelijk redenering, en bestaat geen homo huwelijk.


pff | 10-07-2018

huwelijk hahah wie gelooft daar nog in.

vieren in de darkroom.....dat je getrouwd bent?


@pffff | 13-07-2018

Als al die 883.000 homo's in darkrooms zouden willen zitten, dan moeten er dringend wat bestemmingsplannen worden gewijzigd. Want dan komen we wat vierkante kilomters darkroom tekort.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Gay Woordenboek Quiz

Taal is een wonderlijk ding. En zeker 'onze eigen homotaal' kent een aantal vreemde woorden en begrippen. Doe nu de Gay Woordenboek Quiz en test je 'homowoordenschat'!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homo's en Homo's. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Nashville-verklaring en de extremisten die hem ondertekenden. | klik hier

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Ben Platt (zanger)

| Matt Pacifici (ex-voetballer)

| Anthony Bowens (worstelaar)

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven