Vaticaan zet homofobe 'homo-expert' uit ambt

05-07-2018 | Het Vaticaan heeft de Franse priester en psychotherapeut Tony Anatrella uit al zijn functies ontheven en hem met onmiddellijke ingang uit zijn ambt gezet. De 77-jarige geestelijke werd eerder deze week schuldig bevonden aan het misbruiken van een groot aantal priesters en priesters in opleiding. Deze jonge mannen waren naar Anatrella verwezen omdat ze worstelden met hun geaardheid. Anatrella stond bekend als een goede psychotherapeut en had zijn eigen praktijk in een chique wijk in Parijs. Daar behandelde hij vele jaren priesters uit heel Frankrijk om hen van hun homoseksuele gevoelens te genezen. Daarnaast was hij lid van verschillende Vaticaanse academies en commissies. Naar nu blijkt bood Anatrella meerdere van zijn 'patiënten' de door hem zo genoemde 'lichaamstherapie' aan.

De eerste meldingen van het misbruik dateren reeds uit 2006, maar de slachtoffers werden toen niet geloofd. Ook rechtszaken tegen Anatrella liepen op niets uit. Toen de meldingen van misbruik en aanranding bleven komen werd vorig jaar door het Vaticaan een nieuw onderzoek gestart. Dit proces resulteerde eerder deze week in een uitspraak. De aartsbisschop van Parijs verbiedt Anatrella nog om als priester op te treden. Anatrella mag ook geen geestelijke begeleiding meer verschaffen en het is hem verboden zijn activiteiten als psychotherapeut verder uit te oefenen.

Anatrella publiceerde meer dan dertig boeken en werd in het Vaticaan gezien als specialist op het gebied van homoseksualiteit. Hij adviseerde diverse commissies en sprak, als autoriteit op het gebied van homoseksualiteit binnen de katholieke kerk, op een groot aantal conferenties. In 2005 was hij één van de adviseurs achter het verbod van het Vaticaan op de wijding van homoseksuelen tot priester. In zijn advies schreef hij dat homoseksuelen niet geschikt kunnen zijn voor het ambt van priester omdat ze zich vaak terugtrekken binnen de eigen groep en "overdreven lichamelijk ingesteld zijn". Homoseksuelen hebben volgens Anatrella "vaak een beperkte visie op waarheid en een selectieve manier om de boodschap van het evangelie te presenteren". Dit zou het resultaat zijn van hun innerlijke strijd rond de eigen seksuele identiteit. In 2006 vertelde hij op een conferentie over homoseksualiteit aan de Pontifical Lateran University dat 40 procent van de kinderen die opgevoed worden door homoseksuelen zelf homoseksueel worden. Vanaf 2013 verzette hij zich dan ook hevig tegen de legalisering van het homohuwelijk in Frankrijk. "Het huwelijk tussen personen van hetzelfde geslacht is eenvoudigweg belachelijk. Ik zal mij dan ook blijven verzetten tegen meer burgerrechten voor homoseksuelen," aldus Anatrella.

Let op: Voor het gebruik van alle interactieve onderdelen, waaronder het reageren op een artikel, gelden deze Algemene Voorwaarden!

Deel dit artikel:  

Reacties:

Peter | 05-07-2018

Ik moet zo ontzettend lachen om die hypocriete bende daar in Rome. Zo triest dat er nog zoveel mensen blijven geloven in die kliek.


mal | 05-07-2018

Nou, het vatikaan heeft iemand geofferd. Vanaf nu is alles beter


Vatikaanse nicht | 05-07-2018

Tanya Analtrella. De homo-experte. De naam zegt alles.


Nico | 05-07-2018

Dat er nog steeds mensen die dit uitschot, dat in een sprookjesboek gelooft, serieus neemt. Hij was de "specialist" op het gebied van homoseksualiteit. Die snap ik ja. Griezelige schijnheilige kastnicht. Maar vervolgens vol los gaan tegen mensenrechten voor homoseksuelen. Ik ben zo klaar met die hypocriete jurkenbende in Rome.


Uhmmm | 05-07-2018

Gaat die gek nu een autobiografie uitbrengen? Of krijgt ie een pensioen? En in geval van het tweede, waar komt dat geld vandaan?


Portje | 05-07-2018

Die karholieke misdadiger hoort in de gevangenis.


Gummetje | 06-07-2018

Vrijheid van godsdienst uit de grondwet.


HeiligeMaagdMari | 06-07-2018

Vrijhid van godsdienst moegn ze houden, maar, privé aangelegenheid ervan maken, en, niet meer financieren van belastingscenten (ook geen kerkensubsidie meer of belastingsvermindering)


Kees | 06-07-2018

De ergste homohaters blijken toch ieder keer weer stiekem zelf homo te zijn ! Stelletje schijnheiligen daar! Dit is het ergste soort dat er rondloopt. Wordt deze vieze smeerlap trouwens nog voor het gerecht gesleept of komt ook hij er weer mee weg zoals die vieze griezels in die kerk.


Anusdella | 06-07-2018

Extreem zwaar geval van zelfprojectie. Om de eigen seksualiteit te maskeren verkettert hij die van anderen waar mogelijk. De meest gore en abjecte nicht die er bestaat. Vraag me af hoe deze Anusdella z'n hoogtepunt bereikt. Blijkbaar 'n soort sadisme als hij ziet hoe anderen lijden en hen daarover mag adviseren met lichaamstherapie. Wat 'n goorlap.De R-K Kerk: niets dan ellende.


qw | 06-07-2018

Vaak heb ik gedacht dat zuiverheid een wezenlijk aspect van de libido van vele priesters in spe is, niet van alle. Dat aspect kunnen ze in het priesterschap volledig tot bloei laten komen. Ik heb niets tegen gasten die geilen op zuverheid. Iets anders is evenwel als ze anderen hun eigen fetisch opleggen. Homosexualiteit is voor hen het toonbeeld van onzuiverheid en dus een voor de hand liggende prooi voor hun libido. Daardoor geilen ze ook vaak op ongeschonden jong en op heteromannen.


Nellie | 09-07-2018

Vaticaan verdient dat iedereen nu over ze heen gaat vallen (dus doe daar vooral aan mee) dat ze de man niet voor een echte rechter brengen. Wat hij gedaan heeft is strafbaar en moet gestraft worden & dat is ook de beste remedie tegen die rotzooi die hij geschreven heeft....


Waarom? | 09-07-2018

Waarom hebben wij een officiële ambassade in Vaticaan Stad? Waar is dat voor nodig? Wat is de feitelijke functie van het hebben van betrekkingen op dat diplomatiek niveau? (Waarom heeft de figuurzaagclub hier om de hoek dan niet ook een ambassade van onze staat, bijvoorbeeld?)

Als het enkel een historische betekenis is, dan er dan niet gewoon iemand van monumentenzorg benoemd worden om die betrekkingen te onderhouden? Op maandagmorgen voor de koffietijd?

Waarom hebben wij een ambassade daar? En natuurlijk ook, waar wordt er dan allemaal over geluld in die ambassade, en met welk en wiens belang?


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Gay Woordenboek Quiz

Taal is een wonderlijk ding. En zeker 'onze eigen homotaal' kent een aantal vreemde woorden en begrippen. Doe nu de Gay Woordenboek Quiz en test je 'homowoordenschat'!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homo's en Homo's. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Nashville-verklaring en de extremisten die hem ondertekenden. | klik hier

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Ben Platt (zanger)

| Matt Pacifici (ex-voetballer)

| Anthony Bowens (worstelaar)

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven