Turkse homo uitgewezen

13-07-2018 | Een 28-jarige Turkse homo die vorig jaar asiel aanvroeg in ons land moet van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) terug naar Turkije. Volgens de dienst is Sercan niet homoseksueel en heeft hij daarom geen recht op een verblijfsvergunning. Volgens de man zelf is hij wel homo en loopt hij ernstig gevaar als hij terug moet naar zijn vaderland. Ook vrienden van de man zijn bang dat als hij terug moet naar Turkije hij dit niet overleeft en zijn een handtekeningenactie begonnen. In dagblad de Stentor doen ze hun verhaal. "Het is te bizar voor woorden dat de overheid deze jongen terugstuurt. We zullen er alles aan doen om hem hier te houden," zegt een buurtbewoonster in de krant. "Laat hem hier, hij is overduidelijk homo. En bovendien is hij nu al perfect ingeburgerd. Hij is een aanwinst voor de Nederlandse samenleving."

Op 16 april 2017 vlucht Sercan naar Nederland. Kort daarvoor is hij door zijn Koerdische familie uitgehuwelijkt aan een vrouw. Hij is homoseksueel maar heeft dat al die jaren voor zijn streng islamitische familie verborgen gehouden. Nu moet hij noodgedwongen uit de kast komen. De reactie van zijn familie is heftiger dan hij had verwacht. "Ik moest op gesprek komen bij mijn vader en drie ooms," vertelt Sercan in de Stentor. "Ze zaten tegenover mij, waren heel boos. Ik was met mijn homoseksualiteit een schande voor de familie. Als ik niet met dat meisje zou trouwen, zouden ze mij doodmaken."

Volgens buurtbewoners is Sercan goed ingeburgerd, spreek hij prima Nederlands en doet hij veel vrijwilligerswerk in de buurt. Omdat hij naar eigen zeggen niet terug kan naar Turkije maar van de IND wel moet, zal hij voorlopig in de illegaliteit in ons land verblijven, in afwachting van verdere ontwikkelingen.

Let op: Voor het gebruik van alle interactieve onderdelen, waaronder het reageren op een artikel, gelden deze Algemene Voorwaarden!

Deel dit artikel:  

Reacties:

Kees | 13-07-2018

War kunnen we tekenen dan?!


opmerkingen | 13-07-2018

en dat land wil in de EU?


we hebbn het over turkije? worden mensen daar niet beschermd? worden meerderjarigen nog steeds tegen hun wil uitgehuwelijkt?

hij is 28 kan hij niet breken met zijn familie en verhuizen naar een grote stad als instanboel? mogelijk met hulp uit nederland om op te starten als hij er helemaal alleen voor staat?

goed het is een wat andere cultuur........maar het lijkt toch nog erger dan ik dacht.


vreselijk | 13-07-2018

vreselijk voor hem........


Tjah | 13-07-2018

Heleboel gezeik dat offerdieren niet meer genoeg lijden als ze geslacht worden, vandaag. En dat dat natuurlijk niet kan. Want heilig. Terwijl er tegenwoordig zoveel goedkope tickets zijn. Naar het zuiden.
Dierenmishandeling hoort hier niet. Dan vreten ze maar pap.


Groenlinks meisj | 13-07-2018

Ik hoor altijd dat homohaat helemaal niks te maken heeft met islam.
Hoe kan dat nou?


Arie | 14-07-2018

Dierenmishandeling komt ook bij Nederlandse bedrijven voor. Evenals homohaat.
Maar on topic: IND vind hem blijkbaar niet homo genoeg (of geloofwaardig?) om hem een verblijfsvergunning te geven. Klopt, ze hebben de kennis ook niet om zoiets te beoordelen. Moeten nog veel beter getraind worden. Eer ze die kennis hebben zijn we een paar jaar verder en ondertussen worden meer buitenlandse homo's de toegang tot ons land ontzegd.


Turkse hetro | 14-07-2018

Die Homo TŁrk wordt niet bedreigd door de Turkse Overheid. Sterker nog hij kan zelfs om bescherming vragen van de politie en als hem wat overkomt zullen de daders zeker voor 20 jaar achter tralies verdwijnen.

Het probleem is dat de potentiŽle daders cultureel gemotiveerd zijn. Hen kan je niet tegen houden met wetten en dreiging van gevangenis. De potentiŽle daders zijn traditionele Koerden die strenge normen hand haven. Dat betekent dat wanneer het famillie raad besloten heeft dat hij de famillie eer bevlekt heeft en ze nemen het besluit dat hij dood moet dan is er geen enkel intrument om zijn dood tegen te houden behalve dat van naam veranderd en in de massa verdwijnt. Afhankelijk van de capaciteiten van zijn famillie zou hij eigenlijk nergens op de wereld veilig zijn. Rijke en machtige families die traditionele famillie raad hebben kunnen slachtoffers zelfs tot in het Pentagon achtervolgen.


Hehe | 14-07-2018

Het is inderdaad een "cultuurdingetje" !!!
Dus, Islam/geloof heeft er vaak niets mee te maken! Afz.: Een Nederlander !!


Joop | 14-07-2018

Blijft toch een bijzonder land dat Nederland. Dictator Erdogan likkers wonen hier legaal met omstreden denkbeelden en geen enkel respect voor Nederland. En deze man moet wel terug? Schaam je Nederland!


HarigAapje | 15-07-2018

Zou niet reppen over 'n Turk indien 't 'n Koerd betreft, net zoals de meeste Marokkanen hier Berbers zijn (uit 't Rif gebergte): 'n ander volk. Een Fries is ook iemand anders dan 'n Hollander. Die Koerd heeft in Turkije 'n dubbel probleem, maar in NL ook als ie Erdogan aanhangers tegenkomt.


Turkse Hetro | 15-07-2018

Harige Aapje,

Ter info... Allergrootste deel van de Koerden stemmen tradioneel op Erdoğan . Koerden zijn veel conservatiever en vele malen strengere moslims dan Turken.

Dus Koerden zijn onder de stemmers van Erdoğan zeer sterk vertegenwoordigd als onder zijn Akp partij als onder de ministers doe Erdoğan benoemd heeft.


Turkse Hetro | 15-07-2018

Hehe...

Ter info. ... coform Islam regels mag je een Homo geen haar krenken. Het enige wat je misschien wel kan doen is zijn openbaar gedrag mits dat typich Homo gedrag is belemmeren. Maar in hoeverre dat praktisch is en hoe de Islamitische regels van toepassing zouden zijn mits de Sharia zou worden toegepast weet ik niet... maar ik denk dat binnen de Sharia een Homo alles kan doen wat je in Nederland kan doen behalve openlijk dingen doen.

Besef wel dat iedereen Sharia wetten aneed formuleert. Ik denk vanuit Turkse Sharia wetgeving van 100 jaar terug in het Ottemaanse Rijk. Conform Sharia wetgeving van Saudi Arabia is de straf meteen doodstraf. ... het is enkel al genoeg dat iemand homo is . Volledig in strijd met de Islam maar goed ik zie een Saudier ook niet als Moslim maar een vertakking van de Mİ 5 afdeling Sekte.


Koerdistan? | 17-07-2018

Als 't juist is dat Koerden en masse op Erdogan stemmen, snap ik niet dat al jaren ervoor wordt geijverd om de moord op ca 1 mio Koerden door Turken in 1915 als genocide te bestempelen. Krijg niet de indruk, Turkse Hetro, dat Turken en Koerden boezemvrienden zijn. Dat ze op Erdogeit stemmen, lijkt op politieke zelfmoord.


@Turkse Hetro | 19-07-2018

Leer eens baklava bakken. En kijk daarna nog eens naar die multi-uitlegbare moslimregels. Of kom eens met een land of cultuur uit die hoek waar men echt gelukkig is. Dat iedereen er wel zou willen wonen en ze allemaal in de rij staan om binnen te mogen. Of zo.


norwegiangaypowe | 16-09-2018

Scandinavische homo's worden in de eu buitengesloten door turken.moeten we allemaal bodybuilden om ons te beschermen. Waarom kunnen die zeer offensieve turken zoveel totaal destructie uitvoeren op homo's?


norwegiangaypowe | 16-09-2018

Ik denk dat turken hier proberen net als bij de ArmeniŽrs een genocide op homo's uitvoeren.gaat u alsjeblieft bodybuilden en bescherm jezelf.


Reageer

Naam:
Reactie:

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Matthew Shepard, de jonge Amerikaan die door een hate crime om het leven kwam. | klik hier

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn nieuwe bijdrage over de de noodzaak van Coming Out Day.

Recent uit de kast!

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

| Max Bemis (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

De GaydarTest

Beschik jij over een zogenaamde 'gaydar'? Doe deze Gaydar FunTest en je komt er snel achter!

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven